Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Teljesen kétségbe vagyok...

Teljesen kétségbe vagyok esve. Holnap töltöm a 40. hetet és még mindig nincs meg a baba neve?

Figyelt kérdés
Hétről-hétre változik, hogy mi legyen. Múltkor már azt hittem megeegyeztünk a férjemmel egy névben, erre kiderült, hogy egy hashajtó márka neve is és így már nem tetszik neki. Addig biztos nem is akar majd kibújni, amíg nincs neve. Hogy válasszunk? Ötletek kislány névre? Vincze a vezetéknév.
2012. aug. 16. 14:33
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
Kinga, Zsófia, Réka, Dorina, Bianka, Alma, Dalma, Diána, Szabina, Imola, Tamara, Natasa, Lara, Viola, Vanda, Gerda. Nekem tetszenek ezek, és szerintem mennek a vezetéknvetekhez.
2012. aug. 16. 15:02
 22/65 anonim ***** válasza:

11-es vagyok.

Az utónév kalkulátor a Vivient javasolta első helyen.

Nekem az Anna név jutott eszembe.

És vagyok olyan "illedelmes", hogy az én nevemet is javasoljam: Adrienn

2012. aug. 16. 15:03
 23/65 anonim ***** válasza:

Lányaim Janka, pocakban Zsóka

De ami nekünk tetszett még: Csenge, Léna, Laura, Lilien, Bianka

Ami nekem a vezetéknévhez passzolnaés egyből beugrott a Réka név

2012. aug. 16. 15:04
 24/65 anonim ***** válasza:
Lili stílusához illik a Szonja vagy a Léna.
2012. aug. 16. 15:05
 25/65 anonim ***** válasza:
A Mira szép. Ha mindkettőtöknek tetszik, ne vessétek el egy gyógyszer miatt! Bármilyen nevet adsz, ha most nincs is, pár év múlva jöhet egy hülye brazil sorozat, amiben valakit úgy hívnak, vagy egy új gyógyszer, bármi... Szerintem a Vincze Mira kifejezetten szépen hangzik, Lilla és Mira pedig pláne. Majd írd meg, hogy döntöttetek, nagyon kíváncsi vagyok!
2012. aug. 16. 15:06
 26/65 anonim ***** válasza:
25-ös vagyok, most látom, h a nagylányotok Lili és nem Lilla, bocsi. Akkor Lili és Miri :)
2012. aug. 16. 15:07
 27/65 anonim ***** válasza:

a kicsi lányom Míra

amúgy tudod mit jelent?

a latin Csodálatos szóból származtatják sza engem pont nem érdekel h egy gyógyszer neve is.....

a másik lányom Maja eszembe sem jutott a méhecskés mese mikor kitaláltam a nevét mégis mindig ezzel jönnek

Maja -- a görög Május hónap istennője

a fiam Milán -- úúúútálom a focit :-)))

jelentése : kedves

én azzal kezdtem a választás h mi az ami biztos nem lehet :

a családban előforduló nevek

obszcén jelentésű nevek

a túl kacifántos nevek

a kisebbség által szeretett nevek

a nagyon külföldies nevek

ami még kritérium volt :

könnyen ki tudja majd mondani

külföldön is ki tudják majd mondani a nevét

a jelentése számomra kedves legyen

és a vezetéknévhez passzoljon hangzásban legyen egy kicsi dallam benne és mivel csak magas magánhangzó van a vezetéknévben mély legyen vagy vegyes hangzatú

és mivel magánhangzóra végződik csak mássalhangzóval kezdődhette a keresztnév

érdemes még odafigyelni h milyen lesz a monogram :-)

az enyém H.I.M. a félöcsémé: B.A.B. szal nem éppen szerencsés egyik sem

pl a V.V. - tuti a valóvilágra asszociálnak legalábbis nekem ez ugrott be pedig nem is néztem

de ami a legfontosabb ha mégsem lesz meg akkor is van 1-2 napod a szülés után -- hátha a baba elmondja neked mikor megszületik :-)

ránézel és beugrik a NEVE no az biztos olyan lesz ami illik rá

addig is próbálgass a neveket mond ki többször hangosan egybe külön is és figyel arra mit mond a baba ott bent a pocakban, hidd el ha figyelsz rá akkor segít neked ...

bocsi h hosszú lett .-)

2012. aug. 16. 15:17
 28/65 anonim ***** válasza:
Zsanetta! Zsani-Zsanett:)
2012. aug. 16. 15:22
 29/65 anonim ***** válasza:
Claritasa, látod van amiben egyformán gondolkodunk...a lányomnál én is gondolkoztam a Maján, nekem nagyon szép név...de benyögte az egyik rokonom, h "Maya Gold", úgyhogy elvette a kedvemet, terhes is voltam, a hormonok is....:S De ettől függetlenül még mindig a top 5ben benne van nálam :)
2012. aug. 16. 15:36
 30/65 anonim ***** válasza:
ja, és nevek :) Adrienn, Noémi, Helga, Mirjam, Alexandra, Liliána
2012. aug. 16. 15:37
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!