Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ez lehet méhen kívüli terhesség?

Ez lehet méhen kívüli terhesség?

Figyelt kérdés

Megpróbálom összeszedetten leírni a tüneteimet...

Májusban megjött a mensim (szoptatás ellenére) 7 napos volt. Rá 28 napjára megint. Nagyon erősen görcsöltem mindegyiknél. Ezután 8-9 nap múlva megint megjött, ekkor már több, mint 2 hétig tartott. Már volt időpontom az orvosnál. Vizsgálat kimutatta a jobb oldali petefészkem megvan nagyobbodva és van rajta ciszta van. Doki szerint hormonális kezelés kellene, de mivel szoptatok várni kell, elmondása szerint nem veszélyes, nyugodtan szoptassak.

Időközben elmentem egy másik orvoshoz, ő is látta a cisztát, kérdezte, hogy biztos vagyok benne, hogy nem lehetek terhes? Mert az magyarázat lenne a vérzésre. Vett vért, vérkép+ HCG teszt. Ma hívott, hogy pozitív lett, terhes vagyok, de mást nem mondott, csak, csütörtöki időpontra menjek. A görcsölés egy ideje abba maradt, a vérzés is már csak pecsételő.

Izgulok... 9 hónapos a fiam, terveztünk tesót, de nem ilyen hamar, és nem szeretnék méhen kívüli terhességet. Vagy ez csak a beágyazódás jele lehet? De ilyen hosszú ideig??!!

2012. aug. 14. 16:33
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Egyébként visszagondoltam 18 hónappal korábbra, mikor terhes lettem a fiammal, akkor is görcsöltem és volt vérzésem, csak sokkal kevesebb és csak pár napot. Viszont az RH vizsgálaton kiderült, hogy a véremben vannak antitestek, amire az orvos nem tudott magyarázatot adni, hogy akkor miért nem vérzek a terhesség alatt. Lehet, hogy most is játszana közre?!

Abortuszról meg még annyit szeretnék, hogy mindenki, aki rászánja magát, előtte levetíteném neki a néma sikolyt...

2012. aug. 15. 09:51
 12/16 anonim ***** válasza:

ÁÁÁ! A néma sikoly nem azt mutatja, amit kell! Vannak abortuszvideók, amik ténylegesen a magzatot mutatják!

Most nem részletezném :(

Sajnos egyes orvosok meg még pluszba meg is szégyenítik a magzatokat! Kamera előtt letépkedik a végtagokat stb!

Na, én ezt mutatnám meg ezeknek az embernek nem mondható nőknek!

Azért szörnyű, van aki saját magának csinál abortuszt!

Remélem minden rendben lesz veled kérdező, majd írj!

2012. aug. 15. 12:54
 13/16 A kérdező kommentje:

Na, igen a néma sikolyt csak a terhességem elején néztem, aztán inkább hagytam az egész témát...

Közben voltam orvosnál. Igen HCG szintem 150, de a méhemben nincs semmi. Viszont van egy daganat de nem tudni pontosan, hogy hol és mi az a daganat. Doki azt mondta, lehet, hogy volt terhesség, de nem volt életképes. Kórházba kell mennem, műteni kell, de csak laparoszkóposan, 24 órát nem szoptathatok, de nem különösebben komoly a dolog. Azt mondta annyira nem is sürgős, de azért meg kell csinálni.

Köszönöm mindenkinek a választ!!!!!

2012. aug. 16. 16:05
 14/16 anonim ***** válasza:

Hát nagyon sajnálom! Talán jobb lett volna, hogyha baba van a dologban! :(

Majd írj, ha túl vagy rajt!

2012. aug. 16. 17:43
 15/16 anonim ***** válasza:
Akkor viszont akár még méhen kívüli is lehet!! Milyen doki ez?? Vérzel és azt mondja, hogy amúgy ráér? Miközben azt sem tudja, mi az a "daganat" ott. Én a te helyedben minél előbb mennék a klinikára, főleg mert van Hcg szinted!!
2012. aug. 17. 10:53
 16/16 A kérdező kommentje:

Szóval...

Tegnap voltam a kórházba. Az orvos ott nem látott semmit, vettek újra vért, HCG szintem lement.

Megoldódott a gond magától. Ez az orvos azt mondta, hogy igen, méhen kívüli terhesség volt, de elment magától.

Örülök, de azért sajnálom is, mert egy élet kezdődött már el, viszont jobb így mert lehet nem is lett volna rendes élet az. Vagyis biztos is.

Minden esetre 100x jobban fogunk vigyázni.

Ja, és kedves utolsó!

Ez egy olyan orvos, jó híre van, de itt Ausztriában másabbak az orvosok, pl. indított szülésem volt, de fájás gyenge voltam, és 4 ujjnyinál többre nem tágultam, de akkor sem császároztak meg. Majdnem ott maradtam a szülő ágyon. A lepényt úgy választották le műtéttel. Lehet, hogy a kórházak jobb állapotba vannak, mint otthon, de szerintem otthon lelkiismeretesebbek az orvosok.

Jövőhéten megint lesz vér tesztem...

2012. aug. 21. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!