Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 36. hét körüli kismamák! Hogy...

36. hét körüli kismamák! Hogy álltok a készülődéssel? Már mindent megvettetek a babátoknak és összeállították már a kórházi csomagot? 36hkm

Figyelt kérdés
2012. júl. 3. 13:50
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
Sziasztok.Én aug.5-re vagyok kiírva kislányunkkal Dorottyával.Már van egy 3 éves kisfiúnk Zétény.Nekem 32.héten be kellett feküdnöm 3 napra infúzióra,meg a pici tüdőérlelőt kapott,mert begörcsöltem és kinyilt a méhszájam.Hétfőn megyek újra orvoshoz,sokat keményedik a hasam nekem is,de remélem nem nyílt tovább a méhszáj,még egy 3 hét nekünk is jó lenne.Mivel sokat nem dolgozhatok,a babaszobánk teljesen kész van már.kisruhák a szekrényben,a kórházi cuccot pakolgatom,de még 1-2 dolgot kell vennünk,illetve a gyógyszertári csomag nincs még meg.Ez a nagy meleg teljesen kicsinál,vigyázzatok magatokra kismamák!!
2012. júl. 3. 15:30
 12/32 anonim ***** válasza:

Második vagyok.

Augusztus 5re vagyok kiírva, de uh alapján legalább 10 nappal nagyobb. Betöltött 32 hetesen 2430g volt a becsült súlya.

A dokim elutazik az utolsó 10 napomban, így én szeretnék még azelőtt megszülni, mielőtt elmegy.

A fiam pont 36 hétre született, bár vele problémásabb volt a terhesség.

Szerintem nem fogom bánni, ha betölti a 37 hetet és kibújik :)

2012. júl. 3. 16:03
 13/32 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Ha jól emlékszem, te vagy az, akinek 23-ai héten indítja el a doki a szülést? Valamelyik kérdésemre már válaszoltál, és ebből ugrott be, stimmelnek az adatok, amiket írtál.
2012. júl. 3. 16:45
 14/32 A kérdező kommentje:
A Dorottya nagyon szép név, úgy hívják az unokatestvéremet, aki a keresztanyukája lesz a kislányomnak :)!
2012. júl. 3. 16:45
 15/32 anonim ***** válasza:

Második vagyok.

Igen, én vagyok.

Beszéltem a szülésznőmmel is és a dokival is azóta. A doki nem erőlteti az indítást, ha nem szeretném, akkor nem fogja megindítani.

Viszont elég szarul venné ki magát, ha abban a 10 napban szülök meg a fogadott szülésznőmmel és az ügyeletes dokival.

A kicsi be van fordulva, a placenta felhúzódott a méhszájról, így eddig semmi akadálya nincs a sima szülésnek. Szeretném, ha a szülésznőm ott lenne, mert az elsőnél is ő volt ott velem végig, a doki csak a burokrepesztésnél és a legvégén volt ott.

Nektek van szülésznőtök?

Van, aki előre tudja, hogy császár lesz?

2012. júl. 3. 16:53
 16/32 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Én is júli 24-re vagyok kiírva, már nagyon várjuk a kislányunkat, Lénát. :) Első baba lesz.

Én pénteken voltam megnézni a szülőszobát és betojtam. Eddig nem izgultam, de most nagyon. :) Ez arra is jó volt, hogy mindent bepakoltam, ami hiányzott a táskából... :):):) Ilyen gyors még soha, semmilyen esetben nem voltam.:)

Még szombaton megyünk textilpelust venni, mert még csak két darabot vettem (azt is azért mert vakondos volt:)). De kell még pár fehér. A baba helye készen van, az ágya is és a rucik kimosva, kivasalva. Már nagyon, de nagyon várjuk.

Üdv, Dóri

2012. júl. 3. 17:35
 17/32 A kérdező kommentje:
Nincsen szülésznőm, de remélem, hogy majd egy rendeset fogok kifogni azon a napon, amikor megszületik a babám. Utolsótól kérdezem, hogy csak úgy be lehet menni a kórházba megnézni a szülőszobát vagy valakivel meg kell ezt beszélni ott előre vagy akkor helyben is jó? Csütörtökön megyek nst-re és akkor megnézném a szülőszobát. Csak kívülről láttam, amikor megnéztem, hogy mit kell majd bevinni a babának.
2012. júl. 3. 18:10
 18/32 anonim ***** válasza:

Második vagyok.

Nekem a szülésznő mutatta meg, bár ugyanolyan, mint volt.

2012. júl. 3. 18:30
 19/32 anonim ***** válasza:

Nekem fogadott dokim van és ő vitt be a szülőszobára. De előtte megkérdeztem a kórházban és van szülésfelkészítő. Annak keretében is meg lehet nézni egy kis csoportban (és elég csak a szülőszoba- látogatás órára menni, nem kell hozzá végigcsinálni a tanfolyamot) De előre egyeztetett időpontban. Nálunk így van. De próbálkozni kell, hátha...

Egyébként, ha nem nézheted meg, sem veszíthetsz sokat. Nekem nem volt fontos. Mondjuk a férjem megnyugodott, kevesebb az ismeretlen dolog így. Bár már kezdi sejteni, hogy mi vár rá... :D

2012. júl. 3. 18:39
 20/32 anonim ***** válasza:

Első vagyok (Kriszta) nekem van szülésznőm, ugyanaz, aki a fiamnál is volt. Épp most beszéltem vele telefonon, és hétfőn vár nst-re:)

És ugyanott fogok szülni, úgyhogy nagy meglepetés a szülőszoba kinézetével kapcsolatosan nem érhet:) De nálunk is van felkészítő, aminek a keretében egyszer bemehet mindenki a szülőszobákat megnézni - nem kell végig látogatni az egész felkészítést.

És ti apával szültök?

2012. júl. 3. 18:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!