Akiknek egy szobájuk van, hogyan rezdezték be helytakarékosan a baba érkezése elött?
Nekünk nagy házunk van, de még nincs teljesen kész, így a pici is a mi - elég kicsi - hálószobánkban van. Csináltunk neki saját sarkot. Ott van a kiságya, mellette a ruhásszekrénye és a szennyestartója. A kiságyra tettünk zsebes játéktartót, hogy jobban elférjünk. A feleslegesen megvásárolt vagy kinőtt babaholmik pedig idővel felkerültek a szekrény tetejére, hogy ne foglalják a helyet. A máshol nem tárolható, vagy ritkábban használt cuccok (pl.babamérleg, habszivacs szőnyeg) bekerültek a pici ágya alá. Szerencsére olyan ágyat vettünk, ami alá lehet pakolni, ha felső állásba állítjuk. Ha újra kiságyat kellene venni, lehet, hogy megfontolnám a nagyágyhoz kapcsolható kiságyat is. Talán kényelmesebb és a hely is több lenne.
A pelenkázót a fürdőszobába tettük, mert ott nekünk elég nagy a hely és egyébként sem szerettünk volna a hálószobában pelenkázni. Persze helytakarékosabb lenne a kiságyra tehető pelenkázó rátét, de az - legalábbis nekem - nem túl kényelmes, mert túl magasan van.
Mi annyit modositottunk, hogy nagy, ket szemelyes agyunk volt, ezt lecsereltuk egy kanapera, mert a ket szemelyes agyon csak korbe lehetett setalni, sok helyet elfoglalt a szobabol. A kanapet este kinyitottam, reggel osszecsuktam, ele vettunk egy nagy, puha es meleg szonyeget es egy uloparnat, sokat voltunk ott lent a picivel, amikor mar talajra kerult. :)
Kulon butort nem vettunk a babaruhak miatt, mert volt egy nagy komodunk, azt sem reg vettuk, azon volt a tv-nk is. A tv-t lecsereltuk lcd-re, falikonzollal raktuk a falra, a komod teteje igy felszabadult, ami annyiban lett jobb, hogy felszabadult egy ter, lehetett ra pakolni ezt-azt, aminek keznel kellett lennie. A komodban addig semmi extrat nem tartottunk, 5 nagy fiokja volt, oda kerultek a babaruhak es be is fertek teljesen. A ferjem szamitogepasztala elkoltozott, a konyhaba kerult ki, ott meg volt hely. Igazabol azt nem nagyon hasznaltuk, csak a helyet foglalta addig is.
Bekerult meg pluszban a kisagy es egy furdeto/pelenkazo allvanyt vettunk, aminke szinten volt 2 nagy pakolos resze, oda kerult minden babaval kapcsolatos pipere. Raktunk egy polcot is elerheto tavolsagra a pelenkazotol fejmagassagban, oda is raktunk ezt-azt.
Addig erosebb szinre volt festve a szoba, de atfestettuk pasztell szinre, raktunk be egy nagy tukrot az egyik falra, igy sokkal vilagosabbnak tunt mar.
Osszessegeben nem lett zsufoltabb a szobank, mint a baba elott volt, a kanape tenyleg rengeteg helyet adott nekunk pluszban, sokkal szellosebb es atlathatobb lett igy.
Egy gyerekkel meg hosszabb tavon is elferhettunk volna igy egyebkent, pedig tobb szoba nem is volt, csak a furdo, konyha es egy hatalmas terasz (mondjuk az ketszer akkora volt, mint a lakas alapterulete, tenyleg nagy volt). Viszont vallaltunk meg egy babat, ugy mar sehogy sem lehetett volna jol pakolni.
Nálunk úgy néz ki hogy eladtuk aukciós oldalakon sok bútorunkat és csináltattunk azok árából beépített szekrényt, így sokkal több helyünk lett pakolni egészen a földtől a plafonig. Illetve volt például egy óriási sarok számtógépasztalunk, onnan én kidobáltam rengeteg cuccot és azt is eladtuk, mert kb két kiságynyi helyet elfoglalt.
E mellett mindent kiszelektáltam, amit 1 éven belül nem használtam (ment anyukámékhoz vagy kuka) így rengeteg lomtól megszabadultunk, sok helyünk lett.
Nekünk maradt a franciaágyunk, mert imádjuk :) És utálok ágyazni :)) Na meg elfér.
Mi csináltunk egy kis sarkot a babának, ami nagyjából a kiságya meg persze a hozzá tartozó falfelület. Sima kiságyat vettünk, 60x120-ast, ami alá egyelőre lehet pakolni, így mi is az alá pakoltuk be a kádat, meg a mérleget, meg egyéb ilyen dolgokat.
A falra szereltünk egymás felé 2 polcot, azon vannak a játékok, a kiságyra meg vettünk ilyen felfüggeszthető tárolót, abba mehet még egy-két apróság.
Pelenkázást mi is a fürdőben oldjuk meg, mert az viszonylag nagy nekünk, ott van egy komód és annak a tetején, de én olyat is ismerek, aki a konyhaasztalon pelenkázza a kicsit helyhiány miatt :)
Én a fürdőszobába vettem egy felakasztható sokzsebes tárolót, azt felakasztottuk a falra és abban vannak a babacuccok, amik kellenek a fürdőben.
Nálunk laptop van, így az nem olyan nagy probléma, a tv meg marad a helyén, viszonylag közel a babához, de sajna nincs más hely neki, meg ha ébren lesz úgysem fogjuk nézni.
Már csak azt nem tudom hogy a babakocsit hol tároljuk majd, mert nincs külön tárolónk neki, a folyosón nem hagynám, az előszobánk meg nem épp óriási. Ti azt hova pakoljátok?
Mi eleinte a babakocsit kiraktuk a teraszra, mert volt fedett resze. De egy ido utan mar untam a cipekedest, marmint azt, hogy felvittem a gyereket babakocsistol az emeletre, utana kioperaltam a gyereket, leoltoztettem, biztonsagba raktam, a babakocsit a lakason kivul kipakoltam, osszecsuktam, atvittem a lakason (attolni nem akartam, a kerekeket sem volt kedvem allandoan takaritani). Szoval en megkertem a ferjemet, hogy talaljon ki valamit es mi a lakason kivul, az eloterben kozvetlenul az ajtonk melle felszereltunk egy olyan kampot, amire a bicikliket is akasztani szoktak, illetve a ferjem rakott fel egy jo eros rogzitest, amihez tudtunk rakni lancot (amivel a bicikliket is lerogzitik), azzal odalancoltuk a babakocsit, kulccsal lehetett zarni. Nekunk igy soha nem bantotta, nem volt ezzel gond.
Mondjuk sokaig nem kellett ez a megoldas, mert ugye eleg hamar eljott a sportbabakocsis idoszak, abbol meg kicsire csukhatot vettem, azt mar a lakasban is gond nelkul tudtam tarolni. De ez a falra felakasztos modszer szerintem lakasban is mukodhet, meg mindig jobb, ha a falon log az osszecsukott babakocsi, mintha a padlon van es ott foglal helyet (szerintem).
A tv-zesrol annyit, hogy a tv-t mi ugy helyeztuk el, hogy ne szemben legyen a kisaggyal es olyan baldachint vettem, ami nem sima atlatszo anyagu. Nem a dekorativ resze volt a lenyeg a baldachinnak, hanem az, hogy lefogja a fenyt. Ha teveztunk, akkor a kisagy kulso reszenel (ami nem a fal felol volt) teljesen elhuztam a baldachint, igy nem jutott be a babahoz semmi a tv fenyebol. Hang nyilvan bejutott, bar mi nem a tvbe epitett hangszorot hasznaltuk, hanem az agyunk mellett volt a fejtamlanal elhelyezve kisebb hangszoro, igy a hang kifejezetten mellettunk szolt, nem teritette be az egesz szobat.
Mondjuk sokat nem is teveztunk, mi inkabb laptopon szoktunk nezni filmet, vagy online nezem vissza a hirmusorokat, ott meg fulest hasznalok most is, pedig mar nincsenek velunk egy szobaban a gyerekek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!