Van arra tippetek, hogy ne hízzak el nagyon?
8 hetes terhes vagyok és 70 kg,158 cm.
Nem szeretnék sokat hízni.
Az első gyermekemmel 15 kg-t híztam.Rengeteg.
Most szeretnék jobban odafigyelni.
Mit tanácsoltok?
Te hogy csináltad?
Nekem nincs praktikám azon kívűl, hogy odafigyelek.
Sok helyen olvasom , hogy a terhesség nem az odafigyelésről szól, igenis mindenki egye amit megkíván. Persze,normál lereteken belül.
Mindenki maga tudja hány kiló, mennyire hízékony, így azt is tudnia kell mindenkinek mennyi az Ő testsúlyához képest az elfogadható hízás.
Én a terhességem elején fogytam 5 kilót, ebből 2-őt híztam vissza. Ergo még mindig kevesebb vagyok mint a terhességem elött.
PEdig eszek mindent. Egyszerűen csak ha nassolhatnékom van akkor (kihasználva a nyarat) gyümölcsöket eszek, és száműztem a csokit, chipset és ezeket. Maximum fagyit eszek! Most már elértem arra a szintre h szinte enni sem tudok, vagy nagyon kevés mennyiségeket, így hónapról hónapra fél vagy 1 kilót hízok.
Egyszerűen odafigyelés kérdése.
31hkm
hát vagy hízol vagy éhezel, sajnos :-( illetve, ha nem is éhezel, de minden megkívánásról le kell parancsolnod magad.
kerüld a szénhidrátokat, ez talán a legcélszerűbb. ne egyél kenyeret, tésztát, krumplit szinte semmit, hússal csak zöldséget, édesség, sós kekszek NULLA. és hát a mennyiségre is figyelj.
Első vagyok. Hozzátenném, hogy Én mindent eszek! Péksütik, kenyér, rizs, krumpli, hús... szóval szó szerint minden a nasit kivéve.
A védönőm szerint a pasik ilyenek- leszívnak :D
31hkm
terhes cukor-diéta, vagyis figyelj mennyi szénhidrátot viszel be. egyébként is azt mondta nekema védőnő, a babának elsősorban amúgy is fehérjékre van szükséges, a szénhidrátok nagy része átmegy rajta. amennyi egy cukor diétában benne van ch-az pedig teljesen elég neki.
egyébként normál testalkathoz egyáltalán nem sok a 15.de nyilván te alacsony vagy, így jobb lenne kevesebbet. sok sikert!
29hkm
Szia!
Én 165 cm vagyok és 71,3 kg-val kezdtem. Anyukám szerint "kövér" voltam, és ostorozott, hogy fogyjak le baba előtt. Hát nem jött össze a dolog. :) 24 hetes múltam tegnap és 73 kg vagyok reggel (este 74). Szerintem nem számít soknak ahhoz képest, hogy túl vagyok a félidőn majdnem egy hónappal.
Az elején alig ettem főtt ételt, mert nem kívántam, inkább zöldség és gyümölcs. Aztán amikor visszajött az étvágyam akkor tudatosan kerültem a tésztát, rizst, kenyeret, krumplit, péksütit. Nem mondom, volt olyan, hogy este bevágtam 5 db fánkot, de ilyen max kétszer volt a 24 hét alatt. :) Mostanában jött rám a csokievés, ráadásul mindig este, de ma nagy nehezen megálltam hogy bevágjak egy snickers-t. Az italok, amiket fogyasztok általában cukor nélküli (porból készült) cappuccino, cukor nélküli tea, tej, víz. Kb három-négy naponta megiszom egy pohár gyümölcslevet, de nem nagyon szeretem, úgyhogy általában a férjem issza meg. :)
Ha nasizni szeretnék általában dél előtt teszem, délután 2-3 után már csak gyümölcs a nasim. Vacsira általában saláta, vagy két alma. Kb kéthetente "bűnözök" és vacsira eszem valami édességet (volt, hogy tejbegrízt ettem mert azt kívántam), banánturmixot, vagy spagettit. De ilyen nem sok van, sőt, egyre kevesebb, mert rosszul érzem magam utána.
Egyél keveset és legalább ötször étkezz egy nap, a szénhidrátot, zsíros dolgokat, édességet próbáld meg délelőtt elfogyasztani vagy max délután 2-ig, utána pedig sok gyümölcs és zöldség. Igyál rengeteg folyadékot, sőt, ha hirtelen megkívánsz valamit, akkor előbb próbáld meg, hogy iszol egy nagy pohár vizet/teát, mert lehet, hogy csak szomjas voltál, csak az agyad éhségérzetként dolgozta fel a jelet, amit a gyomrod küldött neki.
Aztán ha még is mennének fel rád kilók, ne keseredj el, le fog menni egy csomó a szüléskor is és utána is a szoptatással!
Szép babavárást neked!
24 h km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!