Névválasztás hogy ajánlott?
Sziasztok!
Találtam egy oldalt, ahol leírják, hogy ajánlott a baba nevét megtervezni. Azt írják, hogy ha a vezetéknév magánhangzóra végződik, akkor mássalhangzóval kezdődjön a keresztnév. Nálatok hogy van?
Amit kinéztünk, sajnos nem felel meg ennek, tudom úgysem lehet mindennek klappolnia, de azért elgondolkodtat, elbizonytalanít.
Szia!
Szokták mondani az alliterálást, hogy jól hangzik, pl Tóth Tibor, Bíbor Blanka, Losonci Levente, de szerintem elég gáz.
Azt olvastam, hogy a vezetéknév utolsó betűje és a keresztnév első betűje ne legyen ugyan az, tehát Varga Adél, Ludas Soma, Bereg Géza, ezek nem jók.
Azt is olvastam, hogy a vezetéknév utolsó szótagja ne egyezzen a keresztnév utolsó szótagjával, tehát mondjuk Kovács Lukács, Bíbor Tibor, Hovány István, stb.
De az sem feltétlenül jó, ha a vezetéknév mássalhangzóra végződik és a keresztnév mondjuk i-vel, mert akkor félre érthető, pl Dudás Imre, Bód Irma, stb.
A legjobb tanács azonban mégis az, hogy a keresztneveket ne önállóan nézzük, hanem úgy, hogy a vezetéknévvel együtt próbálgatjuk őket. Mert lehet, hogy tetszik a Hanga név, de mondjuk Harmat a vezetéknév, és az már úgy hülyén hangzik, hogy Harmat Hanga. Ja és az olyan párosításokat is kerülni kell, mint a Fehér Mercédesz, Vízy Noé, Csizmadia Dalia, stb
köszi ilyesmiket olvastam én is
találtunk egy fiú nevet, már régóta, de i-re végződik a vezetéknév és Á-val kezdődne a keresztnév. Semmi azonos betű nincs a keresztnév és a vezetéknévben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!