Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elhiggyem? Rettegek!

Elhiggyem? Rettegek!

Figyelt kérdés

7 hetes terhes vagyok, nagyon fáj a mellem a felső külső negyede, a bal sokkal jobban mint a jobb, jó pár hete tart ez, terhesség előtti ciklusban kezdődött, most akartam orvoshoz menni de szabin van a dokim, voltam a védőnőnél megnyomkodta, természetgyógyásznál, meg van egy pánik betegségem az minatt pszichiáternél és egy pszichológusnál is, mivel hirtelen hagytam abba a gyógyszereim és jönnek a pánik rohamok...Szóval szaladok fűhöz fához és mindenki azt mondja biztos nem rosszindulatú vmi van a mellemben, de most párnapja a mellem alsó része a bimó alatt elkezdett hámlani, ezt is megmutattam ma a védőnőnek is /azt olvastam itt a neten ezzel rögtön orvos mert rossz jel/ de még mindig mindenki azt mondja semmi bajom....rettegek, mi lesz ha el kell venni a kisbabám és megműtenek, kezelések....bedilizek...Jövő szerdán lesz a dokim.

Szerintetek???

Elhiggyem ha ennyien nyugtatnak, vagy lehet nagy bajom?

2012. aug. 1. 17:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
49%

semmi bajod nincsen! túl parázod a dolgokat..egyébként is is pánikos vagyok..de ennyire azért nem.

próbálj meditálni v jógázni..

2012. aug. 1. 17:11
 2/12 A kérdező kommentje:
Jövő héten megyek relaxálni a pszichológushoz....azért próbálom én is de egyszerűen jönnek a rossz gondolatok, a kicsire és a gyerekeimre sem tudok koncentrálni....
2012. aug. 1. 17:15
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

?

Ha valami bajod van, miért nem mész rögtön az orvoshoz? A védőnő nem orvos, van sztk-s rendelés, ha nőgyógyászra van szükséged, gondolom háziorvos is van, ha a sajátod éppen szabin van, akkor helyettesíti valaki. Nem áll meg az élet attól, hogy egy magándoki épp a szabadságát tölti. A háziorvos meg tudja állapítani, ha valami olyan gyanú van, ami miatt tovább akar küldeni téged azonnal egy másik vizsgálatra, ahova az ő beutalója szükséges. Egy szó mint száz, én nem vártam volna/várnék még egy hetet teljes bizonytalanságban.

Azt meg nem mondanám, hogy túlparázod, te ismered a tested, te látod, ha valami olyan változás van, ami megijeszt. Ilyenkor nem fórumozókra kell támaszkodni, hanem elmenni legelőször is a háziorvoshoz, majd ő elmondja, hogy mi a következő teendő.

2012. aug. 1. 17:24
 4/12 anonim ***** válasza:
71%

Én is pánikos vagyok, nekem a dokim engedte hogy néha-néha egy Helex-et bevegyek.

Nyugi, nem lesz semmi baj a picivel.

2012. aug. 1. 17:27
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

szia, nekem jóindulatú csomóim vannak, volt előző gyerek előtt is, szoptatással sem múlt el (pedig 10évig ezzel hitegettek hogy majd a szoptatás!), most is megvannak, ráadásul én is 11hetes vagyok most, újra termelődik a tejem, megduzzadtak a mirigyek és ilyenkor nehezebben tudják ultrahangon is nézni őket, DE nekem is nyilallgatnak, hol egyik, hol másik, sőt, volt hogy előbb szurkált és aztán alakult ki ott, eddig mind jóindulatú volt minden biopsziánál.

Amit tehetsz, lenyugszol (már csak a gyerekek érdekében is) és pozitívan próbálod kivárni a szerdát. Ha úgy érzed, nem megy, tuti találsz egy mellultrahangost, akihez most csúnyán mondom, besírod magad előbb. Semmi szükség most rá állapotosan hogy olyan dolgokat vetíts elő amik lehet hogy nincsenek, vagy nem komolyak. Pontosan tudom miről beszélek, hisz én is anya vagyok és az első csomóm kitapintásánál 18évesen egy egész éjszakát átbömböltem hogy mellrákom van és meg fogok halni. Ha valami van is, jó hogy figyelsz a tested jelzéseire, bízz benne hogy meg fogják találni az okát (simán lehet h csak hormonok) és kezelik, ha kezelést igényel. Nem kell és nem szabad a legrosszabbra gondolni.Járj utána mindenképpen de ne vegye át az irányítást a napok felett.

Szerdáig nyugtasd magad hogy a hormonok miatt duzzadnak a mirigyeid és ha megvan a diagnózis, akkor kell a hogyan továbbal foglalkozni. 2 hete a stressztől véreztem, azt hittem elvetélek, épp ezért mondom, a babának benned egy nyugodt mamira van szüksége, most ez a legeslegelső. Kitartás és bízz benne hogy minden rendben lesz és úgy is lesz!:-)

2012. aug. 1. 17:35
 6/12 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Köszi a biztató szavakat! Próbáltam mell Uh-ra bejutni de nov. időpontot mondtak...egy másik helyen, mell rendelés ott aug. 24-re kaptam időpontot azt mondták, ha fáj az nem sürgősségi dolog....Meg az Uh-n beszéltem valakivel az is azt mondta, hogy ne pánikoljak semmi bajom nincs, ez egyáltalán nem olyan amiért azonnal behívnának....az a gond, hogy mióta abbahagytam a gyógyszereim, nem tudok pozitívan gondolkodni, de igyekszem:-)
2012. aug. 1. 17:55
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

nekem a második terhességemnél,úgy kb a 6 héttől úgy fájtak a melleim azt hittem majd leszakad és 14-16 hétig eltartott.

ne izgulj ez a terhesség vele járója,bár aztán nekem lettek akkora dudáim hogy 95 d melltartót kell használni,de ez már részletkérdés.

2012. aug. 1. 17:59
 8/12 anonim ***** válasza:
A terhesség egyik velejárója, hogy fáj a melle az ember lányának, van akinek növekedés+fájdalom, van akinek csak fáj... Nyugi. Az meg hogy hámlik a melled, krémezd, a bőr is változik a 40hét alatt...
2012. aug. 1. 19:02
 9/12 anonim ***** válasza:
Higyj nekik, a világon semmi bajod nincs! Csak kicsit pánikolsz, azzal kell valamit kezdened, a tested reakciói normálisak!
2012. aug. 1. 19:58
 10/12 anonim ***** válasza:
En is panikos vagyok. En is csomot mutogattam az orvosoknak a mellembe. Nah aztan kiderult, hogy sima nyirokcsomo.... Viszont nekem is azt mondtak, ha faj az jo. Mert nem rakos meg ilyesmi.. Nyugodsag! A szervezet nagyon erős! Csak az agyunk tùl bonyolult. Boldog babavarast kivanok! Beszelj a dokiddal, mert van nyugtato ami terhesseg alatt szedheto.
2012. aug. 1. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!