Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Leírnátok nekem mi kell egy...

Leírnátok nekem mi kell egy ujszulottnek a babakocsitol kezdve a popsitorloig? Elso baba és félek, hogy valamit kihagyok. Tudom, hogy voltak ilyen kérdések de mégis legyetek szívesek.

Figyelt kérdés
2012. aug. 23. 10:40
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Én is most gyűjtök, a húgomnak viszont 3 hós a babája, így néha tőle hallgatom a tanácsokat.

2db. nagyméretű textilpelus anyagú fürdőlepedő - erre azt mondta, hogy meg ne vegyük, mert semmire nem jó. A nedvességet nem szívja fel egyáltalán. helyette törölköző anyagú fürdőlepedő, sapkás és a 110x110 körüli méretet, mert ők kisebbet vettek és már nem éri körbe a babát.

Mikuláskor fogok szülni, de szándékaim szerint én takarót csak jövő ősztől akarok használni. Vettem viszont jó vastag hálózsákokat több méretben, illetve gyerekplédeket. Távhős lakásunk legmelegebb helyisége télen az a szoba, ahol a picilánykánk lesz. Ruhákat csak pár újat, a többit vagy kaptuk, vagy csomagban használtan vettem, természetesen olyanoktól, akiknél látom, hogy tisztaság van, és igényesek.

Rácsvédőt a Brendonban 360 centiset vettem (120x60-as kiságyba), tehát olyat, ami pont körbeér (van egy nagyobb is, nagyobb ágyhoz), azért, mert a kishúgom kisfiánál láttam, hogy kidugdossa a lábacskáit a rácson.

Mellszívót, cumisüveget és hozzá cserecumikat Tommee Tippee anti colicot vettem. Ennek az a lényege, hogy 0-3,3-6 és 6+ tól különböző méretben kilyukasztott cumija van, és nem ömlik a picur szájába a folyadék, nem nyel levegőt, nem fulladozik. Mellszívót azért ilyet vettem, mert most akciós e hóban Brendonban, és egyből csatlakoztatható rá a cumisüveg.

Sterilizáló is most van akcióban a Brendonban, Philips Avent márkájút.

Vízhőmérő, testhőmérő, szobai hőmérő. Utóbbit még nem vettük meg, mert olyat akarunk, ami egyben mutatja az időt is. Ezt is a húgomnál láttam, hogy így követte nyomon, hogy mikor etetett, illetve mennyi ideig. Sima mezei 1000 Ft-os reklámóra ez, csak nem tudom, hol lehet kapni. :)

Szeretnék egy kisebb átmérőjű hengerpárnát - ez nagy kihívás lesz, bár talán megtaláltam képen az ideálisat a Praktikerben. Ezt a baba gerincének megtámasztása miatt, ha etetés, büfiztetés után közvetlenül vissza van téve, hátha bukik, na meg a nyál is kifelé csorog így.

2012. aug. 25. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!