Elvetessem a babát? Mit tegyek?
Alapjában véve abortuszellenes vagyok, normál esetben sosem tenném meg, de nagy bajban vagyok.Most kezdem meg a 2. évemet az orvosin, csak éppen teherbe estem, és biztos vagyok benne, hogy nem tudnám megoldani a babát is meg az egyetemet is.És még azt is néznem kell, hogy ha nem végzem el, vissza kell fizetnem azt a 2 félévet, ami így is húzós összeg.Minden álmom, hogy orvos legyek, ezért tanultam végig a gimnáziumi éveket, és ha megtartanám, derékba törné az életemet.Szüleim sem tudnak segíteni, Pécsen élnek, én pedig az iskola miatt Budapesthez vagyok kötve.A párom szerint az abortusz lenne a megoldás, de annyira rémes még a gondolata is, hogy megölik azt a pici lényt, aki bennem él.Ti mit tennétek a helyemben?
20/L
Előző vagyok. Ha a párod szülei segítenének, az is nagyon jó! De gondold végig, hol kaphatnál több segítséget. Nem tudom, miért nem váltanál egyetemet, de ha másért nem, ezért érdemes lenne elgondolkozni rajta.
9-es válaszolóval nem értek egyet abban, hogy a gyermeked legszebb éveiről lemaradsz, hogy más nyugtatja hasfájáskor, más látja a forgását, hiszen 1-2 évet vele lehetnél! (Pont nyár elején szülnél, az egész nyár is pluszban jön az 1 évhez.) Addig meg ezeken mind túl lesztek, már járni is fog, a beszédet is talán elkezdi. Sokan járnak sokkal hamarabb bölcsibe. Az 1-2 év csúszás meg nem a világ!
Ha így állsz a babához, az abortuszhoz, akkor nem szabad elvetetned! Örökké bánni fogod! Ne add fel a problémamegoldást! Meg lehet oldani! Ezt mondogasd magadban (persze közben cselekedj is :))!
Büszke vagyok az erődre és a döntésedre!
Tarts ki!
Az én feleségem is doktori iskola (igaz, nem orvosi) közben szült. Egy félévet kellett csak kihagynia, mert meg tudjuk oldani a gyerekvigyázást. Most féléves gyerek mellett tanul tovább majd, illetve tanít az egyetemen is egy órát.
Nekünk is állati nehéznek, lehetetlennek tűnt az élet a gyerek megszületése előtt, és az első 2-3 nehéz hónapban is, de végül alkalmazkodtunk, és azt látom, hogy összefér a karrier és a baba, csak akarni kell, és persze, áldozatokat hozni érte, de már csak egy mosolya a kölykünknek kárpótol minden áldozatot. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!