Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 36. hét körüli kismamák! Hogy...

36. hét körüli kismamák! Hogy álltok a készülődéssel? Már mindent megvettetek a babátoknak és összeállították már a kórházi csomagot? 36hkm

Figyelt kérdés
2012. júl. 3. 13:50
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:

Még csak 35+3 vagyok, de még nagyjából semmi nincs kész:S

Most takarítom a lakást, bár elég lassan megy a hőségben, de azért haladok. A kisruhákat már átválogattam, ha lesz egy kis enyhülés, akkor mosom vasalom őket, és kinéztünk a fiamnak egy ágyat, amit - ha minden jól megy - holnap meg is rendelünk.

Ha megjön, akkor át lehet alakítani az ágyát kisággyá, az is meglesz.

Tervezem, hogy jövő héten már bepakolom a kórházas cuccomat, de teljesen nyilvánvaló a számomra, hogy nagyon le vagyok maradva:)

Még kell egy bevásárlás a DM-ben (pelus+popsitörlő, papír wc ülőke+fertőtlenítő kendő - azt megejtem a héten), és akkor tulajdonképpen beszereztem mindent, ami kellhet, csak össze kell pakolni:)

Te hogy állsz?

2012. júl. 3. 13:59
 2/32 anonim ***** válasza:

35+4 hetes vagyok.

Takarítgatok a lakásban, lassan megy, de majd csak kész lesz.

Kiságy és komód összerakva, a férjem 2 hete megcsinálta. Az ágyneműt a héten megkapom, neten rendeltem. Kisruhák kimosva, kivasalva bent a szekrényben. Csak várom a festőt, mert kilyukadt a fal a kéménylyuknál és azt a falat mindenképp újra kell festetni.

Kórházi csomag megvan, csak pár dolog kell még bele, amit pénteken, az nst után meg is veszek.

Te hogy állsz?

2012. júl. 3. 14:12
 3/32 A kérdező kommentje:
Azért ti is haladtok szépen :)! Nálunk már egy ideje be van rendezve a kislányunk kiságya, a ruhácskái már ki vannak mosva meg vasalva, még az ágyneműt meg a törölközőket kell kimosni. A kórházi csomagot egyelőre még csak elkezdtem bepakolni, de akkor lesz teljesen kész, ha már mindent megvettünk. Ami még hiányzik és mi is a héten vesszük meg, azok a textilpelusok, még veszünk pár rugit, mert abból még kevés van, nekem kell még egy hálóing, egy már van, meg a kórházba kérnek a babának poharat, csak nem tudom, hogy milyet. Kb. ezek vannak még hátra. Mikorra vagy kiírva?
2012. júl. 3. 14:13
 4/32 anonim ***** válasza:
36+6 napos vagyok.Már naggyából minden készen áll.Nagyon sok kisruhánk van:)Kislányt várok,Rékát.A babakocsit múlt héten vettük.Sokat válogattam,de végül sikerült egy jót kifogni.A kórházi csomag kész,már csak pelenka kell bele,azt apa ma veszi meg.Ma volt egy kis előtejem,hát nagyon meglepődtem:D Már befordult,a nyákdugóm is elment, elég sok jóslóm van,és a derekam majd leszakad.Nagyon nagy hasam van,sokan azt hiszik ikres vagyok,de tegnap olyat kaptam,hogy mikor indítják a szülést,mennyi túlhordásban vagyok...Pedig nem híztam túl sokat,53 kilóról indultam,most 64 vagyok.A lányomnak pont jók a méretei,most jöttem uh-ról,ez már a 37.hetinek számított.2800 gramm és 49 centi.2 hete hagytam abba a munkát.Nagyon várjuk a pöttömöt,sokáig nem akart jönni.(19.próbálkozós hónapban jött össze.)30 éves vagyok,párom is.Na,és veletek mi a helyzet?
2012. júl. 3. 14:15
 5/32 A kérdező kommentje:

És te utolsó mikorra vagy kiírva? A festés is megvolt már nálunk pár hete. Mi is rengeteg mindent rendeltünk a netről is. Simán megéri. Én meg csütörtökön megyek nst-re :)!

Boldog babavárást nektek :)

2012. júl. 3. 14:15
 6/32 A kérdező kommentje:
Akkor te már hamarosan kezedben tarthatod a kislányod :)! Amúgy én a 30 hetes uh-on rákérdeztem a dokitól, hogy hány cm a baba, mert azt nem mondta, azt mondta, hogy már nem lehet lemérni egyben, mert ahhoz már nagy, neked most hogy sikerült lemérni az uh-n? Mi most megyünk pénteken uh-ra, nagyon várjuk. A mi kislányunkat Biankának fogják hívni. A Réka is nagyon tetszik. 30 hetesen mennyi volt a súlya a babátoknak? Nektek, előzőek, hogy fogják hívni a babátokat?
2012. júl. 3. 14:21
 7/32 anonim ***** válasza:
A Bianka nagyon szép név:))Nálunk is listás volt.A babát combcsont alapján tudják lemérni.Július 24-re vagyok kiírva.30 hetesen 1450 gramm volt a babám.Úgy tudom,kb ennyi az átlag.Beszélgessünk még majd,írjatok,ha megszülettek a babucik:))
2012. júl. 3. 14:39
 8/32 anonim ***** válasza:

Második vagyok.

Fiam lesz, de még nem tudjuk, mi lesz a neve.

Sokan várják a mai teliholdat, hátha beindítja a szülést. De én nem várom annyira, mert még korai lenne, még jó lenne, ha két hétig bent maradna.

Egész nap keményedik a hasam és úgy fáj a hasam, mint amikor meg akar jönni.

Egyik válaszoló: Mikor ment el a nyákdugód?

2012. júl. 3. 14:49
 9/32 anonim ***** válasza:

Első vagyok, és gyakorlatilag augusztus 2 és 6 közé vagyok kiírva:)

Szerintem 6 lesz, de a doki szerint hamarabb jön (a fiamnál is ezt mondta - 4 napot húzott rá:D).

Kislányt várunk, és még nem született döntés a nevét illetően (hová is kapkodnánk:D:D:D) de én Grétát szeretnék. Nem is tudok más nevet elképzelni neki:) De a héten összedugjuk apával a fejünket, és kitaláljuk:)

Végül is nem állunk rosszul, de azért még van mit csinálni:D

A Bianka és a Réka is nagyon tetszik, szép nevek:)

Majd én is várom a beszámolókat a könnyebbnél könnyebb szülésekről:D

Kriszta

2012. júl. 3. 14:55
 10/32 A kérdező kommentje:
Utolsó, te is megírod, hogy mikorra vagy kiírva? Én augusztus 3-ra, kereken 1 hónap :)! Nekem 1400 gramm volt a babám 30 hetesen :)! Ti is írjátok majd meg, amikor megszületett a baba :)!
2012. júl. 3. 14:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!