Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Olyan diétát keresek, hogy ne...

Olyan diétát keresek, hogy ne hízzak sokat ha terhes leszek?

Figyelt kérdés
Hízásra hajlamos vagyok. Most még mielőtt össze jön a baba 15 kg szeretnék fogyni de utána sem szeretnék sokat hízni csak ami a baba miatt kell? ötleteket tippeket várok. Köszi
2009. jan. 30. 07:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

???

Ezt nem vágom. Hajlamos vagy a hízásra, vagy úgy gondolod, hogy kötelező terhesség alatt hízni?

Én 58 kilóval kezdtem, 68-70 körül jártam amikor szültem. Nem diétáztam, azt ettem, amit kívántam, annyit, amennyit kívántam; mondjuk az utolsó pillanatig nem bírtam megülni a fenekemen, jöttem-mentem. Ha csak azért akarsz diétát, mert szerinted kötelező elhízni, az nem jó. A babának se. Valamiből neki is fejlődnie kell. Sok gyümit kell enni + folyadék. Az a kevés (2-3 kiló) ami rajtam maradt, 1-2re lement a szoptatáskor... sőt! annyira lejebb ment, hogy nem bírok hízni, 10 hónapja stabil 53-55 kilós vagyok...

Szerintem akkor nem hízik az ember, ha bűntudat nélkül eszik...

2009. jan. 30. 07:38
 2/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Nos,akkor elöbb fogyj le amennyit akarsz és csak utánna gondolkodj a babán!

Mert ha terhes vagy nem kell diétázni!Elég,ha csak odafigyelsz az étrende.Minél több gyümölcs,zöldségek,kevés kenyér,vacsira meg valami lightos kajcsi.

Sétálj minél többet,kismamatorna...

És nem is fogsz elhizni-DE DIÉTÁZNI NEM KELL!!!

2009. jan. 30. 08:49
 3/11 anonim ***** válasza:
Szia.Csatlakozom az elöttem szólókhoz.Nem feltétlen hízik sokat terhesség alatt az ember..Én 62 k-ról kezdtem és 73 ksan szültem.Most 3 hetes a babám és 64 kg vagyok.Tehet nagy plussz nincs rajtam.Egyél sokszor keveset.egy ebédet egyél meg 2 részletbe.Nassolj gyümit,joghurtokat stb.én nem figyeltem olyan nagyon a súlyom, de nem is habzsoltam 2 helyett,ahogy ezt szokták mondani.Legyen kiegyensúlyozott,boldog babavárásod.
2009. jan. 30. 08:54
 4/11 anonim ***** válasza:
Megpróbálok segíteni. Mikor eldöntöttem, hogy elkezdek felkészülni a terhességre, teljesen új korszak kezdődött számomra. 66 kg voltam 160 centisen, míg 3-4 éve 55 kg. Szóval fogynom kellett, mert arra gondoltam,ha már eleve túlsúllyal kezdem a terhességet, mi lesz később?! Nekem teljesen bevált a 90 napos diéta, keress rá az interneten, szerintem tök jó, viszonylag könnyen betartható, bár nekem sem sikerült teljesen (például gyümölcs- meg víznapot nem tudtam tartani, mert nagyon lhes voltam). Lement vele 6 kg két hónap alatt. Utána próbálkozni kezdtünk, sajnos az első terhességgel elvetéltem. Most ismét tervezni kezdtük a babát, nyáron lehet majd próbálkozni, addig csinálok még egy kúrát, hogy még 5 kg lemenjen, és akkor „versenysúlyomnál” leszek. Én is hajlamos vagyok a hízásra, azért is aggódok. Terhesség alatt meg arra kell figyelj, hogy ne üres kalóriákat vigyél be a szervezetedbe: süti, kenyér tömkelege. Egyél rengeteg gyümölcsöt, zöldséget, főzeléket, husit, de ne kettő helyett, hanem csak vagy 15-20%-al többet, mint előtte. De rengeteg mindent találsz az interneten a kismamák táplálkozásáról, ha keresgélsz. Sok sikert, kívánom, hamar összejöjjön.
2009. jan. 30. 09:38
 5/11 anonim ***** válasza:
értem én, h segíteni akartok, de akkora butaságnak tartom azt h minden kismama a kilóktól retteg. Nem kell egyhuzamban enni, de amit megkívánsz azt edd meg. Tényleg kell sok gyümölcs zöldség, főleg ha tavasszal/nyáron vagy pocakos könnyebb a helyzeted mint annak aki most, mert jóval több gyümi van. Egyél egészségesen, sok rostot, tejterméket, igyál sok folyadékot és nem lesz gond. Nekem így teszik fel a kérdéseket: hányadik hét? hogy van a baba? hány kilót híztál? Eddig 3nál tartok és kiadósan naponta többször eszem. Anyukám 36.héten szült 16kiló plusszal. De ha ebből indulok ki akkor hánynom is kellett volna, mert hajlamos vagyok rá? Foglalkozz CSAK a babával :)
2009. jan. 30. 09:52
 6/11 anonim ***** válasza:

egy orvosi szakvélemény a kilókról ;)

Általánosságban elmondható, hogy a testtömeg gyarapodás 10-12 kg, elhízottaknál 7-8 kg. A súlygyarapodás az első trimeszterben 100-120 g/hét, míg a második és harmadik trimeszterben 350-400 g/hét.

A testtömeg gyarapodás okai:

* az anyai szervezetben zsírlerakódás történik, emelkedik a vér mennyisége,

* növekedik a méh és a mellszövet, mely összesen kb. 6 kg

* a magzat tömege, ami átlagosan 3 kg,

* magzatvíz, placenta.

ez kb 10-15kiló. ne aggódj

2009. jan. 30. 09:54
 7/11 anonim ***** válasza:
Bocsi nem olvastam végig a válszokat, de annyi hozzáfűzni valóm van, hogy énrólam is úgy tudtuk hízásra hajlamos vagyok, s a terhességet 6 kg mínusszal kezdtem az első három hónapban mert szinte mindent kihánytam.Igaz kezdő súlynak a kiskönyvben 60 van feltüntetve.(a 6. héten)Aztán csökkent a köv. hónapig eggyel.Most 67-nél tartok és töltöm a 7. hónapot.Szóval nem biztos hogy drasztikus hízásra számíthatsz a terhesség alatt.És ugye ebből a 67-ből lejön a víz, baba és placenta stb.Ha mégis fogyózni akarsz hát 90 napos, annál megkapsz mindent amire szükség van, bár anya szerint én azért mert csináltam lettem gyenge (immunrendszerileg).(nem a diéta ellen volt ő is csinálta)De készülj fel hogy lehet hogy nehezen jön össze a baba egy nagy étrend változtstás után.Hát sok sikert, de szerintem ne a kilókkal foglalkozz folyton mert annál rosszabb.majdnem 28 heteske
2009. jan. 30. 12:16
 8/11 anonim ***** válasza:

Én is nagyon féltem a terhesség alatti hízástól,de én elötte nagyon sok diétát csináltam és csak nagyon nehezen,szigorú diétákkal(szinte koplalással) tudtam leadni pár kilot.Sajnos ilyen fajta vagyok,hogy nagyon könnyen hizok és le meg nem akar menni sehogy se.De ha örökké az miatt fogok aggodni,hogy mennyit hizok terhesség alatt,akkor soha nem mernék belevágni.90 kg-rol kezdtem,rögtön az elején hirtelen feljött 2kg,de a 13.héttöl tartom is azt a +2kg-t,most vagyok a 19.hét végén,és nem koplalok.Mindent megeszek,amit csak megkívánok,akár csokit is.Lehet,hogy majd ezután fog megugrani csak a súlyom,de remélem,ha eddig igy tartottam,akkor nem lesz olyan drasztikus a hizás,mert még belegondolni is rossz,hogy esetleg 100kg felett megyek szülni.

Ugyhogy szerintem ne aggodj!Majd leadjuk szülés után,én legalábbis igy vagyok vele,föleg,ha jo eleven baba lesz,aztán szaladgálhatsz utána.

Sok szerencsét!

2009. jan. 30. 12:22
 9/11 anonim ***** válasza:
kedves 12.16 válaszoló én is így jártam, nekem a hasam ment, amit csak injekcióval tudtak kezelni. Én 73kgval kezdtem és 6kiló mínusz volt a 10hét végéig. Én is most kezdem a 28 hetet. :)
2009. jan. 30. 13:59
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Én a 200 grammos szénhidrát diétát tartottam,terhességi diabétesz megelőzése miatt.velem egyidős,nem cukros,picit husibb kismamák megelőzésképpen számolgatták a szénhidrátot.Azon kívül a 200 gr-on kívül mindent ettem,amit lehetett,8 kiló plusszal zártam a terhességet,a kórházból kijőve 9 kiló minuszom volt.Ártani nem árt a 200 grammos diéta,ez az egészséges táplálkozás-állítólag

2009. jan. 30. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!