Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Dohányzás terhesség alatt?

Dohányzás terhesség alatt?

Figyelt kérdés

Kérlek titeket, hogy írjatok olyan érveket, hogy miért is jó a cigi terhesség alatt.

Mert ismerősöm nagyon állítja, hogy neki napi 5-6 szál cigi megengedett, az orvos ezt mondta neki és ő ezért cigizik.

Az előző terhessége alatt is végig cigizett nem is keveset a gyerek kora szülött is lett(26 hétre és fogyatékos), majdnem meg halt szegény.

2012. aug. 21. 11:53
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Én is úgy gondolom, hogy nem tiszta agyilag, de az még enm mentség a hülyeségeire.

Biztos, hgy a gyerek arcába fogja fújni a füstöt, hisz a másik gyerek arcába is fújta és még azóta is, aki mellelsleg asztmás

2012. aug. 21. 16:40
 12/15 A kérdező kommentje:
Titkon azon reménykedek, hogy elmegy neki a baba, még csak két hónapos, de nagyon úgy érzem, ha megszületik akkor olyan szomorú sors vár rá mint a másikra akiből soha az életben nem lesz egészséges ember, de még olyan sem akit a társai befogadnak.
2012. aug. 21. 16:42
 13/15 anonim ***** válasza:

Bár én magam is dohányzom,biztos,hogy ha egyszer terhes leszek,egy szálat sem fogok elszívni,inkább nassolok valami gyümölcsöt,vagy megtanulok kötni,vagy bármi,de nem károsítanám szándékosan a saját kisbabám egészségét.

Szerintem mindenkinek joga van a saját szervezetét rongálni,de másét (beleértve a hasában lévő kisbabát is) nem.

Édesanyám mesélte,hogy mielőtt velem terhes lett erős dohányos volt.Mikor meglett a pozitív eredmény,elővett egy szál cigit,hogy utoljára rágyújtson,de ahogy a kezébe vette,rögtön eszébe jutott,hogy micsoda önzőség lenne elszívni,mikor ott van a hasában a babája,így anélkül,hogy meggyújtotta volna,kidobta a kukába az egész dobozzal,és nem is szívott el egy szálat sem azóta (ennek már 21 éve :) ).Sőt, édesapám is leszokott,mert azt mondta,hogy ő sem akarja kitenni a gyerekét a dohányfüstnek,és mivel erkélyünk nem volt,csak a lakásban gyújthatott volna rá.

Anyukám testvére viszont végig cigizett,volt,hogy szoptatás közben is szívta (!),és utána csodálkozott,amikor a csecsemő kislánya kórházba került asztmával.A kislány azóta is asztmás,és komoly tanulási nehézségei vannak,ami ugyan nem bizonyított,hogy emiatt van,de igazából nem kizárt...

2012. aug. 24. 12:44
 14/15 anonim ***** válasza:
4/13-as vagyok. Miért kellett lepontozni? Teljesen igaz,amit írtam! Azt kellett volna írnom, hogy cigizzen nyugodtan terhesen, mert az egészséges?!?!?! :(
2012. szept. 1. 13:51
 15/15 anonim ***** válasza:

Nagyon szomorúan olvasom az ilyen történeteket, mások pedig mennyit várnak és szenvednek, hogy legyen gyerekük.

Egy ismerősömék már 2 éve próbálkoznak, mondjuk nincs is minden rendben náluk. Nagyon megviseli őket a dolog. Bár a dologhoz az is hozzá tartozik szerintem, hogy napi 1-2 dobozt fejenként elszívnak...

2012. okt. 4. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!