Hogyan dolgozták fel azok az abortuszt akiknek a férje nem akarta a babát és e miatt kellett megcsinálni?
Nem mennék abortuszra, csak mert a férjem nem akarja. Akkor hogyan lettem terhes?? Akkor nem gondolt amikor csinálta?
Bocsi, hogy nem a kérdésre válaszolok.
Terhes lettem kétszer, amikor mindketten akartuk. ez az átlag szerintem. De hogy leszel terhes, ha a férj nem akarja? Felnőtt embereknél hogyan történik ilyen?
Vagy meggondolta magát? Akkor meg pláne nem mennék abortuszra. Költözhet ha akar. A baba az nem egy eldobható akármi, hogy egyszer akarom máskor meg nem.
Én a helyedben megbeszélném ezt még párszor a párommal. Jól gondoljátok át, hogy mit csináltok és mit nem mert súlyos következményei is lehetnek az abortusznak, persze ez ritka manapság. Miért nem szeretné a párod a babát? Ezt kérdezted tőle? Nem lehet, hogy csak megijedt?
Hogy válaszoljak a kérdésedre magam sem tudom, hogyan dolgoznék fel egy ilyen dolgot. Először is bűntudatom lenne, másodszor iszonyat haragot éreznék a férjem iránt. Ami meg lássuk be nem épp' egy kedvező érzelem a további együttéléshez. Nem tudom...
én szüleim esetét tudom elmondani...
becsúszott az öcsém... apu nem akarta. anyu elment dokihoz, hogy intézze a dolgokat, de mire haza ment az orvostól apu állítása szerint "valami bele ment a szemembe"- tehát könnyes szemmel kérte anyut, hogy tartsák meg. anyu persze az első perctől akarta az öcsémet. azóta apu szeme-fénye a kis szarosom :)
szerintem ezt azért még beszéld át a pároddal. mond el neki, hogy te szeretnéd, meg hogy mennyire megviselne ha elvennék tőled a picit, kérj tőle időt, hogy gondolja át rendesen mielőtt végleg határoz. csak nincs kőből a szíve.
remélem szerencsével jársz, és sikerül jobb belátásra bírnod!
Én is remélem, hogy sikerül megbeszélnetek. Én nem tudnám elvetetni, bár el sem tudnám jelenleg képzelni, h a férjem ne akarjon gyereket, de ha nem így lenne, akkor is megtartanám. Ha most jól állnátok, az anyagi gondok jöhetnének később is, és fordítva, nem tudom pontosan mit jelent az anyagi gond nálatok, de szerintem mindenre van megoldás. Ráadásul nagy a veszélye, h a házasságotokon nyomot hagyna, illetve a gyermekeiddel való kapcsolatodat is megmérgezheti, még ha ők nem is tudnak a dologról.
Az abortusz utáni lelki dolgokról meg aztán nem is beszélve... főleg, ha te szeretnéd a babát.
Gondolok rátok, és imádkozom értetek!
Az én szememben van ellenpélda. Ismerősöm nagyon ragaszkodott a 3-dik baba megtartásához. Meg is szülte, de a kapcsolatuk gallyra ment. Elment tőlük a férj, egyedül maradt a 3 gyerekkel és mindennapi megélhetési gondjaikkal. A gyes+ gyerektartás alig elég a számlákra, pelenkára és gyógyszerekre.
De ott már a 2 gyereknél is komoly anyagi gondok voltak. A férj azt szerette volna hogy a feleség menjen el dolgozni, mikor a kislány oviba megy. Csak azért is menjen dolgozni, hogy legyen minden nap főtt étel az asztalon, ne csak szombatonként. Ők így álltak. Felelőtlenség volt megtartani, még női szemmel is. hisz most a gyerekek isszák meg a levét.
Szóval azt mondom nagyon át kell ezt gondolni. Biztosan nagyon nehéz. Ha az anyagi gond azt jelenti, hogy most is nehéz a hűtőbe vásárolni, akkor inkább ne. Mert csak nehezebb lesz. És akár kapcsolat is rámehet.
De ha csak a nyári kirándulást veszélyezteteti, még meglehet beszélni.
Kívámnom, hogy a legjobban tudjatok dönteni!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!