Mindenki azt mondja terhes. Nem hangzik szebben a várandós kifejezés erre az állapotra?
a terhes szóról mindig az jut az eszembe, hogy ezt teherként élik meg a nők. jó tudom, hogy a vége felé, már tényleg nehéz a pocak, de akkor is ez a legszebb időszak az életben.
most léptem a 4. hónapba
azért nem mindenkinek rózsaszín felleg a terhesség
de én azért szívesebben vettem volna ha egyik napról a másikra meglett volna a kislányom és kihagyhattam volna az életemből ezt a 9 hónapot
meg utána amíg rendbe jött a szervezetem legalább 7-8 hónap
mivel még én az elején vagyok, így a rosszul létek gyakran rám törnek. ezt én sem mondanám kellemesnek.
azt is tudom, hogy vannak komplikációk a várandósság alatt, nem sétagalopp az is biztos.
számomra akkor is ez a legcsodálatosabb dolog, ami életemben történt velem.
Ugyan ilyen szerintem a tápszer helyet a tápi, táp szó.
Mintha valami állatott etetne táppal.
"A terhes szavunk a tereh ősmagyar szóból származik, melynek a jelentése térben és időben kiterjedő gyönyörűség."
Én nem érzem negatívnak ezt a szót, és az egyszerűség kedvéért szoktam használni is. Most a második babámat várom és mindkét terhességem összes pillanatát imádom/tam.
a szó eredetét nem ismertem, és bevallom őszintén nem is jutott eszembe utánanézni.
de így valóban szép, csak sajnos ma már más értelemben is használják..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!