Ti vállalnátok így a babát?
Én nem szülném meg, hallgatnék a dokikra, főleg úgy, hogy az előző kettővel majdnem ottmaradtál a műtőasztalon! A 2 gyerekedre gondolj, ne kockáztass!
2012. júl. 22. 06:46
Tényleg jó lenne tudni mi volt az eü háttere a vérzésnek, csak mert nem mindegy. Nekem pl. atóniás vérzésem volt (rohamos szülés meg hajlamos is vagyok rá stb.) és igen nagyon véreztem, majdnem toltak a műtőbe, végül megoldódott de a lényeg hogy a végső megoldás az lett volna hogy kiveszik a méhemet (szerencsére nem ezt tették így van egy kislányom is azóta).
Tehát ebből kiindulva ha neked is kivennék, az már nem lenne olyan nagy baj, persze nem jó érzés na de ha ettől megmaradhat a babád is meg te is, én bevállalnám.
Ha valami alvadási zavarod van akkor pedig azt nem kezelik? nem szokták kezelni vagy fokozottan figyelni ha már tudnak róla? Meg havi vérzést hogy éled túl vagy bármilyen sérülést ne adj isten balesetet?
Na nem akarok okoskodni csak érdeklődöm.
2012. júl. 22. 07:14
13/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ! Már beszéltem azzal az orvossal is akinél szültem, és egy másikkal is, hogy legyen két egymástól független vélemény. Mindkettő azt mondta, hogy ne szülnek meg, gondoljak a másik kettőre. Mivel nem tudták mitől vérzek szülés után, semmilyen eredményem, vérzési idő stb. Nem utal vérzékenységre. Szerintem inkább nem merik a dokik ezt bevállalni, azt mondták ilyen esetük még nem volt, és igen persze így az abortusztól is félek, mert itt is fennáll a veszélye a vérzésnek. A védekezésről íróknak pedig: tényleg semmit nem használhatok, elkötni meg nem kötnek el, már kérdeztem a dokit.
Biztos hogy nem vállalnám be, főleg, ha már több orvos is ezt mondaná, hogy ne szüljem meg. Természetes, hogy a már meglevő 2 gyerek érdekeit nézném elsősorban, mert inkább 2 gyerek de családban, mint 3 árván maradt gyerek. Persze nehéz lesz, de én biztos nem kockáztatnék.
2012. júl. 22. 11:54
én is megkérdeznék több orvost erről. ez nagyon nagy döntés azért, tleg ha ott maradsz, mi lesz a családoddal. próbálj találni olyan dokit, aki már találkozott ilyen esettel. akárhogy döntesz, ne hibáztasd magad
2012. júl. 22. 12:53
16/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utolsó két választ is! Próbálok én is így gondolkodni, de lehet felkeresek még vmi szakembert és halasztom a műtétet, ha ő is azt mondja amit az előzőek, akkor belátom így a " jobb"!
Azért elég nevetséges a mai orvostudomány ha nem tudják mit tegyenek egy ilyen fontos esetben... Szülés vagy abortusz esetén ugye vérzés lehet, védekezésnél se sok választásotok maradt. Nagyon sajnálom a helyzeted. Remélem találnak megoldást.
2012. júl. 22. 15:12
Nem az orvostudomány a nevetséges.
1. Miért nem lehet hormonális fogamzásgátlókat használnod? Azt mondod, néztek alvadási paramétereket, nyilván kizártak ekkor mindenféle alvadási zavart, nincs ismert Leiden mutációd, APS-ed, hiszen ezekkel maga a terhesség is kockázatos.
2. Hogyhogy nem tudják, hogy mi okozta a vérzést? Valószínűleg "mechanikus" oka van, ha az alvadási zavar kizárt. Császármetszéssel nem kiküszöbölhető?
3. Ha konzultáltál orvossal a problémádat illetően, és az ő szakvéleményük szerint nem jó ötlet megpróbálkozni egy harmadik szüléssel, akkor távolból, névtelen idegenektől nem érdemes tanácsot várni.
Még egyszer sok erőt a döntéshez, de nekem picit zavaros a sztori.
2012. júl. 22. 15:17
19/22 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Nemcsak neked zavaros ez az egész, hogy mindenki mossa kezét, mikor előállok a leleteimmel, hormonális fogamzásgátlótól mindig cisztáim vannak, plusz még szoptatok, tehát most csak az azaliat szedhettem, de ettől is tele volt cisztákkal mindkét petefészkem, plusz kéthetente megjött a menszim. Tényleg bonyolult ez az egész az első vérzésem pl4 hónapig tartott és gyógyszerrel állìtották le, amikor már a lábamon se bìrtam állni. De mindenki csak találgat velem kapcsolatban.
20/22 A kérdező kommentje:
Ja a császárt én is kérdeztem, de azt meg azért nem ajánlják, mert akkor a hasat+méhet is vágják még kockázatosabb
Kapcsolódó kérdések: