Tobb gyerekes kismamak, segitenetek? Nagyon rosszul erzem magam amiatt, ami tortent.
Szegénykém!
Ne haragudj,hogy írok,én még csak most várom az első babámat,de a kisöcsémet én neveltem egy jó ideig,és anyukámnak hasonló gondjai voltak,bár neki az anyósával.
A kislányod valószínűleg már nem is emlékszik erre a húzásra,ami Téged valószínűleg még napokig bántani fog,de próbálj megnyugodni,ő biztosan nem haragszik Rád. Én azt tudom tanácsolni,hogy ha lesz egy kis időd,ülj le kettesben édesanyáddal,amikor a picike épp játszik,vagy nem figyel,és beszéld meg Vele,hogy Téged ez a helyzet nagyon bánt. Ha nem sikerül Vele megbeszélned ezt,akkor én is csak azt tudom javasolni,hogy add be bölcsibe a kicsit,bár azt hiszem év közben azt nem lehet. Senki más nincs,aki tudna vigyázni a kislányra? Mert ez a helyzet egyikőtöknek sem jó. Sem a kislányodnak,sem Neked,sem a pocidban lévő babukának,és édesanyádnak sem. Remélem meg tudjátok beszélni anyukáddal,hogy ez így elsősorban a gyereknek is árt,mert nem látja a következetességet,és Te sem bírod így elviselni,főleg,hogy érzékenyebb is vagy most. Bízom benne,hogy megértő lesz Veled,ha mégsem,akkor találni kell mindenképp egy olyan megoldást,amiben nem édesanyád vigyáz a picire.
29hkm
Az a baj, hogy anyukád mártírnak érzi magát, s titeket büntet(lányod, te). Persze ez nem biztos, hogy tudatosul benne.A helyzetet kiválthatta nála az, hogy besokalt, ezt onnan lehet tudni, hogy azt mondta, nem vagytok itthon( nem foglalkoztok a gyerekkel). Mikor pedig a bilire ültetted, tehát elfogadtad a nevelését, amit titokban ő nem biztos, hogy azért csinálta, hogy a gyereknek jó legyen(alapból lehet), hanem hogy konfliktushelyzet legyen. Szabadulni akar ebből a helyzetből, s nem azért mert nem szeret titeket, hanem mert besokallt, s csak így ilyen szerencsétlen helyzeteken keresztül tör belőle felszínre.Javaslat: küld haza anyukádat,legalább 1 hétre, de lehet többre is, addig vegyél fel babysittert, vagy vegyél ki szabit. Ez neked is jót tesz, és a lányodnak is, és a benned lévő picinek is. Hidd el nem minden a pénz, most úgy tűnik fontos egy-két dolog, de aztán rájöhetsz, hogy más dolgok még fontosabbak tudnak lenni. Anyukáddal a megbeszélésnek nincs értelme, mert nem biztos, hogy tudatosult benne mit miért is tett.Megaztán újabb veszekedés árt neked is és a babának is. Köszönd meg az eddigieket, és találj ki vmit.Ha eltelik egy kis idő, mindketten lenyugszotok, újra jöhet vigyázni.
Remélem tudtam segíteni.32 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!