Ti mikor mit vettetek/vesztek meg a baba érkezése előtt (után)?
Ha tudtok valami hasznos tippet mire érdemes odafigyelni az egyes dolgok megvásárlásakor az is érdekel!
Első babás 15 hkm
A lényeg, hogy figyelj, mert a babaipar RENGETEG felesleges és drága dolgot sóz a gyanútlan szülőkre, így sose hirtelen felindulásból vásárolj!
Szerintem ez egy jó összefoglaló, hogy mit érdemes venni, és mit nem, bár mi légzésfigyelőt fogunk venni:
Egyetértek a pelenkázószekrénnyel kapcsolatban az előző válaszolóval. egy normális komódot kell venni, aminek a tetejére rá lehet rakni a pelenkázófeltétet és kész. több hely van benne pakolni, a hagyományos pelenkázó komódok kicsik és rohadt drágák. A rendeset hosszú évekig lehet használni és ha már nem kell pelenkázni utána is használható ellentétben a másikkal.
Pelenka tartó vödör tök felesleges, gondolom nem fogjátok ott szagolgatni a szobában a büdös pelenkákat napokig. Persze van súlyos összegekért olyan, ami minden pelust külön zacsiba csomagol és lezárt, de ezt már lehúzásnak tartom. Pelenkázás után egyszerűen kidobom a közösbe, vagy egyenesen a nagy kukába. Ilyen egyszerű.
Vakdugó konnektorba- még kb 1 évig semmi szükség nem lesz rá, úgyhogy fölösleges rögtön megvenni.
Mikrós sterilizáló viszont hasznos, ahogy szerintem a játszószőnyeg és a pihenőszék is. A pihenőszékben lehet eleinte etetni is.
Azzal viszont nem értek egyet, hogy a pólya fölösleges. Az első 2 hónapban szerintem jó szolgálatot tehet. Én kókuszpólyát vettem, amiből ha kiveszem a betétet akkor később játszószőnyegnek vagy a babakocsiba takaróként tudom használni.
Nagyjából átolvasva ennyi szúrta a szemem.
Nekem nincs pelenkázóm, én is feleslegesnek tartottam. Van egy merev pelenkázó lapom, a kiságyon, azon pelusozom a 10 hónapos. Van egy 2,5 éves fiam is, hát őt egy évesen már nem mertem volna pelenkázón pelusozni, nem lehetett lefogni se... Maradt az ágy :D Meg a padló :D
Pólyám nem volt, előre nem érdemes venni, nekem egyik gyerek se viselte el, már a kórházban kiszabadították őket belőle, ordítottak benne... Van baba, aki meg szereti :) Kipróbálod kispléddel, ha szereti a "becsomagolást", akkor veszel :)
Nekem nem volt baldachinom, porfogónak tartom. Ugyanígy a fejvédőt is... A fiam 4 hónaposan mindent! letépett a kiságyról, sok értelme nem lett volna ezeknek :D Meg én szerettem, hogy kilát a kiságyból, sokszor csak kikukucskált, látta, hogy ott vagyok mellette, és aludt tovább :)
Pelenkakuka: na ennek se lenne nálunk értelme, nem tudom, hova rejteném, ahol nem szedik ki a tartalmát. Ha meg elrejtem, akkor mi értelme van? A sima kukát is ki kellett zárnom a spájzba, mert különben kipakolt belőle a fiam már a mászós korszakában...
Utolsó vagyok: a legegyszerűbb tényleg az, ha a legminimálisabbat veszed meg először. És ha valami hiányzik, majd veszel - hacsak nem nagyon messze éltek a boltoktól :D De a mai világban egy utolsó tescoban is van minden :)
Légzésfigyelőm se volt, nem hiányzott. Ha korababám született volna, vagy valami orvosi ok miatt kellett volna, akkor vetetek valakivel, mire hazavisszük a babát.
Sterilizálóm nem volt. Kisfazékban kifőztem a cumit és a cumisüveget. Később meg egyre ritkábban vacakoltam vele, viszont minden használat után alaposan elmostam. Tiszta lakásban élek, nem hiszem, hogy ettől valami baja lenne.
Ja, meg MAM üvegem volt, azt lehetett sterilizálni önmagában a mikróban, talán 10x volt is :)
Végigolvastam én is a listát azért :)
Mózeskosár: nekem kellett, mert a negyedikre rohadt nehéz babahordozóban cipelni a gyereket... Maga a babahordozó is dög nehéz... Mózessel én könnyebben boldogultam, ráadásul a babakocsit le kellett vinnem séta után a pincébe, addig a babát a mózessel le tudtam rakni a padlóra (ezért merev aljút, se sima textilmózest vettem, és aláplédeztem, biztos ami biztos). Később, mire kinőtte a mózest, arra meg vettem egy karikás kendőt, és abban viszem le a babát - megy ugye fél kézzel fogom a "nagyfiam" is.
Babakörömvágó ollót nem vettem, nekem mindkettőnek befelé hajlanak a lábkörmei, azzal a kerek végű vacakkal nem lehet levágni... Sima kisollóval, a leghegyesebb végűvel vágom, jelentem, még sose szúrtam meg őket. Eleinte alkohollal lemostam használat előtt, de alkoholt úgyis veszel a köldökhöz.
Bár vettem, se semmi értelme a biztonsági fülpucolónak. Most már csak azért használom, hogy fogyjon...
Előke - nálunk egy regiment kellett, mert bukósak, a textilpelus nem lett volna jó helyette, azt letépik :D Meg a tépőzáras előkét is letépik :D
Bocsánat, hogy off leszek, de engem szülésznő létemre azért pontoztak le a "kedves" anyukák, mert nyilvánvalóan ők jobban értenek a szüléshez, mint én. Ezzel nem kell foglalkozni. ;)
Ez a lista alapjáraton arra jó, hogy az ember felmérje miket kell venni, aztán úgyis szelektál majd a saját véleménye szerint. Én nagyon sok dologgal nem értek egyet ami ott van, de mások vagyunk, mások a szükségleteink. Valakinek kényelmesebb, ha ott a kuka, valakinek nem kell, valakinek jó az is, has az ágyon pelenkázza a gyereket - ismerek ilyet is - nekem és sok más embernek nem jó. Ez csak egy lista, ami megadja az alapokat, innentől kezdve egyéni döntés. Hiszen láthatjuk, hogy úgysem lesz egyezés a témában, mert mindenkinek más a fontos. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!