Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek miért van az,...

Szerintetek miért van az, hogy rengeteg kismama túlhordja a babáját? Én is ettől félek.39+6hkm

Figyelt kérdés
2012. júl. 31. 22:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem ez a 40 hét, amit orvosi körökben megszabtak a "pont ideális" időpont, de ha ez előtt, vagy ez után születik egy héttel az pont belefér. A baj akkor van, ha sokkal hamarabb, vagy sokkal később születik. Amúgy, ha négy hetenként nézed, akkor 10 hónap a várandósság és nem 9. Apósomat ez alapján a nagyi egy hónappal túlhordta, vagy is két héttel (ha a gergelynaptárat nézzük), de akkoriban még az is normálisnak számított.

Ne félj a túlhordástól most még. Lehet, hogy holnap már babázol, ezt csak az égiek tudják. :) De ha túl is hordod, egy hét még simán belefér, sőt, ahogy írod még normális is lenne az időpont, ha arra is ráhúznál még egy hetet, akkor az is tök rendben lenne szerintem.

Könnyű szülést kívánok neked, kitartást addig és sok-sok boldogságot utána! :)

Kislány lesz vagy kisfiú? Mi lesz a neve?

23 h km

2012. aug. 1. 09:05
 12/13 kruse ***** válasza:

Szerintem a fogantatástól kell (már aki tudja) csak a dokik számolják a menses alapján elvégre abból tudnak kiindulni. Utána meg a baba méretéből.

Én így maradtam le az AFP vizsgálatról, mert elszámoltak 6 hetet.

(5-6 voltam)

2012. aug. 1. 09:31
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm Médea13 :)! Neked is majd könnyű szülést, de egyelőre boldog babavárást, mert neked még majdnem a fele hátra van :)! Kislány lesz és Bianka lesz a neve. Te kislányt vagy kisfiút vársz? Tudod már? Neveken gondolkodtatok?
2012. aug. 1. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!