Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most vagyok kb 5hetes terhes...

Most vagyok kb 5hetes terhes mit szabad ennem és mit nem?

Figyelt kérdés
Orvosnál még nem jártam jövö hétre kaptam idő pontos. De viszont nem igazán tudom mit lehet ilyenkor enni :( Sajnos szüleimet nem kérdezhetem meg. Remélem ti tudtok tanácsot adni. Ma túrós derelyét kívántam meg de nem tudom, hogy szabad e vagy nem?

2012. aug. 14. 09:59
 1/7 anonim ***** válasza:

de édes vagy perzse hogy ehetesz amit megkivánsz

tiltó lista: nyers tojás, nyers hús,

cigi alkohol, sok édesség

2012. aug. 14. 10:03
 2/7 anonim ***** válasza:
No meg ha szereted, akkor a tonik is tiltólistás, mert görcsöket okozhat a kinin miatt. Egyébként a nyers dolgok tényleg. (kiv. zöldség, gyümölcs, de azok is csak jól megmosva:) Olvasgass utána a neten is akár, biztosan sok okos dolgot találsz fenn! Boldog babavárást neked!
2012. aug. 14. 11:07
 3/7 anonim ***** válasza:

Így van, ahogy előttem írták! :)

Nyers/sületlen húst nem szabad, mosni kell alaposan a gyümölcsöket, zöldségeket, a tojást teljesen meg kell főzni/sütni (ne legyen lágy).

A lágy sajtokat sem ajánlják ilyenkor.

Valamint túlzottan fűszeres dolgokat ajánlott kerülni.

Persze mindent ehetsz mértékkel, ha lehet sok gyümölcsöt zöldséget, sovány húsokat, ezek segítik a baba egészséges fejlődését!

Ha lehet a túl cukros üdítőket, kólát, kávét keveset, mert a koffein gátolja a vas felszívódását!

Boldog babavárást Neked!! :)

39hkm

2012. aug. 14. 12:01
 4/7 anonim ***** válasza:

#2 vok: még az jutott eszembe, hogy a fekete tea és a zöldtea is kerülendő.

Egyébként tényleg aranyos kérdés, én is valahogy így voltam, mikor terhes lettem, csak utána "kupáltam" ki magam :D Egyszerűbb lett volna itt megkérdezni :DD

2012. aug. 14. 15:38
 5/7 anonim ***** válasza:
én is 5 hetes terhes vagyok, töllem párom kérdezte meg hogy te most ilyenkor bármit ehetsz?! :) és fel soroltam neki amiket ti hogy ezeket nem!
2012. aug. 14. 18:04
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát :) Sajni olyan helyzetben vagyok hogy szüleimre nem számíthatok anyósnak meg még nem akarjuk elmondani csak a vizsgálat után ami 22.én lesz.
2012. aug. 14. 22:42
 7/7 A kérdező kommentje:
Még az a kérdésem lenne hogy olvastam hogy babot sárgaborsót zöldborsót nem ajánlott enni terheseknél. De viszont én imádom ezeket ha mondjuk havi 1alkalommal eszek és fele annyit mit szoktam akkor nem ártok a babának?
2012. aug. 15. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!