Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most akkor melyik ruhából...

Most akkor melyik ruhából mennyit vegyek?

Figyelt kérdés

Dec. végén, jan. elején várható a szülés, havonta apránként szerezzük be a cuccokat a kicsi fiúnknak. Tesómtól örököltem néhány ruhát. Az ajánlások között 5 body vagy 6-10 szerepel. De nem kevés ez? Mennyi rugit vegyünk? Hogy megy az öltöztetés? Ha nem lesz pisis meg ilyenek, akkor este leveszem a bodyt, rgit, másnap új szett? Ha igen, akkor nem elég 5 szet? Téli gyereknek mi kell még? Hálózsákban altassam vagy paplannal? Bundazsák, sapka, zokni. Mikre nem gondoltam? Pulcsi kell?

Bocs a sok kérdésért, jelenleg úgy érzem h. egy nagy káosz van a fejemben. Köszi a válaszokat.

2012. aug. 14. 13:19
 1/5 anonim ***** válasza:

- 6-8 db body (hosszú ujjú elsősorban, de a plüss rugik alá én rövid ujjút adtam, mert nagyon melege volt amúgy benne.

- 6-8 db rugdalózó

- 2-3 talpas nadrág (olyan, mint a harisnya, csak vastagabb, nadrág anyagból. Azért jó, mert ha meleg van, elég egy ilyet adnod rá a hosszú ujjú body fölé)

- 2-3 harisnya

- 2 bélelt nadrág

- 2 vastag kardigán, pulóver

- 2 db vastag, téli hálózsák. (Lehet takaróval, vagy pólyával is próbálkozni, de előbb utóbb a takarót úgyis letornázza, az ilyen hálózsák a legjobb.)

- bundazsák, overall (az a legjobb, aminek a lába rugdalózó-szerűen végződik, szóval, hogy így egyben van a talprész is, nem külön még cipőt kell adni rá. Meg kesztyűs végű és kapucnis legyen.)

- 2 db meleg, bélelt sapka

- vékony cérnakesztyű, karmolás ellen (szopinál vedd le róla)

- 2 db vékony cérnasapi

- zokni esetleg,  Sétáláshoz ráhúztam néha egy plusz zoknit, ha nagyon hideg volt.

EGYÉB TEXTIL

- 2 db fürdőlepedő (Kifogónak hívják néhol. Az a legjobb fajta, ami textil pelenka anyagból van, sokkal jobb nedvszívó

- ha akartok, fürdetőkendő, szivacs, de nem muszáj

- 8-10 db textil (tetra) pelenka

- 2 db gumis lepedő (az IKEA-ban jó áron van 2 db-os csomagban sima fehér, gumis szélű)

- esetleg gumilepedő, de a kókusz matracon át tudod folyatni a vizet, jobb, mint a légmentes lezárás

- 2 db vékony babatakaró (nem paplan, hanem ilyen puha,

- ha akartok, babaágynemű, a kiságyra olyan rácsvédő, baldachin, stb., egyéni ízlés alapján 

2012. aug. 14. 13:29
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam is decemberi!

Hát én elég sok ruhát beszereztem és kellett is! 56-os body-ból legalább 10-12 volt kezdésnek, rugiból is kb. ennyi!

Nálunk volt,hogy egy nap kétszer is kifolyt a pisi, vagy pelenkázásnál nem voltam elég gyors és kipisilt stb.

Az enyém hálózsákban alszik, abból az elején kettő volt!

Én minden nap új ruhát adtam rá. Tehát, amit este levettem, az ment a szennyesbe!

Kezes-lábasból volt kb. 3, sapka is ennyi, zokni meg vagy 8 pár!:)

2012. aug. 14. 13:51
 3/5 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, de én pl 56-os bodyból egyenlőre nem vennék sokat,csak 2-3 darabot.Nem tudhatod mekkora lesz a babád.Én vagy egy hétig tudtam ráadni a lányomra az 56os bodykat.Ő 3350grammal született és 57! centivel.Aztán majd apucit elküldöd legfeljebb még bodyért:) Én sajnáltam, hogy kiadtam a pénz a rengeteg gyönyörű 56os bodyra és nem tudtam kihasználni.Inkább 62esből vegyél többet6-8darabot.Ja és hosszú ujjúakat télre. Én rugikból vettem 4et 56osból meg 4et 62esből.Kevés volt szóval abból én többet vennék.Feleslegesnek találom az ilyen plüst(én is olyanokat vettem),mert őrült drága és a pici testükön még sehogy sem áll:) Jobb a sima pamut!A kiszokni is nagyon hasznos, mert a rugikba még a pici vékony lábukat behúzzák.Ezt megtudod akadályozni ha húzol a talprészére egy zoknit is.Jó babavárást és könnyű szülést:)
2012. aug. 14. 19:23
 4/5 anonim ***** válasza:

November végi-december eleji babám lesz és nálam is hasonló a lista :)

Hagy kérdezzem meg, hogy a karmolás elleni cérnakesztyűt mennyi ideig használtátok a babáitoknál?

2012. aug. 14. 19:41
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válszokat, ment mindenkinek a zöld kezecske
2012. aug. 15. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!