Novemberben szülő kismamik hogy vagytok? Sokat vásároltatok már? Hogy bírjátok a várakozást? Jó lenne tartani a kapcsolatot szülésig! Kiváncsi vagyok a változásokra! Hány kg nál tartotok?
Tegnap voltam a 38. heti UH-on. Mindent rendben találtak, 3100 gr-ra kalkulálták a súlyát.
Hihetetlen, hogy már csak 1-2 hét és megszületik a kisfiúnk! :-)
Nektek is lassan telnek a napjaitok?
10-es és 48-as vagyok újra. November 12-re voltam kiírva, 38 hetesen, okt. 30-án 15:55-kor apás szülés keretén belül hoztam világra kislányunkat! 3100 gr és 49 cm, gyönyörű baba!
1kor ébredtem, hogy fájásaim vannak, közben elment a nyákdugóm is. A fájásaim 7 percesekről 5 percesekre sűrűsödtek, így elindultunk a kórházba. Megvizsgáltak, a méhszáj 1111 volt, viszont a CTG nem mutatott erős fájásokat, így a szülészeti osztályról lefektettek a nőgyógyászati osztályra. A fájásaim ritkultak, viszont egyre erősebbek lettek, egy további vizsgálat alapján azt mondták, este lehet belőle valami... Délután fél2 körül NST-n figyeltük a baba pulzusát, viszont nagyon erős fájásaim lettek, az orvos, nővér villámgyorsan levették rólam az NST-t és gyorsan átvittek a vizsgálóba. Magzatvíz szivárogni kezdett, burkot repesztett a dokim, majd közölte velem, hogy azonnal szülünk. Fél3-tól 15:55-re meg is született a kisbabám! Az orvosok nem győztek gratulálni a könnyű és gyors szüléshez, hiszen egyikük sem gondolta, hogy olyan gyors lefolyású lesz...
A kislányommal, Zsófival már otthon vagyunk! Mindketten jól vagyunk, bár a gátmetszés és a szülés miatt kialakult külső aranyér miatt még a mozgásom elég kimért, ülni, felállni nem mindig tudok.
Szia!
Gratulálok!
De jó neked hogy már babázol :)
Vigyázatok magatokra,jó egészséget mind kettőtöknek!
37+2 hkm
Szia!
Szívből gratulálok! Ez aztán tényleg gyors szülés lehetett. :-)
Már én is szívesen túlesnék rajta, de a mi kis karatebajnokunk (este 10 körül gyakorol a bordáim rugdosásával) szerintem kivárja a 40 hetet. :-)
Lenne egy kérdésem az itt válaszolgatókhoz: Ti vettetek mellszívót? Kézit vagy elektromosat? Milyen márkájút? Már csak ez az egy dolog hiányzik a "babaholminkhoz", de totál tanácstalan vagyok hogy egyáltalán szükség van-e rá.
39+1
Köszönöm szépen!!! Ti is hamarosan babázni fogtok (lehet, már holnap :), csak türelem!!!
Kedves utolsó! Nem biztos, hogy szükséged lesz mellszívóra... de inkább vegyél. A kórházban még nekem sem nagyon kellett, de egyik pillanatról a másikra szabályosan csöpögni kezdett a cicimből a tej (ekkor indult meg igazán a tejtermelődés) A férjem vett nekem kézi mellszívót (mégcsak nem is kértem, ilyen figyelmes volt :), egy egyszerű, noname, gyógyszertárban kaphatót. Teljesen jól működik, a célnak tökéletesen megfelel és szerintem teljesen felesleges egy drágát (márkásat) megvenni!
Sziasztok!
November 8-án megszületett Ádám. :-)
Éjjel fél 1-kor arra ébredtem, hogy fájdogál a derekam. Nézegettem az órát hogy mennyire rendszeresek a fájások, de egy jó ideig bizonytalankodtam, hogy nem vaklárma-e. Végül fél 2-kor felhívtuk apósomat, hogy jöjjön el és maradjon a lakásban az alvó lányunkkal, mert bemegyünk a kórházba a férjemmel. 2 körül el is indultunk, de akkor már egészen biztos voltam benne, hogy a szülés indult be. Elfolyt a magzatvíz is és erős fájásaim voltak. A kórházba hamar beértünk, megvizsgáltak és már mentünk is a szülőszobába. A férjem alig győzött átöltözni, és 2 óra 55 perckor megszületett Ádám baba. :-)
Édes, aranyos, tündéri kisfiú, tegnapelőtt jöttünk haza a kórházból. Tejem van rendesen, de sajnos szopni nem hajlandó. Eleinte annyira lapos volt a mellem, hogy nem tudta bekapni. A kézi mellszívó sokat alakított rajta, de mostmár a fiatalúr nem hajlandó csak üvegből elfogadni a lefejt anyatejet. :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!