Hogyan lehet pozitív az ellenanyag a véremben, ha kaptam Anti D injekciót? Milyen gond lehet a terhességem vagy a szülés alatt így? 30 hetes terhes vagyok.
szia.Sok mindent nem tudok segíteni,de engem is nagyon érdekel a téma.Nekem kisfiamnál negatív volt végig az ellenanyag,így nem kaptam a szülés után injekciót.Rá 2 évre egy epeműtét során kiderült,hogy poz.az ellenanyagom a véremben és igazából nem tudjuk mitől.Akkor az altató orvos azt mondta a kisfiamtól,mivel vért soha nem kaptam (attól a leggyakoribb).De a kisfiamnak és nekem is 0 rh poz.a vértípusunk,így a másik altatóorvos azt mondta ez hülyeség....
Na most 11 h km vagyok,még nincs meg a véreredményem,de a védőnő és a doki is azt mondta,hogy a pozitivitás nagyságától függ,hogy majd mit kell tenni.Figyelnek rá egyenlőre csak.De ilyen plusz vizsgálatokat nem mondtak nekem.Milyenre kell menned?
Egyébként a magándokim annyit mondott,hogy az altatóorvosoknak nem kellene ebbe annyira belemászniuk mivel nem szakterületük,és,hogy nagyon sok mindentől kialakulhat ez az ellenanyag pozitivitás (részleteket nem mondott,illetve,hogy azonos vércsoporton belül az alcsoportokban is rengeteg eltérés lehet még.Nem tudom,de nagyon aggódom,mivel az én eredményeim szerint szülés alatt vagy tényleg a kisfiamtól szereztem ezt.Bízzunk a legjobban,kérlek ha megtudsz közbe róla,írd meg légyszíves.
Én pedig biztos nem kaptam,legalább is nem emlékszem és a férjem sem.A zárójelentésen lenne nyoma ha kaptam volna nem?
Most már tényleg nagyon félek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!