Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szabad-e ezt enni, szabad-e...

Szabad-e ezt enni, szabad-e azt enni? Nem túlzás már ez egy kicsit?

Figyelt kérdés

én elhiszem hogy a terhesség egy más állapot én is az vagyok, de most már naponta látni ilyen kérdéseket,amik már viccesek hogy szabad-e fagyit enni szabad-e áfonyát enni palacsintát, meg miegymás..

a terhesség nem betegség csak egy állapot, miért kéne máshogy élnünk mást ennünk mint nem terhesen, egyszerűen csak egészségesebben kell táplálkozni sok gyümölcsöt zöldséget kell enni ..

de hogy ne egyek meg egy gofrit mert egyesek azt hiszik nem sült meg benne a tojás rendesen, a palacsinta se sül több ideig, mégis megesszük..

miért van ennyi parázó kismama??

a végén már az lesz a kérdés hogy szabad-e enni egyáltalán..

vagy ez csak engem idegesít??

2012. júl. 16. 20:20
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

óh köszi..azt hittem itt majd jól leugatnak egyesek

de úgy látom páran osztják a véleményemet :)

persze a káros dolgokat én is kerülöm,mint a cigi, drog, ilyenek..

2012. júl. 16. 20:38
 12/23 anonim ***** válasza:
87%
Azért van némely dologban is igazság, ugyanis nyers húst sem szabad ilyenkor enni (pl. tatárbifsztek). Az epernek meg csak az a trükkje, hogy nagyon alaposan meg kell mosni. Én pl. nem vagyok védett toxoplazma ellen, tehát minden gyümölcsöt, zöldséget agyon kell mosnom, mert ha most alakulna ki nálam (ami egy egyszerű kis náthának tűnne), akkor a babában agykárosodást okozna. Egy szó, mint száz, én ugyan nem kerülöm pl. az epret, de nagyon alaposan mosom. Talán ez is egyfajta magyarázat a kérdésedre...
2012. júl. 16. 20:44
 13/23 anonim ***** válasza:
69%
Engem is idegesít. A mai gyöngyszem asszem a körömpörkölt volt...
2012. júl. 16. 20:44
 14/23 anonim ***** válasza:
87%

Ez még csak a kezdet :-)

Amúgy szerintem is túl sok az információ és ami nagyobb baj, hogy egymásnak ellentmondó.

2012. júl. 16. 20:49
 15/23 anonim ***** válasza:
54%

12-es. Ha nem lennél terhes akkor is alap ,hogvy alapossam megmossuk a gyümölcsöt ,meg mindent.

Igen túlparázzák egyesek. Én is olyan vagyok ,hogy amit megkívánom azt megeszem,megiszom. pl. napi 2 dl colát megiszok. Nekem jó,mert hideg,van benne pici koffein (alacsony a vérnyomásom) és megemeli a vércukrom (ami nekem nem magas, és nagyon rosszul tudok lenni, ha nagyon leesik)

2012. júl. 16. 21:10
 16/23 anonim ***** válasza:
87%
szerencsére nyers húst amúgy sem ennék...meg félig nyerset sem
2012. júl. 16. 21:20
 17/23 anonim ***** válasza:
49%

Nem idegesít, inkább legyenek óvatosak, de szerintem is túlzás.

Terhesen csak a fűszeres, csípős és a nyers kerülendő, inkább majd szoptatás alatt kell odafigyelni jobban.

2012. júl. 16. 21:27
 18/23 anonim ***** válasza:
80%

Én 20 hetes múltam és néha már a férjem van rosszul mikor nézi, hogy falom az erős zöldpaprikákat sorra.

Állítólag tonikot sem szabad inni, azt is szoktam.

Sőt, penészes sajtot is ettem már a baba óta kétszer.

Számomra nevetségesek ezek a kérdések, mintha tízévesek írnák ki.

2012. júl. 16. 22:05
 19/23 anonim ***** válasza:

Nyilván sokan túlparázzák a dolgot. :) Túl sok az infó és mindenki szeretné a legjobbat a babájának. Emiatt sokan képesek a legkisebb dologból is hatalmas körkérdést csinálni. Ez van. Persze vannak alapvető dolgok, amikkel óvatosabban kell bánni, ahogy írták már a nyers hús, mosatlan zöldség-gyümölcs, penészes sajtok. De azért nem halálos méreg.

Egyébként tényleg ugyanez lesz, ha már szoptatsz, csak akkor a szoptatós kérdések kerülnek előtérbe. Ott ugyanez kezdődik elölről, hogy mit lehet enni, mit nem. Holott semmi nem változik, csak a baba már nem "belülről" eszi, hanem az anyatejen keresztül. :) De ugyanazokkal a dolgokkal kell vigyázni. A baba hozzátáplálásáról már nem is beszélek, mert ott aztán végképp homlokegyenest más véleményen van mindenki, hogy mikor mit adjon a babának. :D Kész agyrém.

De ezen kár idegeskedni, vagy ne olvasd el, vagy csak mosolyogj egyet rajta. Én is ezt teszem. :)

4 éves gyerkőc anyukája és 30 hetes kismama

2012. júl. 16. 22:16
 20/23 anonim ***** válasza:
Penészes sajtot én is tudom, de például eper is közismert. Nyers tojással nem is lenne nagy gond, de a szalmonella miatt nem ajánlott. De én nem hiszem, hogy egy gofriban vagy palacsintában nem lenne rendesen átsütve. A lényeg állott, rossz, penészes kaját ne egyél és úgy nem lehet baj.
2012. júl. 16. 22:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!