Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Úgy néz ki terhes vagyok, a...

Úgy néz ki terhes vagyok, a párom nem akarja megtartani, de én igen. Tanácsok?

Figyelt kérdés
21 éves lány vagyok, párom 32. Úgy néz ki összejött a baba... Ő el akarja vetetni, de én nem vagyok hajlandó. A pénzügyi helyzetünkre hivatkozik, de szerintem ez akkor sem megoldás! Egy ember életét elvenni csak a pénz miatt? Én inkább majd akkor nem eszem, de a gyerekemet nem fogom megöletni...
2012. jún. 26. 13:43
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Ti mennyi idősek vagytok? a támogatásokról őszintén én semmit nem tudok... egyenlőre most nagyon ki vagyok, hogy csak így eldobná a saját gyerekét az a férfi, akit igazinak hittem, akit úgy szerettem... :((
2012. jún. 26. 15:55
 12/31 anonim ***** válasza:
43%
Pedig nem fiatal már a párod...Én 21vagyok,párom 31.Meg se fordult bennünk,hogy elvetessük,pedig nem vagyunk régóta együtt és anyagiak sem jók.Ha már megcsinálta,vállalja is,főleg ha eddig ő is akarta.
2012. jún. 26. 16:12
 13/31 anonim ***** válasza:
30%
Szia. Én 20éves vagyok és a barátom is annyi. Ő nem akarta megtartani de megmondtam hogy semmi áron nem vetetem el, féltem hogy elhagy de a gyerekem többet ér bárkinél. Lehet pénzügyileg nehézkes lett volna de inkább lelkileg viselne meg ha elhagyna. Most 28hetes vagyok és még mindig velem van, kezd megbékélni a dologgal. Sok pasi akkor éli át ezt igazán mikor már látja a gyerekét, bár jobb lenne ha támogatna ebben a 9hónapban is és látnám rajta az örömöt amit én érzek de nem bántam mdeg hogy megtartottam. Sok sikert :-)
2012. jún. 26. 16:27
 14/31 anonim ***** válasza:
43%

10-es vagyok

én 19 vagyok, párom 21. még nincs 2 év munkaviszonyom így jár kb. 40.000-45.000 forint a picire (gyes+családi), egyszeri anyasági támogatás, ez kb. 60-65E forint. nem sok, de a pici költségeit fedezi, plusz van félretett pénz, így az érkezésére abból meg lehet venni a holmijait

2012. jún. 26. 16:39
 15/31 anonim ***** válasza:
Gyes+családi 39, ha egyedülállóként igényled akkor a csp kemény 1500ftal több havonta (12200 vagy 13700), a gyes meg 26500 úgy tudom
2012. jún. 26. 16:51
 16/31 anonim ***** válasza:
60%

"Nekem a baba fontosabb, mint egy férfi... Lehet ezért sokan megköveznek, de f.szt(bocsánat) bárhol találok"

Ugyan Kérdező, miért köveznének meg... én mindösszesen férfiként sajnálom a párod, hogy csak egy ilyen nő jutott neki, akinél csak x-edik lehet a sorban... nekem a párom az első a kapcsolatban (nem egy istenség, nem az anyám, nem önmagam, és nem is egy embrió) és remélhetőleg ez kölcsönös... hát a párod meg a jelek szerint megszívta, nem maradt beleszólási joga, hogy szülő legyen-e vagy nem.

2012. jún. 28. 00:43
 17/31 anonim ***** válasza:
Szerintem volt a párjának is alkalma dönteni hogy szülő legyen. Egy gyerek összehozásához 2 ember kell. És nekem is fontosabb lesz a gyerekem a páromnál, ez nálam így természetes. Majd rájössz te is hogy a pasik milyenek....
2012. jún. 28. 00:59
 18/31 anonim ***** válasza:
93%

"Egy gyerek összehozásához 2 ember kell."

Általában... bár vannak egyéb variációk is:)

Viszont az "összehozás" az a biológiai véletlen, és nem egyenlő a döntéssel. A döntés az összehozás után jön...

"És nekem is fontosabb lesz a gyerekem a páromnál, ez nálam így természetes." - ezt se helyeslem, de egy gyerek döntően más helyzet már, mint egy embrió... itt szerintem az "egyformán fontos" az OK. Bár szerintem, amikor a szülészeten beüt a gigakrach, és elhangzik az "anyát vagy a gyerekét" ott minden ép lelkű ember (99%) a társát választja, nem az újszülöttet. Amit ilyen kérdéseknél némely csajok írnak, az egyenesen hátborzongató, még jó, hogy a biológia alapvetően lehetetlenné teszi, hogy ezt a kérdést a nőnek tegyék fel, mert pont abban bízhatnánk a legkevésbé, akiben a legközelebbi hozzátartozóként a legjobban kellene...

"Majd rájössz te is hogy a pasik milyenek..." - köszi, 48 éve gyakorlom a "pasiságot":)))

Meg tudod, azért galád módon érdekelne annak a pszichológiai kísérletnek az eredménye, hogy ha Kérdezőhöz hasonló mentalítású hölgyekkel eljátszanánk azt szüléskor, hogy "anyát vagy gyerekét?" és erre a férfi a Kérdezőhöz hasonlóan közölné, hogy "természetesen a gyereket, az az én vérem, p**t találok ezerszám", akkor az előzőleg ekként nyilatkozó nő mit szólna? Korrektül elcsendesedve várná a véget, mert hát "a gyerek az első"? Vagy elkezdene végre gondolkodni, hogy mit is beszélt előzőleg?

2012. jún. 28. 02:27
 19/31 anonim ***** válasza:
Hát ebben van valami amúgy utolsó.Párom engem választana,nem a picit,ha úgy van,de akkor meg lehet én egész életemben depis lennék,mert nem tudom hogyan lehet túlélni,ha valaki elvesziti a gyerekét.De egyébként ugye mi is 21 és 31évesek vagyunk,párom mondta hogy én döntésem,én testem.De ő egyszer se emlitette nekem az abortuszt,pedig nagyon rossz anyagiakkal vagyunk épp,és nem említette,mert tudja én hogy vélekedek róla.Természetesen megkérdeztem tőle,hogy megtartsuk-e,de hát nem kellett győzködni arról,hogy igen,csak szeretne már ennyi idősen gyereket.Meg lehet érteni a párodat is Kérdező,mert azért ő csak tapasztaltabb már,tudja mire elég a pénz,amit keres és mire nem.Megértelek téged is,első gyerek,én sem vetettem el.A gyerek nem csak kajába fog kerülni.Nem hiszem,hogy annyit megennél egymagad,mint amennyibe egy gyerek kerül.Nem csak a kajáról kéne lemondanod,elhiheted.Akármennyire is egy kis élet,nem csak neked kell döntened.
2012. jún. 28. 06:55
 20/31 anonim ***** válasza:
Kedves "pasi" :-D nyilván az anyát vagy a gyermekét mentsük meg opciónál a párom is engem választana és én is őt (bár nem sok olyan helyzet adódhat hogy az apa és a gyerek van veszélyben) de itt a kérdés nem ez volt. Ha véletlenül védekezés mellett csúszott be a baba akkor még van döntési lehetődége utólag de ha szándékosan kockáztatott a férfi akkor tudta mit vállal. Viszont remélem egyetértesz hogy az a nők döntése hogy elmennek-e és szánt szándékkal megöletik a teljesen egészséges gyermeküket. Az én lelkem ezt nem bírná megtenni soha. Ha egy anya képtelen lemondani a gyermekéről akkor legalább fontolja meg az örökbeadást, hiszen sok párnak nem adatik meg hogy legyen egy kisbabájuk, ami a világon a legrosszabb érzés lehet.
2012. jún. 28. 11:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!