Most akkor melyik ruhából mennyit vegyek?
Dec. végén, jan. elején várható a szülés, havonta apránként szerezzük be a cuccokat a kicsi fiúnknak. Tesómtól örököltem néhány ruhát. Az ajánlások között 5 body vagy 6-10 szerepel. De nem kevés ez? Mennyi rugit vegyünk? Hogy megy az öltöztetés? Ha nem lesz pisis meg ilyenek, akkor este leveszem a bodyt, rgit, másnap új szett? Ha igen, akkor nem elég 5 szet? Téli gyereknek mi kell még? Hálózsákban altassam vagy paplannal? Bundazsák, sapka, zokni. Mikre nem gondoltam? Pulcsi kell?
Bocs a sok kérdésért, jelenleg úgy érzem h. egy nagy káosz van a fejemben. Köszi a válaszokat.
- 6-8 db body (hosszú ujjú elsősorban, de a plüss rugik alá én rövid ujjút adtam, mert nagyon melege volt amúgy benne.
- 6-8 db rugdalózó
- 2-3 talpas nadrág (olyan, mint a harisnya, csak vastagabb, nadrág anyagból. Azért jó, mert ha meleg van, elég egy ilyet adnod rá a hosszú ujjú body fölé)
- 2-3 harisnya
- 2 bélelt nadrág
- 2 vastag kardigán, pulóver
- 2 db vastag, téli hálózsák. (Lehet takaróval, vagy pólyával is próbálkozni, de előbb utóbb a takarót úgyis letornázza, az ilyen hálózsák a legjobb.)
- bundazsák, overall (az a legjobb, aminek a lába rugdalózó-szerűen végződik, szóval, hogy így egyben van a talprész is, nem külön még cipőt kell adni rá. Meg kesztyűs végű és kapucnis legyen.)
- 2 db meleg, bélelt sapka
- vékony cérnakesztyű, karmolás ellen (szopinál vedd le róla)
- 2 db vékony cérnasapi
- zokni esetleg, Sétáláshoz ráhúztam néha egy plusz zoknit, ha nagyon hideg volt.
EGYÉB TEXTIL
- 2 db fürdőlepedő (Kifogónak hívják néhol. Az a legjobb fajta, ami textil pelenka anyagból van, sokkal jobb nedvszívó
- ha akartok, fürdetőkendő, szivacs, de nem muszáj
- 8-10 db textil (tetra) pelenka
- 2 db gumis lepedő (az IKEA-ban jó áron van 2 db-os csomagban sima fehér, gumis szélű)
- esetleg gumilepedő, de a kókusz matracon át tudod folyatni a vizet, jobb, mint a légmentes lezárás
- 2 db vékony babatakaró (nem paplan, hanem ilyen puha,
- ha akartok, babaágynemű, a kiságyra olyan rácsvédő, baldachin, stb., egyéni ízlés alapján
Az én fiam is decemberi!
Hát én elég sok ruhát beszereztem és kellett is! 56-os body-ból legalább 10-12 volt kezdésnek, rugiból is kb. ennyi!
Nálunk volt,hogy egy nap kétszer is kifolyt a pisi, vagy pelenkázásnál nem voltam elég gyors és kipisilt stb.
Az enyém hálózsákban alszik, abból az elején kettő volt!
Én minden nap új ruhát adtam rá. Tehát, amit este levettem, az ment a szennyesbe!
Kezes-lábasból volt kb. 3, sapka is ennyi, zokni meg vagy 8 pár!:)
November végi-december eleji babám lesz és nálam is hasonló a lista :)
Hagy kérdezzem meg, hogy a karmolás elleni cérnakesztyűt mennyi ideig használtátok a babáitoknál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!