Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Teherbe ejtette a 16 éves...

NikiEmma kérdése:

Teherbe ejtette a 16 éves lányomat és lelépett, mit tegyek?

Figyelt kérdés
2012. júl. 11. 12:14
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
Ne szidjuk a srácot, attól még a lány terhes marad, a "védekezni kell" meg hát olyan tanács, ami mint látod, kicsit kevésnek bizonyult. A fontos az, hogy érveket és ellenérveket beszélj meg a lányoddal, akár írjátok is fel, és döntsetek a sorsáról! Nagyon korai ennyi idősen a kisbaba... de, ha nem tarthatja meg, azért, mert TE nem engeded, akkor a maradék jó kapcsolatotokat is veszélyezteted. Neki kell akarnia, különben vége.
2012. júl. 11. 12:30
 12/47 anonim ***** válasza:
41%
Kedves 9-es.De szerintem 16 évesen egy ekkora döntést meghozni nehéz dolog.Én az abortusz ellen vagyok,de ha én lennék az anyuka helyzetében nem engedném,hogy megszülje.Túl fiatal még,elrontja az egész életét,előtte van még minden és nagyon sok mindenről le kell mondania.Oké persze most szeretné,én is voltam így 17 évesen de 1 hónap és elmúlt.Lehet,hogy mire megszületne a pici addig megbánná,hogy megtartotta.De lehet,hogy én gondolkodom rosszul...
2012. júl. 11. 12:33
 13/47 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező, nyugodtan mondd el a véleményed, az érveid, beszéld át vele akár többször is, és azután fogadd el a lányod döntését, és abban segítsd, ahogy döntött. Úgymond "olcsó tanács", mert hát egyfelől ez is tűnik a helyesnek, másfelől kb ez az, amit egyáltalán tehetsz, és tenned is kell.
2012. júl. 11. 12:33
 14/47 A kérdező kommentje:
Ha szeretné megtartani én mellette vagyok,ha nem akkor is.És tudja jól hogy én is 17 évesen szültem őt,szerintem ezért is szeretné annyira megtartani.De ilyenkor mi van a sulival?
2012. júl. 11. 12:35
 15/47 anonim ***** válasza:
90%
Levelezőin leteszi.Vagy amíg be tud járni bejár a suliiba vagy magántanuló lesz.Vagy abbahagyja és majd fojtatja ha tudja.....
2012. júl. 11. 12:37
 16/47 anonim ***** válasza:
74%

"Én az abortusz ellen vagyok,de ha én lennék az anyuka helyzetében nem engedném,hogy megszülje."

Kedves 12-es, ez anyukának is 1-5 év letöltendő börtön... ennyi mást akarata ellenére abortuszra kényszeríteni...

mondom ezt úgy, hogy én egyáltalán nem vagyok abortusz-ellenes, döntés-párti vagyok.

"169. § (1) Aki más magzatát elhajtja, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2)382 A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a magzatelhajtást

a) üzletszerűen,

b) a nő beleegyezése nélkül,

c) súlyos testi sértést vagy életveszélyt okozva követik el."

Látod a b, pontot?

2012. júl. 11. 12:38
 17/47 anonim ***** válasza:
Hány hetes a lányod kb?
2012. júl. 11. 12:39
 18/47 anonim ***** válasza:
45%
Egészen konkrétan hogyan tanítottad meg a védekezésre? Mert ha sehogy, akkor együtt nézzétek át, hogyan kell, hogy az ő lánya már ne 16-7 évesen kényszerüljön szülni, hanem monjduk dönthessen a saját élete és gyermekvállalása felől! Lehet szidni a faszit, aki lelépett, de mindenki akkora szarba kerül, amekkorába saját magát keveri! Lehet lepontozni, attól még igaz marad.
2012. júl. 11. 12:39
 19/47 anonim ***** válasza:
79%
Te ismered a lányod. Szerinted elég felelősségteljes egy kisbaba felneveléséhez? Tudom teherbe esett ennyi idősen de ez másokkal is előfordul úgy is hogy vigyáznak. Arra értem hogy besegít otthon a házimunkában? Tud sütni fözni mosni stb? Mert ha van rá esély hogy agyilag érettebb mint a korabeliek akkor ha tudsz szerintem segíts neki
2012. júl. 11. 12:41
 20/47 anonim ***** válasza:

Én értem mit mondasz,de akkor is próbálnám rábeszélni a lányomat ha ilyen helyzetben lenne.Minden ember más,nekem ez a véleményem....:)

Remélem nem kerül rá sor.

2012. júl. 11. 12:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!