Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák, ti mennyire tartotok...

Kismamák, ti mennyire tartotok a biciklizéstől? Mennyire célszerű dolog? Szerintem nem árt meg, de nem vagyok benne biztos, még igen az elején vagyunk. Főleg, hogy most jön a jó idő, az ember annyira menne amíg tud a pocaktól.

Figyelt kérdés
2012. jún. 1. 19:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ha nem kemény hegyi túrára mész vele, csak egy két dolog elintézéséhez használod v vásárláskor a cipekedést ezzel iktatod ki, akkor nyugodtan biciklizz.

Rokonom a 35. hétig biciklizett és akkor is csak azért nem ült már rá, mert nagyon nagy volt a pocakja (közel 5 kiló lett a kisfia). Ha nem félnék a nyeregben, akkor én is kerekeznék. Elvileg a holland nők gondolkodás nélkül száguldoznak mindenórásan is. :)

2012. jún. 1. 19:52
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Engem már az elején tiltott a doki. Nem is ültem volna rá, mert egy barátnőmnek is tiltotta a doki, ő nem vette figyelembe, és elvetélt az ikreivel. Kinek mi fér bele...
2012. jún. 1. 19:53
 3/11 anonim ***** válasza:
54%
Én lassan 20 hetes leszek, mióta falura költöztünk biciklizek, boltba, ide-oda azzal megyek. Visszeresek már most a lábaim, terhesség előtt is volt pedig fiatal vagyok. 19 éves. Amíg nagyvárosban laktunk, nem mertem én sem felülni. Még itt is ha jön egy román kamion. stb inkább lemegyek a járdára. Különben meg nem félek, hogy elesek, nem volt még rá példa, egyszer a csúszós jégen gyerekként, de hát most nyár van. A kisgyerekes anyukák, nem félnek hogy elesnek a kicsivel, aki hátul a gyerekülésben bekötve csücsül? Számomra ez a röhej. A bukkanós járdákat kerülöm. Kényelmesebb, van kosaram abban elfér minden ha bevásárolni megyek, vadonatúj női vázas kerékpárom van.
2012. jún. 1. 20:13
 4/11 anonim ***** válasza:

Engem eltiltott a doki a bicajtól. :( Azt mondta túl nagy terhelés, ütések érik a méhszájat.

Kolléganőm vidéki, kilométereket biciklizik naponta, 6 hónapos terhes, semmi baja. Én mégis hallgattam a dokira, inkább sétálok. :)

2012. jún. 1. 20:20
 5/11 anonim ***** válasza:

Én mikor pozitív lett a teszt letettem a biciklit.

De volt olyan ismerősöm aki végig biciklizett a terhessége alatt.

2012. jún. 1. 20:27
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Akkor vigyázok és sima kisvárosi utakon felülök, bukkanóra nem megyek, dokival beszélek :)
2012. jún. 1. 20:28
 7/11 anonim ***** válasza:

Én a 12. heti UH-ig nem bicikliztem, onnantól kezdve, hogy megtudtam, hogy jön a Bébi. Vagyis kb. a 14. héten kezdtem megint. Nagyon jó, kényelmes bringám van, egyenes, sima úton megyek - egyébként faluban - a dombon tolom csak fel.

Azt mondta amúgy a doki, hogy próbáljam ki és, ha jól esik, és nincs haskeményedés stb, addig miért ne!

Nagyon jól esik és így cipekednem sem kell, amúgy gerincsérvem is van és az ideggyógyász tanácsára kezdtem bringázni.

Most kb. 1,5-2 km.t megyek naponta...

Fokozatosan "ülj vissza a nyeregbe"! Ha jól esik... Egészségedre! De a dokid mindenképp kérdezd meg!

2012. jún. 1. 20:28
 8/11 anonim ***** válasza:
Én a harmadik babánkat várom és mindegyikkel bicikliztem míg jól esett. Az elsővel az ötödik, másodikkal a hatodik hónap elejéig bírtam. A mostanival a 27-ik héten hagytam abba. Kerülni kell a gödröket, bukkanókat,lyukakat. Sima úton lehet menni, ha nincs semmi baj a terhességgel. Nekem nem volt. De ha bármi gond felmerül, vagy nem kényelmes, akkor inkább ne tedd! 30 hkm.
2012. jún. 1. 20:43
 9/11 anonim ***** válasza:
vidéken élek, az első babával a 36. hétig bicajoztam, utána is csak azért hagytam abba,mert nem volt kényelmes, hatalmas pocim volt.A lányomat 10 nappal túlhordtam, nekem semmi gondot nem okoztott. Ő most másfél éves, mindenhová amit helyben intézünk bijaccal megyünk,és most vagyok 27 hetes kismama. Óvatosan, lassan közlekedek, ha érzem hogy nem oké,nem erőltetem.
2012. jún. 1. 20:54
 10/11 anonim ***** válasza:
én végig bringáztam, az első naptól az utolsóig, az utolsó héten is bringával mentem be a védőnőhöz, 4 kilós babával a pocakomban
2012. jún. 1. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!