Nem értem, megváltoztam? Vagy felélednek a sosem volt anyai ösztöneim?
Sziasztok!
A helyzet a következő: én aztán sosem akartam gyereket, nem tartom cukinak őket, és abszolút nem varázsolnak mosolyt az arcomra. A szülés-szoptatás kombó pedig mindig olyan érzéssel töltöttek el, h akkor már inkább bevállaltam volna egy bázisugrást ernyő nélkül.
Erre már egy éve van "új" párom, és olyan érzések kerítenek hatalmába, amik korábban sosem. Pl. elkezdtem gondolkodni rajta, h milyen jó apa lenne. Meg bár még mindig irtózom a szüléstől, terhességtől, de pl a szoptatás ténye már nem tölt el undorral. A gyerekek ugyan még mindig hidegen hagynak, de ha arra gondolok, h az Ő gyereke, a MI gyerekünk, az kellemes érzéssel tölt el.
Ez akkor most szaporodási ösztön? Bár ez így csúnyán hangzik, de nem tudok másra gondolni.
23 vagyok, úgyhogy még nagyon ráérek, de a barátnőim mind már 17 évesen odavoltak a gyerekekért, az unokahúgom is folyton a rokongyerekekkel nyáladzik- bocsánat, de tényleg :D- én meg nem.
Mondjuk szerintem nálam az is közrejátszott, hogy tudom, mekkora felelősség van egy 10 évvel fiatalabb tesóm, végigéltem az állomásait és még csak most kamaszodik...
igen. szaporodási ösztön. :D
Ez van. Attól hogy te szapaorodni akarsz, még nem kötelező élből cukinak tartanod a világ összes kölykét. És nem elítélendő, hogyha ez nme is változik meg.
-hozzáteszem, ez egy nagy baromság, hogy cikunak kell tartanunk minden gyereket, az állatvilágban sem mindenhol vállalják fel nőstények más anyaállat kölkét gikszer esetén.
nem feltétlen kell minden gyereket cukinak tartanod, majd ha nektek sikerül a baba és megtartjátok, az első uh-n teljesen bele fogsz szeretni a kicsibe ha meglátod és meghallod a kis szívecskéjét dobogni, nekem elhiheted :) igaz nekem párom nem akarta a babát, de aztán amikor meglátta a monitoron a kicsijét egy világ fordult meg benne és azóta a kicsi a mindene :) szerintem kb. te is így leszel vele, a legtöbb nőbe benne vannak az anyai ösztönök, még ha nem is mutatják meg magukat :)
18 hkm
Ugyanígy voltam mint te, még 6 hónappal ezelőtt is, pedig azóta betöltöttem a 26. életévemet is. Igazából a párom (meg a szülei) akarták nagyon a gyerket, én meg beadtam a derekam, hogy na jó, de a következőt őt hordják ki! :) Kifejezetten utáltam a gyerekeket (sokat még most is), de csak azért mert neveletlenek, koszosak, büdösek, nem lehet parancsolni nekik, fingnak, üvöltöznek, tiszteletlenek, stb stb stb. De amióta a hasamban van a kis albérlőm, azóta teljesen máshogy nézek rájuk (még mindig megvan a felsorolt negatívjelzők többsége, de már látok pozitívakat). Egy biztos, a sajátomat imádni fogom, ő lesz a legszebb, legokosabb, legügyesebb, legtisztelettudóbb, legegészségesebb, stb stb stb, akit csak ismerek.
Ezzel te is így leszel, amint beköltözik a pocaklakód. Szép lassan átalakul benned ez a gyerekekhez való hozzáállás, cukinak fogod tartani a babaholmikat, a plüssállatokat, a rajzfilmeket, mindent, ami a gyerekhez kötődik, mert azon fogsz kattogni, hogy a te picinyed vajh' melyiket fogja szeretni. És ez így van rendjén!
Van egy házaspár ismerősünk, a nőnek van egy tizenhárom éves fia, most vállalták be a következő bébit, augusztus 5-én lesz egy éves. A nagyfiút két évvel ezelőtt nem lehetett kezelni, össze-vissza mozgott, nem bírt egy helyben megülni, egy ebéd kész kínkeserv volt, mert állandóan felállt az asztaltól, bekapcsolta a tévét, hozott játékot, beleolvasott a leckéjébe, elment pisilni, stb, mindezt kaja közben. Most, amikor találkoztunk, a világ legnyugodtabb és legsegítőkészebb nagyfia lett, segített a kicsit etetni, nyugodtan ült, szépen beszélt, egyszerűen hihetetlen változáson ment keresztül. Szóval ha egy kisfiúban ennyi változás megy végbe a kishúga miatt, akkor képzeld el, hogy benned mennyi változás fog bekövetkezni, amint megérzed mocorogni a pöttömöt! :)
Remélem majd párodban is felébred a szaporodási ösztön és együtt fejlődtök felelősségteljes, kötelességtudó szülőkké!
Sok boldogságot!
23 h km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!