Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akik 100kg felett estek...

Akik 100kg felett estek teherbe, őket is folyton piszkálta minden orvos?

Figyelt kérdés

A védőnő,a belgyógyász,stb mindenki azzal van elfoglalva,hogy nem szabad sokat híznom,mert akkor sosem fogom tudni leadni a felesleget,meg hogy diétázzak.

Sosem voltam sovány...

2012. aug. 13. 11:58
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
42%
Persze hogy ezzel nyaggatnak hiszen az egészségeddel játszol.nem tudom hány centi vagy de gondolom ha 20 kilót leadnál még akkor sem lennél sovány. Ne piszkálásnak vedd hanem tegyél ellene valamit.
2012. aug. 13. 12:06
 2/30 anonim ***** válasza:
63%

Szia!

101,7 kiló voltam a legelső védönői látogatásomon. A 25ik hétig fogytam majdnem 5 kilót. 97,1 mértünk akkor.

Most 32 hetesen 98,3 kiló vagyok. Ergo még mindig kevesebb mint amivel kezdtem!

Nem kell aggódnod. Nekem tudatos volt, tudtam h a saját és a gyerekem egészségügyi állapota miatt sem hízhatok sokat. És Én aki szeretek enni, és nassolni nagyon meglepődtem magamon. A nagy evészet a 26-29ik hét környékén volt rajtam, most 1 hete már alig tudok enni, sőt evés közben is meg kell állnom. Valószínű a gyomrom már annyira fent van, hogy csak így bírom.

Egyébként a dokim és a védönő is büszke rám, azt mondták teljesen normális h aki felesleggel indul az kevesebbet hízik, hiszen a babának nálunk van miből elvennie!

32hkm

2012. aug. 13. 12:06
 3/30 anonim ***** válasza:
52%

Utolsó vagyok, mindezt 172 cm-hez... De ha mutatnék magamról képet nem hinné el senki, hogy ennyi kiló voltam :)

32hkm

2012. aug. 13. 12:07
 4/30 anonim ***** válasza:
23%

Örülj neki, hogy piszkálnak és vedd is komolyan, a saját egészséged érdekében jobban jársz, ha lefogysz és nem 100 kiló felett vagy. Nem beszélnek hülyeséget ezek az emberek, egyáltalán nem egészséges 100 kiló felettinek lenni.

Jót akarnak, ne vedd bántásnak.

2012. aug. 13. 12:15
 5/30 anonim ***** válasza:
57%
Igaz én nem voltam 100kg mikor terhes lettem.80kg-al kezdtem,fogytam 1kg-ot az elején.Aztán a végére híztam 11kg-ot,ami igazából nem mondható soknak.91kg-mal mentem szülni,ebből sajnos csak 6kg ment le.Már 2,5 éves lesz a kislányom,és őszintén szólva már zavarnak a plusz kilók.Szeretnénk majd még egy babát 2-3 év múlva,de előtte mindenképpen leakarok fogyni.Abban igaza van a dokiknak hogy nehezen fogod utána leadni.De végül is ha téged nem zavar akkor ne foglalkozzál a dokikkal.
2012. aug. 13. 12:20
 6/30 anonim ***** válasza:
57%

Én ugyan nem voltam 100 kiló amikor teherbe estem, de szülni már 100 kiló felett megyek. :(

80 kg voltam az első védőnői mérésen, utána még fogytam is pár kilót a reggeli hányások miatt, én hülye meg aggódtam is, miért nem hízok. 2 hete, az utolsó mérésen voltam 99,60 kg. És igen, minden orvostól megkaptam hogy hogy nézek ki. Volt aki megfogta az úszógumimat és közölte hogy úgy nézek ki mint aki már a harmadik gyereket szüli.

A dokik csak jót akarnak, nem hobbiból piszkálnak. De ha téged ez ennyire bánt, ne foglalkozz velük. De én azt mondom, az az igazán figyelmes doki aki még ezzel is törődik!

Boldog Babavárást!

40 hkm

2012. aug. 13. 14:02
 7/30 anonim ***** válasza:
75%

Igazából nem értem amit az 1-es írt.

"Ha 20kg-ot leadnál még akkor se lennél sovány,ne piszkálásnak vedd tegyél ellene valamit."

Miért terhesen hogy fogyókúrázzon?

2012. aug. 13. 14:10
 8/30 anonim ***** válasza:
29%
Ez nem piszkálás, csak próbálják tudatosítani benned, hogy igenis veszélyben vagy te is és a babád is! Elég nagy rizikó 100 kg felett kihordani egy terhességet. Neked lehet cukorbetegséged, embóliád, és a magzati fejlődésre is káros a túlsúly, nagyobb eséllyel vetélnek el az ilyen babák, és a csecsemőhalál is gyakoribb náluk. Ha a testtömegindexed 30 felett van, azt bizony komolyan kell venni! Nem az a fő probléma, hogy sose fogod tudni leadni a terhességi túlsúlyt, hanem az, hogy a jelenlegi súlyod egészségügyi okokból nem emelkedhet tovább, mert az komoly komplikációkkal járhat az állapotodban! Én mindenképp keresnék egy orvost, aki összeállít egy speciális, kalóriaszámlálós diétát, ami figyelembe veszi azt is, hogy babát vársz. Valamint próbálj meg sokat sétálni, valamint lazán mozgasd át magad minden nap! Nem kell ugrabugrálni, de azért lelkiismeretesen tornázz reggelente egy 20 percet! A közérzetednek is jót tenne! Nem az a cél, hogy lemenj 60 kilóra, csak ne hízz a terhesség alatt! (Vagyis a baba, a méhlepény és a magzat súlyával együtt se legyél több, mint most = fogyj néhány kilót! Nem kell, hogy modell alkatú legyél!)
2012. aug. 13. 15:31
 9/30 anonim ***** válasza:
40%
Magzat helyett magzatvizet akartam írni, bocsi.
2012. aug. 13. 15:34
 10/30 anonim ***** válasza:
53%

7.vagyok

Köszi a lepontozást!

Mi rosszat is írtam?Azt hogy nem értem hogy terhesen hogyan lehet fogyókúrázni???

2012. aug. 13. 15:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!