Dohányzás terhesség alatt?
Kérlek titeket, hogy írjatok olyan érveket, hogy miért is jó a cigi terhesség alatt.
Mert ismerősöm nagyon állítja, hogy neki napi 5-6 szál cigi megengedett, az orvos ezt mondta neki és ő ezért cigizik.
Az előző terhessége alatt is végig cigizett nem is keveset a gyerek kora szülött is lett(26 hétre és fogyatékos), majdnem meg halt szegény.
Én is úgy gondolom, hogy nem tiszta agyilag, de az még enm mentség a hülyeségeire.
Biztos, hgy a gyerek arcába fogja fújni a füstöt, hisz a másik gyerek arcába is fújta és még azóta is, aki mellelsleg asztmás
Bár én magam is dohányzom,biztos,hogy ha egyszer terhes leszek,egy szálat sem fogok elszívni,inkább nassolok valami gyümölcsöt,vagy megtanulok kötni,vagy bármi,de nem károsítanám szándékosan a saját kisbabám egészségét.
Szerintem mindenkinek joga van a saját szervezetét rongálni,de másét (beleértve a hasában lévő kisbabát is) nem.
Édesanyám mesélte,hogy mielőtt velem terhes lett erős dohányos volt.Mikor meglett a pozitív eredmény,elővett egy szál cigit,hogy utoljára rágyújtson,de ahogy a kezébe vette,rögtön eszébe jutott,hogy micsoda önzőség lenne elszívni,mikor ott van a hasában a babája,így anélkül,hogy meggyújtotta volna,kidobta a kukába az egész dobozzal,és nem is szívott el egy szálat sem azóta (ennek már 21 éve :) ).Sőt, édesapám is leszokott,mert azt mondta,hogy ő sem akarja kitenni a gyerekét a dohányfüstnek,és mivel erkélyünk nem volt,csak a lakásban gyújthatott volna rá.
Anyukám testvére viszont végig cigizett,volt,hogy szoptatás közben is szívta (!),és utána csodálkozott,amikor a csecsemő kislánya kórházba került asztmával.A kislány azóta is asztmás,és komoly tanulási nehézségei vannak,ami ugyan nem bizonyított,hogy emiatt van,de igazából nem kizárt...
Nagyon szomorúan olvasom az ilyen történeteket, mások pedig mennyit várnak és szenvednek, hogy legyen gyerekük.
Egy ismerősömék már 2 éve próbálkoznak, mondjuk nincs is minden rendben náluk. Nagyon megviseli őket a dolog. Bár a dologhoz az is hozzá tartozik szerintem, hogy napi 1-2 dobozt fejenként elszívnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!