Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Számíthatok valamilyen segítsé...

Számíthatok valamilyen segítségre ebben a helyzetben? Vagy fel kell adnom, és csak az abortusz marad?

Figyelt kérdés
Évek nem volt hivatalos munkaviszonyom,és egyedülálló vagyok. Lakás- és kocsihitelt fizetek,mindkettőn több a hitel,mint az értéke. Ha terhes vagyok,a jelenlegi munkámat nem tudom tovább végezni,max. 4-5 hónapig. Táppénzre nem vagyok jogosult,TGYÁS-ra,GYES-re sem leszek,tudom,de bízom benne,hogy a baba születése után 2 hónappal már újra tudok majd dolgozni a mostani helyemen+GYED,de ezen majd akkor aggódok. A legégetőbb gond a közbeeső idő átvészelése. Elképzelésem sincs,miből finanszírozhatnám a havi kb. 100000 Ft-nyi kiadásomat. Ha elveszi a bank a lakásomat,akkor albérletbe kényszerülök,de az sem kerül kevesebbe. A kocsira pedig szükségem van(lesz) a munkámhoz. És hát sajnos mindkettő árverezése után maradna még jócskán adósság is :-( Nincsen semmilyen segítségem,nincs hová mennem,mindig egyedül oldottam meg az életemet,de most nem dönthetek felelőtlenül. A családom és a baba apukája is esélytelen,sehol nincs se fizetés,se tulajdon,se hajlandóság a segítségre,és földrajzilag is nagyon messze vannak. Kérhetek ebben az esetben valamilyen támogatást az önkormányzattól? Mások miből élnek meg,akik előtte nem dolgoztak?
2012. szept. 13. 10:23
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Ne felejtsd el, hogy van egyszeri anyasági támogatás szülés után, kb. 60ezer forint! Ha tagja vagy valamelyik gyülekezetnek, járj el a baba-mama programokra, a legtöbb gyülekezet szervez ilyesmiket. Ha nem is kérsz konkrétan, de megismerik a helyzetedet, biztos segítenek, ha más nem ruhákkal meg ilyesmivel. A szeretszolgálatoknál lehet kérni tartós élelmiszert. A Nők Lapjában van olyan rovat, ahol nehéz sorsú emberek kérhetnek segítséget, próbáld meg azt is, hátha megjelentetik a te kérésed is.Iratkozz be könyvtárba és akkor tudsz a gyereknek ingyen gyerekkönyveket kivenni, nem kell majd venned illetve a legtöbb könyvtárban van olcsó vagy ingyenes internetezési lehetőség is. A védőnőt/gyerekorvost is kérdezd meg, ő valószínűleg a legjobban informált ezügyben. Meg persze már most kezdj el spórolási technikák után olvasni a neten, biztos lesz olyan amire még nem gondoltál, de ki tudod vitelezni.
2012. szept. 21. 19:37
 22/26 A kérdező kommentje:

19-esnek írtam privátban :-)

Gyülekezeti tag nem vagyok,de már felmerült bennem korábban is,hogy csatlakozzak egy vallási közösséghez,csak félek kicsit.

Sajnos sorra kapom a rossz híreket,és nem is vagyok valami fényesen,de még kitartok.

Köszönöm a biztató sorokat.

2012. szept. 22. 08:30
 23/26 anonim válasza:
az ország melyik részén laksz?
2012. szept. 26. 21:15
 24/26 A kérdező kommentje:
Komárom-Esztergom megye.
2012. szept. 27. 08:35
 25/26 anonim válasza:

Kár, hogy az ország másik végében vagy:( De ne add fel, az nem lehet, h ennyi ideje vágysz babára, és a pénz miatt nem tarthatod meg...ennyire nem lehet szar ez a világ. Az előttem szólók írtak jó ötleteket.

Én a saját tapasztalatomat írom: nekem is pici babám van, és nincs sok pénzünk, és sokszor olyantól kaptam segítséget, akitől nem is számítottam rá, pl. az utcánkban lakó nő, akivel soha nem beszéltem, csak köszönőviszonyban voltunk, beállított egy nagy zsák babaruhával. Egy baba születése mindent megváltoztat, azok a rokonok szokták a legjobban szeretni a babát, akik előtte a legjobban ellenezték, h megtartsd. És egy kicsi baba nem kerül olyan sokba, mert be tudsz szerezni szinte mindent használtan. Újonnan tényleg horror árak vannak, és rengeteg fölösleges hülyeséget árulnak. A pelust meg kell venni, de ha szopik, akkor a kajája jó darabig ingyen van, és ruhákra ne költs, ha ilyen anyagi helyzetben vagy, próbálj használtakat kérni vkitől (pl. ismerősök, gyülekezet, segélyszolgálat, v amiket még ajánlottak előttem), biztos sikerül szerezni. Én is kölcsönbe kaptam a legtöbb ruhát. Akár gyűjtést is lehetne szervezni, gyakran látok ilyet pl. facebookon, és mindig össze is gyűlik sok minden. Majd írj még, hogy mi a helyzet, mert megérintett a történeted. Biztos, hogy nem lesz könnyű, de én nagyon drukkolok Nektek!

2012. szept. 27. 11:25
 26/26 anonim válasza:
Hogy vagy? Mi a helyzet a babóval? További fejlemények?
2012. nov. 7. 16:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!