Táppénzen lévő kismamák, megsértődnétek emiatt?
Van egy barátnőm, 22 hetes terhes. Amióta táppénzen van, nem hívjuk meg az olyan közös programokra mint pl: bowling, mozi, biliárd. Nem azért, mert már nem fontos nekünk, csak gondolom ezek a tevékenységek sem tennének jót a babának.
Ha csak beülünk valahová egy koktélra vagy pizzázni, akkor természetesen hívjuk.
Jogosan haragszik?
Görcsölés és vérzés miatt van táppénzen elvileg.
Moziba két okból nem hívjuk: ülni kell és többek között azért nem jár dolgozni, mert ott sokat kell ülni. Tudom, hogy nem mindegy hogy 6 óra vagy 3, de akkor is. Másrészt úgy tudom, hogy a magzatvíz felerősíti a hanghullámokat, ami nem tesz jót a babának.
Másrészt amiatt is panaszkodott, hogy sokat kell buszoznia a munkahelyére. A plázáig ugyanannyit kell, gondolom ez sem kellemes neki.
Szerintem jogosan esik neki rosszul.
Ha nem olyan dolog miatt van táppénzen, mint pl. nyitott méhszáj, vagy hasonló, hanem csak szimplán nem dolgozik, mert inkább otthon van, akkor igenis elmehet moziba (persze nem brutál akció), beülhet veletek olyan helyre is biliárdozni, ahol nincs dohányzás. Másrészt ha nem akar menni, akkor majd megmondja, de érzi, hogy gondoltatok rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!