Az egyik AFP eredményem pozitív lett! Nagy a gond?
A 21-triszómia kockázata életkor alapján 1/270 negatív.
A mért szérumalkotók koncentrációinak együttes eloszlása alapján 1/50 (ide nincs írva semmi,hogy pozitív vagy negatív).
A mért szérum alkotók konc. együttes eloszlása és az anya életkorának figyelembevételével 1/27 pozitív.
Csak kedden kell mennem a dokihoz genetikai ultrahangra és addig megőrülök,a tudattól,hogy baj van.
Volt valakinek hasonló eredménye?
Szia!
Nekem 1:20-hoz pozitív volt, csak nem az életkorom miatt. (19 vagyok) Ez főképp a korod miatt lett ennyi, mert 35 és afölötti életkorban már nagyobb az esély a down-kóros picikre. Elmész a genetikára ott tanácsolni fogják neked az amniocentézist. Addig szerintem nyugodj meg. Ne parázd túl már az elején. Ha megcsinálják a vizsgálatot lehet majd csak aggódni, de amúgyis az afp már csak a magyar kismamák "riogatására" szolgál. Amúgy hová kell menned genetikára?
Nyugodj meg! :)
22 hetes kismama
Szerintem sem kell aggódnod, az afp totál megbízhatatlan vizsgálat!
Kombinált teszted volt? Tarkóredő, orrcsont rendben volt?
Szia!
Mi újság? Hogy sikerült ma a genetikai uh? Menned kell Debrecenbe? Remélem minden rendben. Amúgy nyugodj meg.. én ma kaptam meg az eredményeket. 4 hét szenvedés után, ma kiderült, hogy teljesen egészséges kislányunk lesz! :)
2. voltam! :)
Szia!Köszi az érdeklődést!
Hétfőn kell mennem Debrecenbe,az orvosom szerint a 0,52-es AFP túl alacsony,bár semmilyen eltérést nem látott a 18 hetes genetikai ultrahangon.Legelső papíromon 5 hetes terhes voltam,kontrollra 3 hét múlva kellet mennem és akkor már 10hetes terhességet írt ki a gép a nevem mellé.A doki mondja is,hogy kisebbek vagyunk a kiírt időnél,szerintem így túl korán vették le az AFP-t is. Neked hová kellet menni amniocentézisre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!