Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akiknek egy szobájuk van,...

Akiknek egy szobájuk van, hogyan rezdezték be helytakarékosan a baba érkezése elött?

Figyelt kérdés
Csináltatok esetleg egy kis külön részt,sarkot a babának?
2012. jan. 14. 16:46
 1/10 anonim ***** válasza:
Igen:)igaz most már az uj házunkban lakunk,de amig a szuleimnél laktunk addig ugy volt hogy mellettem volt a kiságy ahhoz kozel a pakolopult.Imádtam ahogy egyutt voltunk:)
2012. jan. 14. 17:08
 2/10 A kérdező kommentje:
Nálunk is ez a helyzet....Egyenlőre egy szobára tudunk csak tervezni.Szeretnénk valahogy azért úgy berendezni,hogy kényelmes legyen és minden elférjen.Pl.pelenkázó szekrény külön nem lesz csak pelenkázó lap amit a kiságyra tudunk tenni,helytakarékosság miatt.
2012. jan. 14. 17:22
 3/10 anonim ***** válasza:

Nekünk nagy házunk van, de még nincs teljesen kész, így a pici is a mi - elég kicsi - hálószobánkban van. Csináltunk neki saját sarkot. Ott van a kiságya, mellette a ruhásszekrénye és a szennyestartója. A kiságyra tettünk zsebes játéktartót, hogy jobban elférjünk. A feleslegesen megvásárolt vagy kinőtt babaholmik pedig idővel felkerültek a szekrény tetejére, hogy ne foglalják a helyet. A máshol nem tárolható, vagy ritkábban használt cuccok (pl.babamérleg, habszivacs szőnyeg) bekerültek a pici ágya alá. Szerencsére olyan ágyat vettünk, ami alá lehet pakolni, ha felső állásba állítjuk. Ha újra kiságyat kellene venni, lehet, hogy megfontolnám a nagyágyhoz kapcsolható kiságyat is. Talán kényelmesebb és a hely is több lenne.

A pelenkázót a fürdőszobába tettük, mert ott nekünk elég nagy a hely és egyébként sem szerettünk volna a hálószobában pelenkázni. Persze helytakarékosabb lenne a kiságyra tehető pelenkázó rátét, de az - legalábbis nekem - nem túl kényelmes, mert túl magasan van.

2012. jan. 14. 17:28
 4/10 anonim ***** válasza:

Mi annyit modositottunk, hogy nagy, ket szemelyes agyunk volt, ezt lecsereltuk egy kanapera, mert a ket szemelyes agyon csak korbe lehetett setalni, sok helyet elfoglalt a szobabol. A kanapet este kinyitottam, reggel osszecsuktam, ele vettunk egy nagy, puha es meleg szonyeget es egy uloparnat, sokat voltunk ott lent a picivel, amikor mar talajra kerult. :)

Kulon butort nem vettunk a babaruhak miatt, mert volt egy nagy komodunk, azt sem reg vettuk, azon volt a tv-nk is. A tv-t lecsereltuk lcd-re, falikonzollal raktuk a falra, a komod teteje igy felszabadult, ami annyiban lett jobb, hogy felszabadult egy ter, lehetett ra pakolni ezt-azt, aminek keznel kellett lennie. A komodban addig semmi extrat nem tartottunk, 5 nagy fiokja volt, oda kerultek a babaruhak es be is fertek teljesen. A ferjem szamitogepasztala elkoltozott, a konyhaba kerult ki, ott meg volt hely. Igazabol azt nem nagyon hasznaltuk, csak a helyet foglalta addig is.

Bekerult meg pluszban a kisagy es egy furdeto/pelenkazo allvanyt vettunk, aminke szinten volt 2 nagy pakolos resze, oda kerult minden babaval kapcsolatos pipere. Raktunk egy polcot is elerheto tavolsagra a pelenkazotol fejmagassagban, oda is raktunk ezt-azt.

Addig erosebb szinre volt festve a szoba, de atfestettuk pasztell szinre, raktunk be egy nagy tukrot az egyik falra, igy sokkal vilagosabbnak tunt mar.

Osszessegeben nem lett zsufoltabb a szobank, mint a baba elott volt, a kanape tenyleg rengeteg helyet adott nekunk pluszban, sokkal szellosebb es atlathatobb lett igy.

Egy gyerekkel meg hosszabb tavon is elferhettunk volna igy egyebkent, pedig tobb szoba nem is volt, csak a furdo, konyha es egy hatalmas terasz (mondjuk az ketszer akkora volt, mint a lakas alapterulete, tenyleg nagy volt). Viszont vallaltunk meg egy babat, ugy mar sehogy sem lehetett volna jol pakolni.

2012. jan. 14. 17:39
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm ezek nagyon jó ötletek!!!Ilyenekre gondoltam én is,mondjuk nekünk most is összecsukható kanapénk van csak eddig nem nagyon csukogattam össze,de majd rászokunk:)Van két fotel a szobában amit úgy gondolom tudnánk mellőzni,valami babzsák fotellel helyettesítenénk hogy mégis le lehessen ülni valahová az ágyon kívül.Viszont a tv.-t és a számítógépet nem tudnánk máshová tenni,valahová a kiságytól távolabb gondoltam rakni,hogy a babát ne zavarja.
2012. jan. 14. 17:46
 6/10 anonim ***** válasza:

Nálunk úgy néz ki hogy eladtuk aukciós oldalakon sok bútorunkat és csináltattunk azok árából beépített szekrényt, így sokkal több helyünk lett pakolni egészen a földtől a plafonig. Illetve volt például egy óriási sarok számtógépasztalunk, onnan én kidobáltam rengeteg cuccot és azt is eladtuk, mert kb két kiságynyi helyet elfoglalt.

E mellett mindent kiszelektáltam, amit 1 éven belül nem használtam (ment anyukámékhoz vagy kuka) így rengeteg lomtól megszabadultunk, sok helyünk lett.

Nekünk maradt a franciaágyunk, mert imádjuk :) És utálok ágyazni :)) Na meg elfér.

Mi csináltunk egy kis sarkot a babának, ami nagyjából a kiságya meg persze a hozzá tartozó falfelület. Sima kiságyat vettünk, 60x120-ast, ami alá egyelőre lehet pakolni, így mi is az alá pakoltuk be a kádat, meg a mérleget, meg egyéb ilyen dolgokat.

A falra szereltünk egymás felé 2 polcot, azon vannak a játékok, a kiságyra meg vettünk ilyen felfüggeszthető tárolót, abba mehet még egy-két apróság.

Pelenkázást mi is a fürdőben oldjuk meg, mert az viszonylag nagy nekünk, ott van egy komód és annak a tetején, de én olyat is ismerek, aki a konyhaasztalon pelenkázza a kicsit helyhiány miatt :)

Én a fürdőszobába vettem egy felakasztható sokzsebes tárolót, azt felakasztottuk a falra és abban vannak a babacuccok, amik kellenek a fürdőben.

Nálunk laptop van, így az nem olyan nagy probléma, a tv meg marad a helyén, viszonylag közel a babához, de sajna nincs más hely neki, meg ha ébren lesz úgysem fogjuk nézni.

Már csak azt nem tudom hogy a babakocsit hol tároljuk majd, mert nincs külön tárolónk neki, a folyosón nem hagynám, az előszobánk meg nem épp óriási. Ti azt hova pakoljátok?

2012. jan. 14. 19:45
 7/10 anonim ***** válasza:
Mi úgy rendezkedtünk be, hogy a francia ágy mellé 2 lépésre került a kiságy, mellé a pelenkázó, mellé az egyik fotel és egy polc, 90 fokban a kanapé (másik falsíkon) köv. falsíkon a számítógép asztal, ugyanezen falsík másik végén( közben szekrény,komód), messze a babaágytól a tv. De csak napközben és nem túl gyakran néztük. Este egyáltalán nem. Míg ment a híradó fürdettünk, aztán kikapcs, esti szopi. Mikor néhány hónapos lett, a kanapé elé, de úgy hogy az egyharmad szobát elfoglalta, vettünk egy 36 db-os és egy 10 db-os habtapit és azon illetve amíg használtuk a játszószőnyeget ami a habtapin volt, lehetett játszani, hemperegni, később kúszni, mászni, ilyesmi. A kiságya előtt a játéktartó dobozok. Két hónap múlva jön a tesó, már elköltöztünk, de még nincs kész a gyerekszoba. Folyamatban van. Most még a fiunk, aki 20 hónapos itt is a mi szobánkban van és nem tudjuk, mi tévők legyünk. Mind a két gyerkőc menjen a másik szobába? Vagy csak a nagyobb? De még ő is kicsi... Szóval a mostani hálószoba négyünknek kicsi lesz... Vissza sírom azt az egy nagy szobát.
2012. jan. 14. 21:34
 8/10 A kérdező kommentje:
A babakocsit sajnos mi sem tudjuk máshová tenni majd csak a szobába,az ajtó mögé befér összecsukva.Köszönöm az ötleteket!!!Hasznosak voltak nagyon.
2012. jan. 15. 10:13
 9/10 anonim ***** válasza:

Mi eleinte a babakocsit kiraktuk a teraszra, mert volt fedett resze. De egy ido utan mar untam a cipekedest, marmint azt, hogy felvittem a gyereket babakocsistol az emeletre, utana kioperaltam a gyereket, leoltoztettem, biztonsagba raktam, a babakocsit a lakason kivul kipakoltam, osszecsuktam, atvittem a lakason (attolni nem akartam, a kerekeket sem volt kedvem allandoan takaritani). Szoval en megkertem a ferjemet, hogy talaljon ki valamit es mi a lakason kivul, az eloterben kozvetlenul az ajtonk melle felszereltunk egy olyan kampot, amire a bicikliket is akasztani szoktak, illetve a ferjem rakott fel egy jo eros rogzitest, amihez tudtunk rakni lancot (amivel a bicikliket is lerogzitik), azzal odalancoltuk a babakocsit, kulccsal lehetett zarni. Nekunk igy soha nem bantotta, nem volt ezzel gond.

Mondjuk sokaig nem kellett ez a megoldas, mert ugye eleg hamar eljott a sportbabakocsis idoszak, abbol meg kicsire csukhatot vettem, azt mar a lakasban is gond nelkul tudtam tarolni. De ez a falra felakasztos modszer szerintem lakasban is mukodhet, meg mindig jobb, ha a falon log az osszecsukott babakocsi, mintha a padlon van es ott foglal helyet (szerintem).

A tv-zesrol annyit, hogy a tv-t mi ugy helyeztuk el, hogy ne szemben legyen a kisaggyal es olyan baldachint vettem, ami nem sima atlatszo anyagu. Nem a dekorativ resze volt a lenyeg a baldachinnak, hanem az, hogy lefogja a fenyt. Ha teveztunk, akkor a kisagy kulso reszenel (ami nem a fal felol volt) teljesen elhuztam a baldachint, igy nem jutott be a babahoz semmi a tv fenyebol. Hang nyilvan bejutott, bar mi nem a tvbe epitett hangszorot hasznaltuk, hanem az agyunk mellett volt a fejtamlanal elhelyezve kisebb hangszoro, igy a hang kifejezetten mellettunk szolt, nem teritette be az egesz szobat.

Mondjuk sokat nem is teveztunk, mi inkabb laptopon szoktunk nezni filmet, vagy online nezem vissza a hirmusorokat, ott meg fulest hasznalok most is, pedig mar nincsenek velunk egy szobaban a gyerekek.

2012. jan. 15. 10:30
 10/10 anonim ***** válasza:
Nálunk is kb. ez lesz, de konkrét terv még nincs, hogy hogyan.
2012. júl. 1. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!