10. hetes terhes vagyok. Mit egyek hogy ne hízzak?
Elég sokszor úgy értem hogy ennék főként már este mikor nem is vagyok éhes de nem bírom megállni hogy ne egyek. Igyekszem gyümölcsöket de nem mindig meg. Napközben is miket egyet, milyen olyan ételt tudok főzni ami laktató, egészséges a gyereknek is megfelelő és nem hizlal?
Köszönöm a segítségeteket előre is!
Örülj, hogy nincs hányingered, és egyél, ami jól esik, persze az egészségtelen dolgokból mértékkel (csoki stb.)
Normális, hogy az ember terhesen hízik, manapság van ilyen "őrület", hogy meghatározzák, mennyit "szabad hízni", de mindig az adott kismama alkatát, súlyát, állapotát kellene nézni (kiindulási súlyt is, mert ha az pl. eleve alacsony volt, akkor normális a "több hízás"), és nem egy sablonhoz viszonyítani...
Jó pocakosodást!
A banán és a füge kezet foghatnak, a két leghízlalóbb gyümölcs. :)) Ésszerűen próbálj enni, és ne mindent amit meglátsz, nem lesz semmi gond. :) És sok boldogságot!
32 hets km
Nekem a korpovit keksz nagyon bejött!
De eleinte én is sokat ettem, mostanra (27. hét) már csak néha fordul elő, hogy adjuramistenmostdeazonnal kívánok meg valamit. Az első 12 hétben szerintem ne fogd vissza magad, ha megkívánsz valamit, vagy többet az ételből.
Sokan mondják, egyél azt és amennyit, amit megkívántál. Hülyeség. Pont ettől hízik el a kismama. Én is rengeteg gyümölcsöt ettem az első terhességem alatt, meg füstölt házi sonkát, mert ezeket kívántam. Nos magas lett a cukrom és a vérnyomásom is, meg vizesedtem de rendesen.
A terhesség első felében a baba annyi tápanyagot fog elvonni a szervezetedtől, hogy ez egy banánnal vagy almával tudod pótolni.
A baba mindent elvesz, amire neki szüksége van.
Többször keveset egyél, ezzel megelőzhető a gyomorégés is.
Ha több zöldséget eszel, azokban nincs sok szénhidrát, vitaminpótlásnak is jó és nem fogsz meghízni. Gondolok itt paradicsom, paprika, uborka, savanyú káposzta, retek.
Sokszor nem magával a hízással van baj, hanem az ebből következő egészségügyi romlással.
21hkm
Köszönöm mindenki válaszát! :)
Hányingerem sajnos van azaz mostanra múlóban, együtt gyomorégéssel, az még mindig meg van :( ezért is eszem folyamatában szinte azaz 2-3 óránként.
Igyekszem sok gyümölcsöt, zöldséget nomeg pont most reneltem halacskát pont azt kívántam meg! :) valamelyik nap halacska lesz! :)
Szép babavárást nektek is aki még pocakos! :)
(Első babámmal sokat híztam ezért félek most ettől és szeretném megelőzni! :) )
Elso babaval en is sokat hiztam, de sokat is ettem, igy egyertelmu volt, hogy hizni is fogok boven. Adott szituacioban nem zavart, mert a pozitiv teszt utan raktam le a cigit, szoval ugy voltam vele, hogy kajaval kompenzalok. Es vegulis sikerult, nem cigiztem, de hiztam 25 kilot, amibol 12 kilo ment le szulessel es meg tovabbi 17 szules utan harom honap alatt a kialvatlansag miatt.
Masodik babaval nem csinaltam kulonosebb etrendet, amugy is normalisan etkezem, szenhidratot nagyobb mennyisegben naponta csak egyszer eszem, akkor is inkabb delelott, vagy max ebedre, ha eppen teszta felet eszem. Szeretem a hust, a zoldsegeket, vacsorara almat szoktam enni, utoljara 6 ora korul eszek minden este, utana 2 alma 8 ora korul. Egyebkent normalis mennyisegeket eszek es a nasit sem tagadom meg magamtol delelott, vagy ebedhez, nem szoktam ehezni.
Nah, masodik babaval csak annyit csinaltam, hogy nem valtoztattam semmit ezen a taplalkozason, ugy ettem, ahogy terhesseg elott.
En egyszer sem voltam rosszul, nem volt hanyingerem sem, a gyomrom sem egett, vegig normal etvagyam volt. A kivanossagom max annyira terjedt, hogy alma helyett volt narancsos idoszakom, amikor azt kivantam vacsorara.
Ez a modszer jo volt, ajanlom neked is.
A 20. hetig hiztam masfel kilot, utana pedig fixen heti fel kilot, 10 kilo lett a hizasom a vegere. Vekony testalkattal kezdtem, ugy is fejeztem be, kb 2 kilo maradt rajtam kozvetlenul szules utan, de az is eltunk 3-4 het alatt.
Utolsó:
Első babánál én is pozi teszt után tettem le a cigit, bár elötte sem sokat szívtam. Én is ettem nem figyeltem oda. és közel 25-30 kg híztam 65 kg kezdtem akkor.
Sajnos nekem nagoyn nehezen mentek le a kilók most 2,5 év után sikerült úgy leadnom hogy még mindig +7 kg rajtam maradt így kezdtem ezt a terhességem sajnos 73 kg-ról :(
Már most 3 kg felment :( most voltam védőnéninél bejelentkezni és már 76 kg mért indulásnak :(
Hát amúgy vacsit én is igyekszem 6 után kihagyni max egy szintén alma vagy valami nem hízlaló gyümölcs. De van ám olyna h 9-kor indulok aludni mert kízoz a gyomrom h iszonyatosan ég és éhes vagyok és inkább alszom minthogy lefekszvés elött egyek! Szóval egyenlőre nehéz de igyekszem. :)
Most is epret falatoztam :)
Van valamik konkrét zöldségköretes receptetek? vagy saláta? amit lehet falatozni? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!