Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Teherbe ejtette a 16 éves...

NikiEmma kérdése:

Teherbe ejtette a 16 éves lányomat és lelépett, mit tegyek?

Figyelt kérdés
2012. júl. 11. 12:14
1 2 3 4 5
 31/47 Disi ***** válasza:
70%
Bocsánat az ökörségért, nem vagyok otthon a jogszabályokban :(((
2012. júl. 11. 13:58
 32/47 anonim ***** válasza:
100%
De a gyámügyön el lehet indítani apasági pert. Nem egy eset van ilyen. Ha nem akarja vállalni az apaságot a fiú akkor be kell bizonyítania, hogy nem ő az apa. És ugye a DNS-teszt nem hazudik. Ezek után pedig kötelezik a fizetésre.
2012. júl. 11. 13:59
 33/47 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, apasági pert akkor van értelme indítani, ha bekövetkezett az apaság - megszületett a gyerek. Tök felesleges a magzati korban elvben ugyan lehetséges amnioncentézises DNS tesztet eröltetni... meg szerintem amúgy is csak genetikai okból végzik, nincs az a tisztességes orvos, aki apasági perhez venne mintát magzatból...
2012. júl. 11. 14:08
 34/47 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 31-es, semmi gond, azért nyomatom:)) Amíg valaki meg nem unja, és nem kezdi lepontozni:)

Tudod, van az a közkeletű szöveg, hogy "a mai tizenévesek a jogaikat tudják, bezzeg a kötelességek" ... szóval a 2000 éves Ciceró-i "o tempora o mores" - ó idők, ó erkölcsök - mai változata... de valójában a jogaikkal sincsenek általában tisztában, nem csak a kötelességeikkel. Ez a téma úgy 3 naponta merül itt fel például... úgy tűnik, manapság nem divat állampolgári ismereteket vagy akármiket oktatni...

2012. júl. 11. 14:14
 35/47 anonim ***** válasza:
93%

Mivel Te is kb. annyi idős voltál, mint most a lányod és megtartottad őt, fogadd el a döntését. Korai, de ha tudsz Neki segíteni, akkor menni fog. Hány hetes terhes?

De azért majd Neki hatásosabban mondjátok el, hogy mit csináljon, hogy ne legyen ilyen idősen ő is majd szülő.

2012. júl. 11. 14:22
 36/47 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a sok jó válaszokat.3 hetes terhes.
2012. júl. 11. 15:29
 37/47 anonim ***** válasza:
16%
Én is 16 vagyok, de ha terhes lennék, inkább megölném magam, mint hogy megöljem a gyerekem. Biztos vagyok benne, hogy azon soha de soha nem tudnám túltenni magam.
2012. júl. 11. 20:44
 38/47 anonim ***** válasza:

Nekem a kedvencem az, mikor a beidézett jogszabályt is lepontozzák, mert... mert csak.

Hova lépett le? A holdra? Ha megtartja a lány és megszületik szépen előszedik ahhoz, hogy fizesse a gyerektartást, attól nem kell félni.

Én ismerek egy lányt, ő is 16 évesen szült, magántanulóként fejezte be a középiskolát és egyébként a jegyeiben drámai javulás következett be. Kb. két évvel később szétmentek a gyerek apjával, aki szintén pár évvel idősebb volt a lánynál, így anyagilag is gondoskodott a gyerekről, azóta is fizet még mindig, meg foglalkozik is a gyerekkel, normális viszonyban vannak, csak nincsenek együtt. A lány bejárt főiskolára is, míg a gyerek óvodában volt, azt is elvégezte, egyáltalán nem bánja sem ő, sem a nagyszülők, sem az apa.

Ebben az esetben ráadásul a lány úgy oldotta meg a többiek mi legyen kérdését, hogy csak akkor szólt, mikor már túl volt a 12. héten.

2012. júl. 11. 22:44
 39/47 anonim ***** válasza:
100%

off:

"inkább megölném magam, mint hogy megöljem a gyerekem."

okos vagy ülj le egyes -.-

2012. júl. 12. 18:55
 40/47 anonim ***** válasza:
25%
Nem értem, 39-es, hogy miért lenne rossz, amit írtam. Azért, mert van bennem annyi emberség, hogy ha megvannak a körülményeim, akkor nem ölöm meg a gyerekem, csak mert 16 vagyok? Ez nem rossz dolog, ha nem tűnt volna fel -.-
2012. júl. 12. 20:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!