Mi lehet az oka, hogy ilyen furcsán viselkedik a szívem?
Szia!
Nekem is szokott lenni ilyen, indul egy nagy dobbanással (kamrai extrasystole) és utána kicsit "össze-vissza" ver a szívem. A tachycardia az, amikor ritmusosan szaporábban ver a szív, tehát magas a pulzusszám, szerencsére nekem ilyen nincs, alapvetően jó a pulzusom.
Van, hogy egy nap többször is előjön, van, hogy 2-3 egymást követő napon, aztán sokáig semmi. Szerintem a front is hatással van rá. Egyszer rosszul lettem, mert egy ilyen extra dobbanás után nagyon magas lett a pulzusszámom, be is mentem kórházba, de ott már nem láttak semmit. Azt mondták, ha többször előfordul, menjek vissza, és csinálnak egy 24 órás monitorozást (Holter-készülékkel). Most én is kismama vagyok, én voltam EKG-n, persze nem mutatott ki semmi kórosat, mert pont akkor nem jött elő :)
Ha nagyon gyakran jön elő nálad, akkor érdemes felkeresni a háziorvost, és akkor majd ő elküld további kardiológiai kivizsgálásra. Egyébként nem életveszélyes, sok fiatalnál előfordul. Terhesség alatt pedig méginkább előjöhet.
Első vagyok, igen, én is kismama vagyok, már a harmincadik héten. Nekem doki mondta, hogy ez tachicardia, és én nem értek hozzá, csak bólogattam, hogy oké, és akkor most mi legyen. Ő ajánlotta ezeket, a citromfűteát meg a sedatif PC-t. Nekem is olyan érzésem volt, főleg esténként, amikor előjött, hogy reggel tuti nem kelek fel többé. Nagyon rossz érzés, de "hozzá lehet szokni". Most már nagyon ritkán van, és sokkal enyhébb, mint azelőtt. Nekem a vizsgaidőszakok hozták ki, mert olyankor rengeteget kávéztam és baromi sokat cigiztem, a kettő külön-külön sem jó, hát még együtt, szóval jól elcsesztem a szívműködésemet. Azóta letettem a cigit a baba miatt (mármint előtte), a kávéval meg szép fokozatosan leálltam. Most már csak akkor iszom kávét, ha nagyon korán kell kelnem, mert amúgy nagyon megdobogtatja a szívem.
Aztán ha megszültél, és véget ér a szoptatási időszak és még mindig van ez a problémád, esetleg beszélj a háziorvossal, hogy milyen lehtőség van a szabályozására, pl béta blokkoló vagy ilyesmi.
Nyugodt és boldog babavárást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!