Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Úgy néz ki terhes vagyok, a...

Úgy néz ki terhes vagyok, a párom nem akarja megtartani, de én igen. Tanácsok?

Figyelt kérdés
21 éves lány vagyok, párom 32. Úgy néz ki összejött a baba... Ő el akarja vetetni, de én nem vagyok hajlandó. A pénzügyi helyzetünkre hivatkozik, de szerintem ez akkor sem megoldás! Egy ember életét elvenni csak a pénz miatt? Én inkább majd akkor nem eszem, de a gyerekemet nem fogom megöletni...
2012. jún. 26. 13:43
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

"nyilván az anyát vagy a gyermekét mentsük meg opciónál a párom is engem választana és én is őt (bár nem sok olyan helyzet adódhat hogy az apa és a gyerek van veszélyben) de itt a kérdés nem ez volt."

Idézném a kérdezőt a 2. számú hozzászólásból:

"Nekem a baba fontosabb, mint egy férfi... Lehet ezért sokan megköveznek, de f.szt(bocsánat) bárhol találok, de a gyermekemet nem adom egy férfi miatt.."

Már bocs, de ilyen hozzáállás mellett csak sajnálni lehet azt a férfit, akinek csak ilyen nő jut...

"Ha egy anya képtelen lemondani a gyermekéről akkor legalább fontolja meg az örökbeadást, hiszen sok párnak nem adatik meg hogy legyen egy kisbabájuk, ami a világon a legrosszabb érzés lehet."

Nézd, én, mint pont így örökbeadott gyerek, azt gondolom, hogy amíg van lehetőség abortuszra, addig az a jobb döntés. De természetesen semmi gond azzal, ha valaki ezt a lehetőséget is megfontolja.

2012. jún. 28. 15:37
 22/31 anonim ***** válasza:

Ja, még erre reagálnék:

" hiszen sok párnak nem adatik meg hogy legyen egy kisbabájuk, ami a világon a legrosszabb érzés lehet" - dehogy, létezik annál rosszabb érzés is, pl. egy kapcsolatot szétrobbantó nem kívánt gyerek. Az általad említett esetben lehet, hogy gyerekük nincs, de legalább van párjuk. Az általam említett esetben meg az egyik félnek se párja nem marad, se gyereke nem marad, csak életfogytiglani rossz érzés és hosszútávú felelősség és áldozathozatal azért, amit nem is akart.

2012. jún. 28. 16:51
 23/31 anonim ***** válasza:
Látom minden egyes mondatom elemezve lett. De ezt egy férfi soha nem fogja megérteni. Ahogy a kérdező is írta, a párja babát szeretett volna majd mikor megkapta meggondolta magát. Én tisztában vagyok vele milyen érzés ez. Már a 29. hétben vagyok és az elején hetekig hallgathattam hogy menjek abortuszra. Azóta már csak 1-2 bántóbb megjegyzést kapok de nem érdekel. Ezekután a kérdező miért álljon egy olyan ember pártjára aki az ő testi és lelki egészségével nem foglalkozva akarja egy műtétnek alávetni. Egy férfi részéről nincs is ennél undorítóbb dolog. És itt nem arról van szó hogy dönteni kéne hogy az anya vagy a baba éli-e túl
2012. jún. 28. 23:08
 24/31 anonim ***** válasza:

"Már a 29. hétben vagyok és az elején hetekig hallgathattam hogy menjek abortuszra. Azóta már csak 1-2 bántóbb megjegyzést kapok de nem érdekel."

És szerinted akarata ellenére szülővé tenni valakit, az jó dolog? Neked bejönne, ha a megkérdezésed nélkül a nevedre anyakönyveznének egy gyereket, mindazon kötelezettségekkel, amivel ez jár?

"Ezekután a kérdező miért álljon egy olyan ember pártjára aki az ő testi és lelki egészségével nem foglalkozva akarja egy műtétnek alávetni. Egy férfi részéről nincs is ennél undorítóbb dolog"

Ezekután a Kérdező párja miért álljon egy olyan nő pártjára, aki az ő lelki egészségével nem foglalkozva, akarja nem egy félórás műtétnek, hanem sacckb életfogytiglani nem kívánt elkötelezettségnek alávetni? Szerinted egy nő részéről van ennél undorítóbb dolog?

Tudod, mint említettem, Kérdező azt írta, hogy "de f.szt(bocsánat) bárhol találok, ..."

Szerinted ezek a nők (szerencsére messze nem többség) képesek felfogni, hogy a férfi is pont úgy egy emberi lény, saját véleménnyel, gondolatokkal, akarattal, élettel, és nem egy mozgási szervekkel kiegészített "f.sz" (bocsénat, Kérdezőt idézem), akinek a fő funkciója, hogy legyártsa nektek a babázni valót, és biztosítsa a babázás feltételeit, természetesen anélkül, hogy beleszólna, mert ugye "ezt egy férfi soha nem fogja megérteni"...

Szóval én már csak maradnék azoknál a nőknél (SZVSZ a többségnél) aki PÁRT keres maga mellé, és nem tenyészkant meg eltartót az önmegvalósításához... bocs.

(persze a férfiak többsége valami hamis kötelességtudatból ilyenkor is megpróbál kitartani és idővel jó pofát vágni - ami persze hosszú távon nem megy - szóval ezek a kapcsolatok olyan 2-3 év múlva szoktak robbanni, és jelennek meg a "megcsalt a szemét férjem" meg a válási témáknál. Na, ezek mennek.

Szóval ujólag elmondom, hogy a gyerekvállalásnak KÖZÖS döntésnek kell lennie, ha a képzeletbeli lámpák zöldet, vagy max sárgát (kétségeket) mutatnak, akkor bele kell vágni. Ha valakinél is határozott pirosat (akármelyik félnél) akkor viszont azt gondolom, hogy bűntett a másik fél, a kapcsolat, és a születendő gyermek ellen.

2012. jún. 29. 00:35
 25/31 anonim ***** válasza:
A baj,hogy a férfi tisztában van az anyagiakkal,mig a Kérdező nem.21éves vagy...A párod gondolom dolgozik már legalább 10éve,sőt gondolom több.Te meg csak el vagy tartva.Te tested,te döntesz,de nem feltétlen a párod a szemét,ha kidob téged.Szeretne gyereket igen,de nem megfelelő az anyagi helyzetetek még hozzá.És lehet ő mindent meg akar adni neked és a gyereknek is.Egy férfi nem úgy gondolkodik,hogy hát majd az asszony nem eszik,hogy a gyereknek legyen.Egy férfinak nagyon rossz érzés,hogy nem nyalhatja ki a barátnője és a gyereke fenekét mindennel.De igen,ez a f.szt bárhol találsz,ez oké.De gyereket is bárkinek szülhetsz még.És te se örülnél ha igy vélekednének rólad,hogy hát istenem p.nát bárhol találok,minek legyek egy olyannal,aki nem érti meg,hogy nem tudunk még felnevelni egy gyereket és akit én eltartok,de mint kiderült neki csak ez kell meg egy gyerek,hogy velem maradjon.Ez eléggé ilyen szagúnak néz ki,már megbocsáss.Nekem meg sem fordult lelépni innen,ha párom azt mondja nem akar gyereket.Ő annyit mondott én testem,én mondtam neki,hogy de kettőnk gyereke.Bár nálunk ez nem merül fel,hogy kidob,mert ő nem akarta a kicsit.
2012. jún. 29. 07:37
 26/31 anonim ***** válasza:
Az én párom is akarta, aztán mikor terhes lettem megijedt. Már amikor próbálkozni akart akkor teljesen tisztán és érthetően közöltem vele hogy nem megyek abortuszra. Szóval így döntött amellett hogy ne védekezzünk. Pedig az én barátom fiatalabb. De egy 31éves férfi meg nehogy ne tudja hogy kell védekezni.... Az a baj hogy nem a fejével gondolkozott. Most akkor ilyen esetben a férfinak miért ne lett volna döntése?
2012. jún. 29. 10:04
 27/31 anonim ***** válasza:

Kedves előző, lehet, hogy kimaradtam valamiből, de tudtommal nem létezik hibaszázalék nélküli védekezés... egyfelől.

Másfelől a védekezés nem "a férfi dolga" meg nem "a nő dolga", hanem a páré...

2012. jún. 29. 11:08
 28/31 A kérdező kommentje:
Tök jó, hogy egyesek képtelen a kérdésre válaszolni. Egy férfi meg főleg, aki ezt a büdös életbe nem fogja megérteni!!!
2012. jún. 29. 11:09
 29/31 anonim ***** válasza:

Kérdező, mit? Azt, hogy vannak önző emberek, akik semmibe veszik a párjukat, eszközül használják a saját önmegvalósításukhoz, és vannak szerencsétlen emberek, akiknek csak ilyen "társ" jut?

Gondolod nem látjuk, hogy azok a nők, akik társuk megértését hiányolva hét-számra ömlengenek, hogy szerintük hogyan érintené őket egy abortusz, meg milyen lelki gyötrelmet okozna nekik, meg max "jajj, a babóka", azok soha, egyetlen murva bötűt nem írnak arról, hogy a férfit hogyan érintené lelkileg egy nem kívánt terhesség és annak összes következménye évtizedes távlatban? Hogy lehetnek emberek ennyire önzőek egy állítólagos párkapcsolatban, és milyen alapon várnának akkor más hozzáállást?

De, hidd el, ezt nagyon is értjük...

Kérdező, nézz böcsülettel magadba... te egyenrangú ember-számba veszed a férfiakat?

A kérdésre meg a válasz akkor még egyszer:

Szóval ujólag elmondom, hogy a gyerekvállalásnak KÖZÖS döntésnek kell lennie, ha a képzeletbeli lámpák zöldet, vagy max sárgát (kétségeket) mutatnak, akkor bele kell vágni. Ha valakinél is határozott pirosat (akármelyik félnél) akkor viszont azt gondolom, hogy bűntett a másik fél, a kapcsolat, és a születendő gyermek ellen.

2012. jún. 29. 13:34
 30/31 anonim ***** válasza:
A kérdező kommentjeit elolvasta itt valaki rajtam kívül? A barátja AKARTA a gyereket, majd mikor összejött akkor döntött úgy hogy mégse. De jóval előbb írtam már hogy az más ha védekezés mellett csúszik be, akkor tényleg kénytelenek utólag KÖZÖSEN dönteni. De több ismerősöm járt már így, hogy a barátja rávette hogy vállaljanak gyereket aztán vagy rákényszerítette az abortuszt vagy otthagyta
2012. jún. 29. 13:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!