Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Teherbe ejtette a 16 éves...

NikiEmma kérdése:

Teherbe ejtette a 16 éves lányomat és lelépett, mit tegyek?

Figyelt kérdés
2012. júl. 11. 12:14
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
68%

Ha szeretné megtartani akkor támogatnám. Persze ha nem akkor is. Te is elmehetsz Gyed/Gyesre, és akkor a lányod befejezhetné az iskolát. És persze a fiút bediktálnám, mint apukát. Simán perre vinném, és fizettetném vele a gyerektartást. Ha nagyfiú volt az ágyban legyen nagyfiú ahhoz is, hogy vállalja a felelősséget. Elvégre 22 éves.

23éves 30 hetes kismami

2012. júl. 11. 12:43
 22/47 Disi ***** válasza:
36%

Tanácsot adni nem tudok, csak egy példát említeni. Egy barátnőm is ilyen idősen szült, az apuka akkor elvette feleségül is, majd pár hónap múlva szétmentek, gyerek volt még mind a kettő. A gyerkőcöt főleg a mama nevelte, mert anyuka elment dolgozni (otthagyta a sulit), hogy eltartsa a babát. Persze végzettség nélkül nem volt más lehetősége mint a vendéglátás. Most 17 éves a kiscsaj, kezelhetetlen, mert az egész családban mindenki másképp akarta nevelni, anyuka nem szórakozta ki magát fiatal korában így most próbálja (meg eddig is próbálta) pótolni, ami a gyerkőc tanulmányi eredményén is meglátszik. Párt nem talál magának, mert a vele egykorúak már vagy családot alapítottak vagy nem akarnak egy gyerekes anyával komoly kapcsolatot.

Sajnos nem ő az egyetlen ilyen személy a környezetemben akin látszik hogy bátor volt mert megtartotta, de olyan nyomot hagyott az életén amit nem kívánok senkinek.

Nagyon remélem (és biztos így is van) hogy vannak pozitív példák is, csak én nem találkoztam még ilyennel. Egy normál párkapcsolatban is óriási változást jelent egy baba érkezése, ilyen esetben pedig az egész családra óriási hatással lesz.

Amúgy nem igazán értem a dokit, ez nem egy kiskutya amit na jó ha annyira akarja tartsa meg. Ez a ti döntésetek, mert nektek kell felnevelni. Mivel te vagy a törvényes képviselő, ezért a te szavad dönt szerintem. Ha belegondolok hogy én hol tartottam fejben 16 évesen, hát biztos nem lehetett volna rám bízni egy ilyen döntést. Azt hiszem még 20 évesen sem, bár lehet én vagyok későn érő típus.

2012. júl. 11. 12:44
 23/47 anonim ***** válasza:
95%

Kedves Kérdező, halaszt évet, vagy magántanuló lesz, esetleg levelezőre megy, ha az adott iskolában van ilyen lehetőség. A terhesség és szülés nem ok a tanulmányok feladására, sokan vállalnak gyereket valamilyen tanulmányok mellett.

Egyébként én a paleolitikumban, 1978-82-ben voltam középiskolás, és nálunk még kiraktak egy lányt az osztályból, mert férjhez ment, és terhes lett. A negyed százados:) érettségi találkozón ezt ex ofönk fejére olvastam, hogy anno mekkora görénységnek tartottam, és hát elmondta, hogy akkor az volt a középiskolák rendtartása, nem tehettek mást, de mára már ez az elmebaj állítólag megszűnt. (a rendszerváltás kevés számú pozitív hozadéka közül tán egy:))

2012. júl. 11. 12:44
 24/47 anonim ***** válasza:
11%

Úgy olvasom, az alma nem esett messze a fájától.

Ha lelépett a pasas ha nem, gyerektartást fizetni fog (ha dolgozik), ha megszületik a gyerek.

A lányod meg ugyanolyan hibás mint a fiú aki lelépett. Tönkreteszi az életét a gyerekkel? A gyerek nélkül is, szerintem normális ember nem tud kiheverni egy gyilkosságot.

És ugye ott vagy te, aki közölted: védekezz ha összefekszel valakivel(???).

És mindezt ki szívja meg (akár megszületik akár nem)? Egy tökéletesen ártatlan magzat.

2012. júl. 11. 12:49
 25/47 anonim ***** válasza:
86%

"Amúgy nem igazán értem a dokit, ez nem egy kiskutya amit na jó ha annyira akarja tartsa meg. Ez a ti döntésetek, mert nektek kell felnevelni. Mivel te vagy a törvényes képviselő, ezért a te szavad dönt szerintem"

22-es, kérlek, ne terjesszétek már ezt a zöldséget. Mindig a terhes nő szava a döntő, kivétel a cselekvőképességet kizáró gondnokság esete, illetve a 14 év alatti terhes. De az más káposzta, akkor hivatalból gyámhatósági eljárást kell lefolytatni, ha a kismama és a gyám véleménye eltérő.

2012. júl. 11. 12:50
 26/47 anonim ***** válasza:
38%
először is meg kéne keresni és feljelenteni. Mi az hogy lelép? ha d**ni tud akkor viselje is következményét a fiú. A lányt meg nem akarom bántani épp elég baj neki ez a baba, de közhelyesen legközelebb figyeljen oda. Ésszel! most már ha nem akarja vagy nem tudja esetleg nem lehet elvetetni akkor hajrá, mindent bele, és sok sikert hozzá.
2012. júl. 11. 13:04
 27/47 anonim ***** válasza:
61%

"először is meg kéne keresni és feljelenteni."

Kedves Előző, ugyan MIÉRT, és HOL???

Az illető cselekedete lehet, hogy erkölcsileg helytelen, de semmi törvénybe ütközőt nem tett...

2012. júl. 11. 13:09
 28/47 anonim ***** válasza:
23%
az hogy ott hagyta az nem ütközik törvénybe 18 év alatt? vagy csak 14 év alatti jelenti azt hogy megrontás?
2012. júl. 11. 13:23
 29/47 anonim ***** válasza:
73%
Van hasonlóra a környezetemben példa. A lány gimi második végén lett terhes, de nem maradt ki a suliból (azaz levelező folytatta). Régi osztálytársaival egyidőben érettségizett, majd szerzett szakmát (még két év). Eközben egyedülálló anyja és bátyja támogatta. Nem volt egyszerű, ma sem az nekik, de van egy csodás kisfiú a családjukban. A környezetük még ma is sóhajtozik, h felelőtlenség volt h teherbe esett, de mégis megérte adni egy esélyt a babának.
2012. júl. 11. 13:24
 30/47 anonim ***** válasza:
100%

Bizony, a "megrontás" 14 év alatt jácc...

"Megrontás

201. § (1) Aki tizennegyedik életévét be nem töltött személlyel közösül, valamint az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét meg nem haladott személlyel fajtalankodik, bűntettet követ el, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét be nem töltött személyt arra törekszik rábírni, hogy vele közösüljön vagy fajtalankodjék, bűntettet követ el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

És ez magánvádas, tehát csak külön feljelentésre üldözendő. (Btk 209 §)

Az 12 év alatt van, hogy minden esetben nemi erőszak minősített esetének számít, és hivatalból üldözendő (és lehet érte kapni vagy 10 évet)...

És az, hogy otthagyta, az semmilyen relációban nem bűn, a szexuális aktus körülményei számítanak, a fentiek szerint.

2012. júl. 11. 13:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!