Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mindenki azt mondja terhes....

Mindenki azt mondja terhes. Nem hangzik szebben a várandós kifejezés erre az állapotra?

Figyelt kérdés

a terhes szóról mindig az jut az eszembe, hogy ezt teherként élik meg a nők. jó tudom, hogy a vége felé, már tényleg nehéz a pocak, de akkor is ez a legszebb időszak az életben.

most léptem a 4. hónapba

2012. aug. 21. 22:33
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Én ha tehetem állapotost mondok.Szerintem azért "ragadt" rajt ez a kifejezés,hogy terhesség mert a vége felé már elég kellemetlen,és sokszor tehernek érezhetik a kismamák.
2012. aug. 21. 22:35
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

azért nem mindenkinek rózsaszín felleg a terhesség

de én azért szívesebben vettem volna ha egyik napról a másikra meglett volna a kislányom és kihagyhattam volna az életemből ezt a 9 hónapot

meg utána amíg rendbe jött a szervezetem legalább 7-8 hónap

2012. aug. 21. 22:36
 3/18 anonim ***** válasza:
74%
1.vagyok és 1. babánkat várom,szeretek babás lenni,de pár hete kezdem érezni,hogy beszakad a bordám,nehezebben mozgok stb.Szerintem ezért használják a terhesség kifejezést...
2012. aug. 21. 22:40
 4/18 A kérdező kommentje:

mivel még én az elején vagyok, így a rosszul létek gyakran rám törnek. ezt én sem mondanám kellemesnek.

azt is tudom, hogy vannak komplikációk a várandósság alatt, nem sétagalopp az is biztos.

számomra akkor is ez a legcsodálatosabb dolog, ami életemben történt velem.

2012. aug. 21. 22:40
 5/18 anonim ***** válasza:
65%
ÍÍgy van.Én is szeretek babás lenni,de mr várom a percet mikor megpillanthatom...<3
2012. aug. 21. 22:43
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan ilyen szerintem a tápszer helyet a tápi, táp szó.

Mintha valami állatott etetne táppal.

2012. aug. 21. 22:44
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Én is kerülöm ezt a szót, úgy bántja a fülem. Pedig nem egyszerű mostanság- bár mindenki azt hiszi, hogy könnyedén veszem - a férjemen kívül :-)
2012. aug. 21. 22:46
 8/18 anonim ***** válasza:
83%

"A terhes szavunk a tereh ősmagyar szóból származik, melynek a jelentése térben és időben kiterjedő gyönyörűség."

Én nem érzem negatívnak ezt a szót, és az egyszerűség kedvéért szoktam használni is. Most a második babámat várom és mindkét terhességem összes pillanatát imádom/tam.

2012. aug. 21. 23:16
 9/18 A kérdező kommentje:

a szó eredetét nem ismertem, és bevallom őszintén nem is jutott eszembe utánanézni.

de így valóban szép, csak sajnos ma már más értelemben is használják..

2012. aug. 21. 23:26
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsó hónapban hidd el tényleg "terhes"!
2012. aug. 22. 05:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!