Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Számíthatok valamilyen segítsé...

Számíthatok valamilyen segítségre ebben a helyzetben? Vagy fel kell adnom, és csak az abortusz marad?

Figyelt kérdés
Évek nem volt hivatalos munkaviszonyom,és egyedülálló vagyok. Lakás- és kocsihitelt fizetek,mindkettőn több a hitel,mint az értéke. Ha terhes vagyok,a jelenlegi munkámat nem tudom tovább végezni,max. 4-5 hónapig. Táppénzre nem vagyok jogosult,TGYÁS-ra,GYES-re sem leszek,tudom,de bízom benne,hogy a baba születése után 2 hónappal már újra tudok majd dolgozni a mostani helyemen+GYED,de ezen majd akkor aggódok. A legégetőbb gond a közbeeső idő átvészelése. Elképzelésem sincs,miből finanszírozhatnám a havi kb. 100000 Ft-nyi kiadásomat. Ha elveszi a bank a lakásomat,akkor albérletbe kényszerülök,de az sem kerül kevesebbe. A kocsira pedig szükségem van(lesz) a munkámhoz. És hát sajnos mindkettő árverezése után maradna még jócskán adósság is :-( Nincsen semmilyen segítségem,nincs hová mennem,mindig egyedül oldottam meg az életemet,de most nem dönthetek felelőtlenül. A családom és a baba apukája is esélytelen,sehol nincs se fizetés,se tulajdon,se hajlandóság a segítségre,és földrajzilag is nagyon messze vannak. Kérhetek ebben az esetben valamilyen támogatást az önkormányzattól? Mások miből élnek meg,akik előtte nem dolgoztak?
2012. szept. 13. 10:23
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
bölcsődébe csak 20 hetes kortól veszik fel, de általában 24 héttől, és az is fizetőssé vált sok helyen! 4-5 hónapos koráig, nem tudnád hová vinni. Viszont szerintem mivel egyedülálló vagy, és van bejelentett munkahelyed akkor beveszik.
2012. szept. 13. 11:59
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Meg talán alapítványok is vannak, akik tudnak segíteni. A mi megyénkben legalább is van ilyen. Persze nem mindenki kaphat támogatást, de próbálkozni érdemes. Szurkolok, hogy minden rendben menjen, és boldogok legyetek!
2012. szept. 13. 12:14
 13/26 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom hogy ilyen helyzetben vagy :( Nem akarlak még jobban elkeseríteni, de sajnos akkor is szorult helyzetben lennél, ha be lettél volna jelentve. Nekem volt hivatalos munkaviszonyom a terhességem előtt, de a GYED és családi pótlék összege így is mindössze 85.000 Ft havonta. :( És persze a picire is nagyon sokat kell költeni; a babaholmik hihetetlenül drágák. Tehát próbálkozz mindenképpen alapítványoknál! Én ezt találtam: [link]
2012. szept. 13. 14:32
 14/26 anonim ***** válasza:

Hogy kaptál hitelt ha nem volt bejelentett munkaviszonyod? Ez is fura nekem.

Mostanában minden nap megjelenik egy ilyen kérdés, ami arról szól hogy megtartsa-e az illető a babát vagy menjen abortuszra, és kreál egy össze-vissza történetet, aminek se füle se farka. Ez a harmadik a héten! Ráadásul a kérdező ugyanolyan stílusban írkál. Szerintem valakinek kicsit elszaladt a fantáziája és irogatja ki a kamu kérdéseket.

2012. szept. 13. 23:50
 15/26 anonim ***** válasza:
41%

Kedves Kérdező!

Ezeknél az alapítványoknál biztos kapsz segítséget, azért vannak!

Szívesen kapcsolatba lépek Veled, és próbálok segíteni, ha szeretnéd, mert sok emberrel állok kapcsolatban, akik talán tudnának segíteni.

Írj nyugodtan privát üzenetet, és megírom az elérhetőségeimet.

[link]

[link]

Addig is jó babavárást! :) <3

2012. szept. 14. 13:20
 16/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a mai válaszokat is,az alapítványcímeket és ötleteket is.

A hiteleket még a férjemmel együtt vettük fel,és a válásnál megosztoztunk rajtuk. Nem kreált a történet,és nem írtam még ide,és van füle is,farka is :-) De ma voltam gyámügyi előadónál és a ter. ill. védőnőnél,és feltételes módban ecseteltem a helyzetemet,mindkét lehetőséget végigvettük.A védőnő a baba mellett kampányolt,a gyámügyes inkább -úgy éreztem- ellene. Kaphatok támogatásokat,de pl. az autó,bár teljesen a banké,mégis akadályozza a lakhatási támogatást,keresnem kellene neki egy új gazdát,legalább névlegesen,és ez sokat segítene. szoc. segítséget havi 6-8 ezret. Népkonyha van a közelemben,ott napi egy meleg ételt. Szoc. alapon orvosi ellátást, szeretetszolgálattól babaholmikat,tartós élelmiszereket. Önkormányzattól fűtéstámogatást,ez mondjuk nem túl sok,de mégis valami. A főnököm némi alapbérrel(30ezer )támogatna a fél évben,cserébe a nyolc évi munkámért,de ha nem oda megyek vissza dolgozni,akkor azt visszakéri később-mégis,ez is sokat számít.

Egyszóval ma sokkal szebbnek látom a világot,legfeljebb kések majd néhány csekkel és törlesztőrészlettel,de valahogy megoldjuk!!! Igazán,tényleg köszönök minden bíztató szót,és utánanézek mindennek,amit ajánlottatok.

2012. szept. 14. 17:17
 17/26 anonim ***** válasza:
Ha van lakásod, adj ki annyi szobát, amennyit csak lehet, így plusz bevételhez juthatsz és a rezsi is többfelé osztódik. Esetleg egy hasonló helyzetben lévő anyukával összefoghattok, ha visszamész dolgozni addig ő vigyáz a babádra, aztán ő meg éjszakára megy dolgozni valahova, addig pedig te vagy a gyerekekkel. Az autót is ha lehet valahogy vagy valakinek akkor add bérbe. A bankba is bemehetnél fizetési haladékot kérni, ha előre szólsz h valószínűleg x hónaptól y-ig nem fogsz tudni fizetni, de utána igen, akkor nagyobb eséllyel lesznek elnézőbbek, mintha csak utólag látják a fizetetlen hátralékokat. Ha jóban vagy kisegyerekes dolgozó nővel, bevállalhatsz egy gyereket napközbeni felvigyázásra a sajátod mellé, mint egy bébiszitter. Az apának mindenképp szóljál a gyermekről, lehet segít megoldást találni, vagy abban a pár kérdéses hónapban kicsit többet ad mint egy átlagos gyerektartás. Ha nem hajlandó segíteni, akkor pedig indítsd el az apasági eljárást. Ha nem fog fizetni, akkor is megelőlegezi az állam a gyerektartást. Ezenkivül vedd számba, hogy mit tudnál eladni, amire nincs szükséged, és már most tedd fel a vaterára, hogy legyen belőle bevétel, mire szükséged lesz rá. Néhány pár ezer forintos tétel is sokat fog jelenteni a nehéz hónapokban. Ha sok lesz a tejed, vedd számba a lehetőséget, hogy eladod a felesleges anyatejet.
2012. szept. 17. 12:35
 18/26 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó hozzászóló! Igazán hasznos ötletnek tűnik összefogni valakivel,aki hasonló helyzetben van,bár a lakásom kicsi,csak másfél szoba,azért elférnénk. Már csak azt nem tudom,hol keressek ilyet,talán a gyámügyes nőci tud ebben segíteni. A holmik eladása szintén jó ötlet,eszembe se jutott. Köszönöm a segítségedet.
2012. szept. 18. 09:32
 19/26 anonim ***** válasza:
Ne értsd félre, de nagyon örülök, hogy megírtad a történeted. Én is hasonló kilátástalan helyzetben vagyok, annyiban térek el tőled, hogy nincsenek hiteleim, és sajnos nem bejelentett munkahelyem sincs. Nagyon sokáig gondolkodtam, hogy az lesz a legjobb döntés, a baba szempontját nézve is, ha elvetetem őt. :( Viszont megnéztem rengeteg fórumot, videót, képeket... és elhatároztam, hogy nem dobok el egy pici életet, valahogy majd csak lesznek a dolgok, olyan nincs, hogy ne legyen valahogy. 24 éves vagyok, de komolyan úgy gondolom, hogy ha kell, az utcán fogok kéregetni, de akkor is felnevelem, és ha más nem is, de a világon már lesz egy boldogságom, a picikém mosolya, ami minden napomat szebbé fogja tenni.
2012. szept. 20. 19:50
 20/26 anonim ***** válasza:
Vedd fel a 19-es válaszolóval a kapcsolatot, hátha egymás segítségére tudtok lenni legalább gyerekfelvigyázásban!:)
2012. szept. 21. 19:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!