Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Dohányzás terhesség alatt?

Dohányzás terhesség alatt?

Figyelt kérdés

Kérlek titeket, hogy írjatok olyan érveket, hogy miért is jó a cigi terhesség alatt.

Mert ismerősöm nagyon állítja, hogy neki napi 5-6 szál cigi megengedett, az orvos ezt mondta neki és ő ezért cigizik.

Az előző terhessége alatt is végig cigizett nem is keveset a gyerek kora szülött is lett(26 hétre és fogyatékos), majdnem meg halt szegény.

2012. aug. 21. 11:53
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
58%
...erre had ne irjak semit minek az ilyenek ygerek h az ö igényei sokkoltabb fontosabb minthogy a babának jo legyen
2012. aug. 21. 11:55
 2/15 anonim ***** válasza:
72%
Nekem is volt egy barátnőm aki végig cigizte és itta a terhességet. Még most is állítja, hogy semmi kárt nem tett ezzel. Igen, csak a gyerek még 2 éves és ki tudja lesznek e problémái a későbbiekben. én nem cigiznék..
2012. aug. 21. 11:59
 3/15 anonim ***** válasza:
74%

Ép eszű ember tisztába van vele hogy hogy a cigi nagyon ártalmas a babára! Lehet hogy nem minden esetben árt,de nem is használ! Ha már az ember gyereket vállal,törekednie kéne arra hogy akarattal ne ártson neki!!!

Az hogy napi 5-6 szál "megengedett" neki ezzel csak magát nyugtatja. Vagy lehet hogy már olyan szinten függő hogy az orvos tényleg jobbnak látta ha enged.

A függőség elveszi az ember eszét,és olyankor csak magával foglalkozik!

Ha már született egy babája aki ilyen nagyon koraszülött volt,és maradandó károsodást szenvedett,mindent meg kéne tenni hogy a következőnél ne ismétlődjön meg! Még ha nem is a cigi lett a közvetlen okozója,de biztos rásegített. Ezért nem is értem hogy ezt a nőt hogy nem érdekli a gyereke/i egészsége??? Az tuti hogy nem 100-as!!!

2012. aug. 21. 12:15
 4/15 anonim ***** válasza:
54%

Teljesen biztos, hogy ilyet egy doki nem mond!!!

Tanultuk kórtanból, fejlődésneurológiából, stb, hogy mennyire ártalmas, oxigénhiányt okoz, pláne a terhesség első harmadában, ugyanis akkor még nem alakul ki a baba körül a védőburok (barrier), ami megszűrné az anya vérét, ezért egy az egyben bekerül a nikotin a gyermekbe. S ennek a mérgezésnek az egyik következménye bizony a koraszülöttség, oxigénhiány, stb.

2012. aug. 21. 12:32
 5/15 anonim ***** válasza:
74%

Képes azok után cigizni terhessége alatt,hogy az első gyereke 26.hétre született fogyatékosan?!Őszintén,milyen ember az ilyen?!Orvos ilyet nem mond.Az első gyereke életét már tönkretette.Nem tanult belőle?!A másodikkal is így akar járni?!Képtelen leszokni a dohányzásról a saját vére érdekében,majd az orvosra fogja,hogy ő javasolta?!Ha ilyen ember lennék már rég a föld alá süllyedtem volna.Nem sül le a képéről a bőr?Nem érez bűntudatot azért,hogy az első babája miatta lett beteg?!És folytatja.No comment...

Sok ember összetenné a két kezét,ha lehetne gyereke,bármit még az életét és odaadná,ő meg játszik a gyereke életével?!6 évig vártam a babára,végül lombikkal lettek ikreim,az egész terhességet végig feküdtem,30.héten beindult a szülés,kórházba kerültem,szerencsére leállították.7 hetet kórházban töltöttem,és láttam egy pár ilyen anyukát,mint a barátnőd.A szívem szakadt meg.

2012. aug. 21. 12:43
 6/15 anonim ***** válasza:
60%

Na, hogy nem napi 5-6 szálat szív, az biztos.Ismertem én is egy kismamát, akinek koraszülött volt a babája, most 5 éves és értelmileg is kicsit visszamaradott, de az folyamatosan cigizett.

A fogyatékos 26.-ik hétre született babánál biztos volt vmi egyéb tényező is, no meg erre még rájött a dohányzás.

2012. aug. 21. 12:52
 7/15 anonim ***** válasza:

Nem akarok rosszindulatú lenni, de a függőség mellett egy másik oka is lehet, hogy megint "beteg" gyereket akar szülni: az emelt családi pótlék és a hosszabbított GYES. Amit majd el lehet költeni cigire.

Én az ilyenektől elvenném a gyereket( a segéllyel együtt), de ha lehet még szülés előtt. A gyerek is jobban járna, ha meg se születne.

Persze nem biztos, hogy beteg lesz, de milyen anya az aki kockáztatja ezt?

2012. aug. 21. 14:17
 8/15 A kérdező kommentje:

A beteg gyerekkel napi két doboz cigit szívott el, de ott az orvosok megtiltották a dohányzást neki, ő titokban a kórház eldugott helyén szívta, ezzel a babával nagyon sokat feküdt a kórházban, mert folyamatosan bajok merültek fel.

A mosatni babánál mondta az orvos neki azt, hogy napi 5-6 szálat elszívhat, de ennél jóval többet szív, mert pár napja ott voltam reggel nála és a kávé mellé kb. 10perc alatt kettőt szívott el, majd fél óra múlva mikor mentünk hozzánk akkor megint egyet, amikor odaértünk akkor megint. Szóval tuti, hogy most is elszív 1 dobozzal. Én hiába mondom neki, hogy tegye le a baba érdekét nézze, de nem érdekli, a párja is veszekszik vele ez miatt.

A családnak és rajtam kívül még senkinek nem merte elmondani, hogy terhes, szerintem és a párja szerint is attól fél, hogy akkor mindenki szóvá teszi neki a cigizést és le fogják cseszni.

2012. aug. 21. 15:00
 9/15 A kérdező kommentje:
7-es hát van igazság abban amit írsz, mert a másik gyerek mikor bekerült bölcsibe akkor vissza ment dolgozni de 4 hónapnál tovább nem bírta és visszament gyesre, azt mondta azért mert ő nem dolgozik 50 ezer forintért, most ha ez a baba is beteg lesz akkor otthon maradhat megint jó sokáig.
2012. aug. 21. 15:02
 10/15 anonim ***** válasza:

Te jó isten,az eszem megáll attól amit írtál!!!:(((

A párja veszekszik vele?! Na szerintem ő se normális,én már agyonvertem volna ezt a nőt,ha ilyen szinten sz@rik a gyerekünk egészségére!

Vagy legalább nem csinálok neki többet! (bocs ha nagyon alpári vagyok,de annyira idegesít ez az egész)

Ezt a nőt be kéne zárni végig még terhes,aztán elvenni tőle a gyereket. Mert az 1000% hogy szülés után az arcába füstöl.:(

Ha ilyen szinten bagózik azt könnyen meg lehet érezni,így szerintem bárki rájön,meg sem kell hogy említse.

Van egy olyan érzésem hogy ez a nő nem teljesen normális agyilag!!!

2012. aug. 21. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!