Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Így hogyan tudom megcsinálni...

Így hogyan tudom megcsinálni a terheléses cukorvizsgálatot?

Figyelt kérdés
3 Hét múlva kell mennem a vizsgálatra. A vérvétel része nem zavar, de a cukros lé nagyon. Sajnos a mostani terhességem alatt eddig még kitartott az émelygés és a rosszullét, az édes ízektől pedig azonnal rámtör a hányás. Gyakorlatilag egy szem gyümölcsöt sem ettem az utóbbi hónapokban, mert ami kicsit is édeskés azonnal kijön. Az édes levekkel sem jobb a helyzet. Nagyon félek, hogy nem fogom tudni magamban tartani 2 órán keresztül a "limonádét".
2012. ápr. 26. 17:19
 1/7 anonim ***** válasza:

Csavarj bele egy citromot.

Kb az összes kismama émelygős, mégse szokták kihányni ezt, vagy legalább is nagyon kevesen. Ne idegeskedj ezen, teljesen felesleges.

2012. ápr. 26. 17:25
 2/7 A kérdező kommentje:
Igazából már próbáltam limonádét is inni, de az is csak cukor nélkül marad bennt. Az első terhességemnél nem volt ilyen baj, de most nagyon durva. Már egy érettebb papadicsom is túl édes. :(
2012. ápr. 26. 17:31
 3/7 anonim ***** válasza:

Egyébként mondta a védőnőm hogy ha kijönne belőlem a cukros lötty nem kell megijedni mert akkor másképp oldják majd meg a vizsgálatot... Reggelizni kell majd simán egy zsömlét, sajtot, 2 dl teával...

Hogy miért kell kínlódtatni az embert a cukros löttyel nem értem...

Szívesebben ennék zsömlét én is.. Nekem 7.-én kell majd mennem...

22hkm

2012. ápr. 26. 17:51
 4/7 anonim ***** válasza:

Hát, én akkor abba a nagyon kevesen típusba tartozom, én ugyanis kihánytam a cukros löttyöt. Hiába tettem bele citromlevet.

Én a terhesség 3/4-ét végighánytam, szóval csak reméltem, hogy nem jön ki, de csak ki jött.

Végül nem volt probléma. A védőnő helyben csinálta meg. 5x mért vércukrot és fel kellett írnom, melyik előtt mit ettem. Volt közte kakaós csiga, kakaó, leves, második, szóval teljesen valósághű dolgok voltak. A nőgyógyász elfogadta így, szóval nem kellett kínlódnom a cukros löttyel. Szerintem is újíthatnának már ezen.

2012. ápr. 26. 18:12
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem mindig a zsömlés tejes változat van!

Elmegyek vérvételremajd eszem egy zsömlét,és megiszom 2 dl tejet,és 1 óra múlva vesznek megint vért!

Nálunk csak kérni kell,és ezt írják fel!

2 éves kislány és 38 hetes pocakcsajszi anyuja

2012. ápr. 26. 18:32
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Egy kicsit megnyugodtam. Nem vagyok nyafogós típus és eddig még reménykedtem is, hogy legalább enyhülni fog a rosszullétem, de rá kellett ébrednem, hogy nem hogy nem javul, egyre rosszabb lesz. A doki nekem nem is említett más alternatívát, annyit mondott, hogy ha kijön a lé ad, újabb beutalót és néhány próbálkozás után csak sikerül...

2012. ápr. 26. 19:00
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem addigra már régen elmúltak a rosszullétek, de még így is lazán kihánytam az egészet. Pedig én nem is paráztam rajta, eszembe se jutott, hogy rosszul is lehet lenni tőle. Amikor mentem vissza az orvoshoz, hogy hát nem sikerült, kihánytam, akkor adott újabb beutalót, és ennyi, és még majdnem le is szúrt, hogy ezt hogy képzeltem. Kérdeztem tőle, hogy nincs más megoldás rá? De azt mondta, hogy nincs, ez a legjobb módszer, ezt kell túlélnem. Hát mondom kösz szépen. Mintha én tehetnék róla, hogy nem bírja a gyomrom. Úgyhogy a második próbálkozás előtt feltettem egy dedalon kúpot, pont volt otthon. Így akkor már sikerült a vizsgálat, de anélkül tuti, hogy megint fuccsba ment volna, mert még így is volt egy pont, mikor kezdtem rosszul lenni.
2012. ápr. 26. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!