22 hetes vagyok, és szerintem sokkal kisebb a picim, mint kellene. Mindenki sopánkodik, hogy "jajj, milyen pici a hasad, még nagyon az elején vagy. " Annyira bosszant. Aki szintén átél hasonlót hogyan éli meg?
Alacsony vagyok, 160 cm, 58 kg-val kezdtem, ma 64 kg vagyok. Ez ducinak számít? Vajon ezért nem látszik nagynak a pocakom?
A babót minden nap érzem mocorogni, ezzel nincs gond.
Tudom, örülnöm kellene, hogy pici a hasam, mert könnyebb vele "bánni", de akkor is, úgy zavar, hogy így viszonyulnak hozzá az emberek...
Nem törvényszerű, hogy óriási hasad legyen!!Ha az UH-n minden rendben volt, akkor ne aggódj!Én 18 hetes vagyok, és ha nagyon akarom még mindig eltudom titkolni, hogy terhes vagyok. :) De ez az első terhességemnél is így volt, viszont az utolsó hónapban meg kis sem tudtam kelni az ágyból.Élvezd a terhességed, és ne törődj másokkal.Úgy is igazán a 30. héttől fog nőni a hasad, akkor meg már az lesz a baj.. :)
Boldog baba várást! ;)
Nekem a 24. héten kezdett nőni, és a 38. hét előtt 2 nappal lett meg a bébim :)
És egész nagy pocakom lett a végére, ha kíváncsi vagy linkelek egy képet! :-)
Ja és én is 160 cm vagyok, és 59 kg voltam :-)
Tapasztalat, nagyon komolyan mondom: ÖRÜLJ NEKI!!!! Tudom, hogy ezt várjuk, meg a nagy, kerek poci szép, stb., de tudod milyen bazi nehéz ezzel mozogni...? Épp ma írtam le máshol: 60-as derékkal kezdtem, majd a 39. hétre, mikor szültem, 130 cm volt... Úgy, hogy 6 kg pluszban voltam, azaz a terhesség alatt fogytam (kereken 4 kilóval voltam könnyebb szülés után, mint terhesség előtt). Gondolj bele, a pálcika lábaimon az a hatalmas pocak... Persze, visszagondolni rá csodálatos, de iszonyú nehézségeim voltak. A férjem orvos, azt mondta, hogy irreálisan nagy a hasam, szimpla terhességnél még nem látott ekkorát, és a kollégái is el voltak hűlve.
Tehát: a babád remekül van, te is remekül vagy, tuti szépséges kismama vagy, és a világon semmi gond nincs. Ezen kívül, ha ez megnyugtat a 22. hétben nekem még SEMMI, de semmi nem látszott, aztán ez lett belőle. :))))
A várandósság gyönyörű, élvezd minden percét, ne agyalj ilyeneken.
Sok boldogságot!
Két hónapos baba anyukája
Ne törődj az ilyen "megmondó emberekkel"! Neki tökmindegy, milyen vagy, csak kötözködhessen! Rólam azt is beszélték, amikor az első babát várom, h biztosan azért ilyen kicsi a hasam, mert fogyókúrázok... Hát hogyne..
Valóban nagyon kicsi pocakim volt, egyszer soronkívüli uh-ra is elküldött az orvosom, a szonográfus megnyugtatott, attól, h valakinek 3x ekkora hasa van, nem nagyobb a babája, sőt... Akkor pocakkal mentem szülni, mint egy átlagos 6 hónapos terhes, a kislányunk 3100 gr és 56 cm volt... Miről beszélünk? Most várjuk a kistesót, 18 hetes vagyok, jóval nagyobb a pocim mint először, most persze ez a "baj". Már "nekik", mert én nem foglalkozom senkivel. :) A legjobbakat nektek!
22 hetesen nekem sem volt hasam, ami akkor meg nem is zavart... de amikor mar 30 hetesen is akkora, az mar picit zavaro :D
10 hetig SEMMIT sem nott a hasam. nagyon zavart, de 22 hetesen meg nem foglalkoztam vele. most 34 hetes vagyok es vagy 10x nagyobb lett a pocim,pedig nem is naon hiztam az alatt a 4 het alatt. lesz meg nagy a pocid,majd megindul szepen lassan, de most meg ne torodj vele h ki mit mond (utana se...) mond meg h "ja kicsi a hasam,de koszonom a baba makk egeszseges". kit erdekel ki mit mond nem??? csak legyetek egeszsegesek mind a ketten.
A legjobb, ha csak mosolyogsz, ha vissza akarsz szolni, akkor mondd, hogy szules utan a kotenyhas miatt legalabb nem kell majd aggodnod.de egyebkent meg sokat nohet.
Nekem ket gyermekem van, mindkettovl kicsinek talaltak a hasam, nem is volt nagy, de en vekony vagyok es magamhoz kepest nem volt kicsi szerintem.
En mondjuk ezt sejtettem, mert sportolok, eros a hasizmom. Ilyenkor nem tagul ugy ki, mint atlag hasfalnal.
A gyerekek 3-4 kg kozott szulettek es hosszu volt mindketto.
Viszont teny es valo, hogy szules utan csak annyi pocakom volt, amennyit a bor adott, az is hamar visszahuzodott.
Szoval igen, ha mar elonyt kell keresni, akkor:
-en vegig tudtam hajolva cipot huzni
-szorteleniteni konnyen az intimzonat
-megfordulni az agyban
-felulni, felallni
-nem kellett soha azon izgulni, hogy hasam maradt szules utan.
A baratnomnek pl maradt es idiota ismerosok DIREKT poenbol zaklattak azzal, hogy biztos maradt meg bent egy gyerek, vagy mar uton van a kisteso.
Én pont ugyan így voltam!!!A "jóindulatú" női kollégák összesúgtak a hátam mögött,hogy tuti azért ilyen pici a hasam,mert betegen fog születni a gyermekem.Aztán volt,aki szerint azért,mert nem ettem eleget-éheztettem a babámat a pocakomban.És ehhez hasonló "kedves" megjegyzéseket kaptam.
A 6. hónapig nem is vették észre,hogy babát várok (pedig nem voltam molett).Engem már a síró görcs kapott el,akárhányszor szóba került a hasam.Ha tehettem volna minden nap mentem volna UH-ra...aztán megszületett makk egészségesen a kisfiam 3170 gr-mal és 51 cm-rel.Erről ennyit.Tényleg nem érdemes az ilyenekkel foglalkozni,unatkoznak és nincs jobb dolguk!Feleslegesen idegesítettem magamat,de mikor nem hall mást az ember,kezdi elhinni és bebeszélni magának,hogy valami tuti nincs rendben.Engem a párom "rázott fel" mindig,ő térített észhez.Volt mikor nem túl kedvesen,de máshogy nem lett volna hatásos.Arra kell koncentrálni,amit az orvos mond és amit az UH-n láttok!A többit meg le kell kakálni magasról!!!NAGYON BOLDOG BABAVÁRÁST KÍVÁNOK NEKED!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!