Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamik! Nektek segít a...

Kismamik! Nektek segít a férjetek ha megkéritek?

Figyelt kérdés
Értem ezalatt vmi féle házimunka, nuni borotválás lábújköröm vágás stb.
2012. júl. 2. 12:55
1 2 3
 21/26 Anita8401 ***** válasza:

Az én pàrom is mindenben segít szerencsère :-) van amikor kérés nélmül is segít mert látja,hogy sok a dolgom :-) , és mivel már van 2 fiunk így mindig sok a dolgom :-) .

17 hetes kismama

2012. júl. 2. 13:57
 22/26 anonim ***** válasza:

férjem alapjáraton is besegít a házimunkába, a szemetet a gyerekkel hordja le, így már azt is megtanulja a kicsi mi az a szelektív szemétgyűjtés

takarítást együtt szoktuk csinálni, a nehezebb része, porszívózás, felmosás ő csinálja

mosogatást én, a mosás teregetés szintén, mert meg tudja csinálni, de összemossa a dolgokat és nem rázza ki teregetéskor csak kihajigálja a szárítóra, szval inkább én.

főzés? inkább rendel valami, vagy kimegy a piacra és hoz onnan, ha nem csinálom meg.

szerencsés vagyok, mert ha terhes vagyok , ha nem kiveszi a részét. hálistennek volt agglegény és élt egyedül, akkor rákényszerült , hogy ellássa magát, én meg nem kényeztettem el , hogy ne kelljen semmit csinálnia. szegénykém :D

az ilyen borotválós dolgokat, meg körömvágás ezt én oldom meg, 38 hetes vagyok és szépen lassan megcsinálom, nem tudom ha megkérném szerintem segítene, de ez az én dolgom. ha ezt vele csináltatnám akkor olyan elesettnek , szerencsétlennek érezném magam, aki nem tudja ellátni magát.

2012. júl. 2. 14:20
 23/26 anonim ***** válasza:
64%

" egyes férfiak azt hiszik hogy

a nőké a házimunka, gyereknevelés

a férfié a pénzkeresés.."""""

Ez engem kissé felháborít:

Akkor válaszolhatnám erre ezt: egyes nők azt hiszik kizsigerelhetik a párjukat mind lelkileg,fizikailag, mind anyagilag, a nő dolga hogy otthon legyen a gyerekkel és ellássa a házimunkát, a férjé pedig az, hogy megkeresse a szoláriumbérleted, műkörmeid, fodrászod, új csini ruháid árát.

Látod! Így is lehet általánosítani!!!

Kedves válaszoló, nagyon boldog vagyok hogy a te férjed keres annyit, hogy hazaér a munkából,nem az "egyes férfiak közé tartozik" és nyugodtak élitek a családi életeteket minden gond nélkül.

Tudod én becsülöm és tisztelem a férjem azért amit a családért tesz, és igen, a pénz keresés! Beledöglik annyit melózik, alig látja a fiát, de akkor is menni kell és csinálni, mert xar sem lesz belőlünk....... És igen is veszem a fáradságot a házimunkára, a gyereknevelésre, mert ennél többet nem tudok segíteni, és befogom a számat, egy szavam sem lehet, mert nélküle vagy éhen haltunk volna, vagy a családsegítőbe kötöttünk volna ki. Vért verejtéket izzadva fizikai munkával szedi össze a pénzt, azért, hogy elmehessünk 3 napra nyaralni,strandolni a picivel, vagy hogy egy kicsivel jobb minőségű cipőt vehessek a gyereknek, teljen néha egy kis vajkrémre, vagy üdítőre és hogy ne tesco-s egyrétegű wc papírral kelljen kitörölni...

Na.....bocs, de le kellett írnom a véleményem erről, hiszen "egyes férfiak"-nak nincs más választása....

Aki érti, tudja miről hadováltam, aki meg nem pontozzon le nyugodtan.

Persze, van az a tipus is hogy otthon ül a tv előtt, és úgysem csinál semmit........de akkor sem szabad általánosítani...

2012. júl. 2. 14:38
 24/26 anonim ***** válasza:
Nekem is sokat segít. Terhesség előtt is mindent megcsinált amit kértem. (Nálunk ez megállapodás volt, h. szóljak ha akarok vmit, ne neki kelljen kitalálni)Most h. terhes vagyok, még bevásárolni sem mehetek egyedül, nehogy megemeljem magam. Munka mellett, egyedül csinálja a lakást, mert most felújítunk, mellette mosogat és bármit amit kell. A tenyerén hordoz. Sajnos sokszor kell is, h. ennyit segítsen, mert az első 13 hetet nagyon rosszul viseltem, most meg a meleg, nélküle nem tudom mi lenne. A borotválást ő csinálja, a többi tisztálkodási dolgokat magam.
2012. júl. 2. 15:01
 25/26 anonim ***** válasza:
20%

Már nem vagyok ugyan kismama, de 2x végigcsináltuk :)

Ha kifejezetten megkértem, akkor segített, de magától szinte soha. Amikor otthon voltam, nem dolgoztam még, akkor meg természetes volt, hogy a házimunkát megoldom, amíg ő dolgozik, hogy utána minél több időt együtt tudjunk tölteni. Azért 8-10 óra alatt kényelmesen el lehet végezni a főzést és a mindennapos házimunkát. Elég igazságtalan dolognak tartom, amikor az egyik fél otthon van, a másik pedig dolgozik és utóbbinak kell munka után pl. porszívóznia... De ez oda-vissza is igaz, tehát ha a párom van itthon, akkor ő takarít!

A szőrtelenítés, lábujj (UJJ-nak írjuk, mert az ÚJ a régi ellentéte...) körömvágás témát pedig nem értem! Nekem mindkétszer óriási pocakom volt és 16 ill. 18 kilót híztam, tehát nem voltam éppen nádszálvékony, de mégis meg tudtam oldani külső segítség nélkül is, ha kellett. Tükör a kádba és kész.

Amúgy pedig gyantáztatni és pedikűröshöz járni 100x kényelmesebb és a hatása is tartósabb. Ja és én kerestem meg a rávalót, már az előző válasz miatt mondom... :)

2012. júl. 2. 15:06
 26/26 anonim ***** válasza:

nos a szoláriumra műkörömre fodrászra kozmetikusra és kismamaruhákra valót én kerestem meg...bár mi közös kasszán vagyunk,nincs olyan hogy én pénzem te pénzed stb...szinte majdnem végig dolgoztam terhesség alatt.van olyan család ahol be van kategorizálva ki kit csinál, pl apuci pénzt keres,anyu meg otthon sárkányoskodik a tűzhely mellett 4 kölyökkel.Hát mindenki úgy él ahogy akar!

Csak hogy a kérdésre is válaszoljak nálunk nincs olyan ez az asszony dolga az meg az emberé...ha rumli van és látja hogy nem vagyok toppon,egyértelműen elpakol,kimos stb,bár túl sok dolog nincs is mert szinte minden gépiesített.ha én megyek vásárolni nem mondom neki hogy apa adjál már pénzt kenyérre mert mindig van nálam pénz,amit én kerestem meg.

nem tudom elképzelni hogy borotválgasson ott alul,nekem az nagyon fura lenne...inkább kozmetikushoz megyek,lábbal pedig pedikűröshöz,még nem terhesen is.

2012. júl. 2. 15:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!