Terhes vagyok. Szeretném megtartani a babát, de egy érv se szól mellette.20/L tanulók gyakorlatom lesz nyáron ami meghatározná a munkalehetőségeimet, a barátommal egy hónapja vagyunk. A kérdésem megéri mindent feladni ezért a babáért?
A babavállalás egy boldog, örömteli élet kezdetét kellene, hogy jelentse. Így szeretni tudod majd végig, a nehéz napokon is mert bizony szép de nehéz dolog ez.
Ha úgyérzed sehogy se tudnád szeretni, nevelni, eltartani akkor sajnos még nincs itt az ideje.
De biztos ez? Nincs segítség benne? Szülők vagy halasztani a tanulmányokat?
Ha nincsenek meg a körülmények akkor ne vállald a babát. Inkább ess át most egy abortuszon és később, ha eljött az idő alapíts családot mint, hogy most két ember élete tönkremenjen (a tied és a babáé. a családodról és a párodról most nem is beszéljünk).
Sok dolog van amit megéri feladni egy babáért, de mindent semmiképpen sem. Nem éri meg.
Te magad írod, hogy egy érv sem szól mellette. Akkor miért tartanád meg?
Én alapjában véve nem tekintem az abortuszt védekezési módszerként (ha érted mire gondolok), de ilyen esetben szerintem jobb megoldás.
Mivel tanulsz, nyilván se jövedelmed, se saját lakásod, a kapcsolatod sem mondható stabilnak, hát én ilyen körülmények közt, akár segít a család akár nem, de biztos nem vállalnám a gyereket. Az anyja mégis csak te leszel...
Szerintem Neked és a barátodnak kell eldönteni, hogy mi legyen a baba sorsa, nem az ismeretlen netezőknek. Írod, hogy nagyon sok racionális érv a baba ellene szól. De közben pedig akarod is. Én, vagyok, azok akik eddig írtak nem tudják, nem tudhatják, hogy mekkora törés lenne Benned egy abortusz, mit éreznél utána.
Van ismerősöm,a kinek szintén "rosszkor jött" a kislánya. Megtartotta, és utána befejezte az iskolát. Pedig az elején neki is reménytelennek tűnt, de hidd el "az élet megoldja az ilyen helyzeteket." Persze neki nagyon sokat segítettek a szülei, nem tudom, a Te esetedben mi a helyzet ebben a tekintetben.
Van "köztes megoldás is": megszülöd a babát és örökbe adod. Több alapítvány is van, aki segítene ebben az esetben, én pl. a Bölcső Alapítványt ismerem (www.bolcso.hu).
Remélem sikerül megtalálnotok azt a megoldást, ami a "legkisebb rossz" ebben a helyzetben!
Azért nagyon meg kell gondolni, mert egy abortuszba is tönkre mehet az életed és nemcsak az nehéz, ha megtartasz egy idő előtt fogant babát.
Nemrég írt valaki ki egy kérdést abortusz után, teljesen össze volt zuhanva. Egy életet kioltani nem játék, egész életedben követni fog a tudata, lehet, hogy nem is lehet többet babád, ha valami elromlik. Ez most nem fenyegetés, de ezt az oldalát is jó, ha látod a dolognak és nem utólag szembesülsz vele, amikor már késő visszacsinálni.
Azt mondom, hogy ha egy mód van rá, tartsd meg és vállald, ha kell egyedül is! Biztos nem lesz könnyű, de ez szerintem a jóval kisebbik rossz, amiben ráadásul sok öröm is van :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!