Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg itt mindenki csini,...

Tényleg itt mindenki csini, tökéletes kismama, senkin nincs felesleg?

Figyelt kérdés

Komolyan elgondolkoztam, tegnap írt ki valaki kérdést,hogy sokat hízott-e,és leírta a kezdősúlyát magasságát.

És olyan sokan írták neki,hogy bizony bizony van rajta felesleg bőven, és sok az a 10 kg hízás.

Kicsit magamra vettem én is, mert hasonló paraméterekkle rendelkezünk, és idáig senki nem mondta hogy kövér lennék nem is érzem magam annak. Azért mert valakin van 3-4 plussz kg az már rényleg olyan szörnyűű

2012. jún. 26. 12:29
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
52%

Szia

170 centi vagyok, 83 kilóval estem teherbe (pontosabban az első védőnői mérlegelésen ennyi voltam). Az első 16 hétben cefet rosszul voltam, szinte semmit sem bírtam megenni, de nem hánytam. Akkor lenment 3 kiló. Most vagyok a 28. héten és 84,8 kiló vagyok. Vagyis az eredeti súlyomhoz képest híztam 1,8 kilót.

Alpaból nem voltam vékony, kövér sem. Olyan kis formás: van cicim, fenekem, hasam is. :)

Engem zavar, hogy többlet súllyal kezdtem a terhességet, de a férjem és a környezet szerint nagyon is csinos kismama vagyok, hatalmas pocakkal. :)

Kezdek ezzel megbarátkozni, majd szülés után lemegy, aminek le kell mennie. Az a lényeg, hogy minden rendben velem is és a picikével is. :)

Hidd el én sem érzem magam fitt, csinos és szép kismamának. Viszont a férjem annak lát és ez sokat lendít az én önbizalmamon is. :D

2012. jún. 26. 12:39
 12/28 anonim ***** válasza:
72%

Most nem igazán tudom, hogy mi a kérdésed, mert a nagy betűs és az alatta lévő nem egészen fedi egymást, próbálok mindenre válaszolni:

- hát, persze, itt mindenki tökéletes, nem tudtad?! :) - ez a "gyakorikerdesek.hu jelenség"

- sajnos nem láttam azt a kérdést, nem tudom, miről van szó

- szülés előtt 58 kg voltam, most 63 és sajnos látszik az az öt kiló :(. nem szörnyű, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem zavar

2012. jún. 26. 12:39
 13/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!!!

CSak megdöbbentett kicsit,hogy menniyre túlzásba estek ezzel a "van rajtad felesleg bőven" dologgal".

31 hetes vagyok, +10kgnál, járok, 27 hetesen a babámat 1 kg-ra saccolták. Nem aggódom a súlyom miatt, élvezem a terhességet,csak kicsit meglepett a dolog.

Első babavával 15 kg-t híztam szülés után már csak 7 volt rajtam , és 4kg gyönyörű lányom lett. Most a gyarapodás szinte hétről hétre megegyezik az első terheséggemmel.

2012. jún. 26. 12:40
 14/28 A kérdező kommentje:
2012. jún. 26. 12:43
 15/28 Sókristály ***** válasza:
100%

Bocs, elment...

Szóval igazad van abban, hogy ha kiszámolod, mennyi megy le szüléskor, akkor érdekes számok jönnek ki. Én is kevesebbel jöttem ki a kórházból, mint amennyi terhesség előtt voltam, de ezt nem kívánom senkinek.

Az meg teljesen hihető, ha valakinek szép a terhessége, szülése. Nem émelyegtem, nem hánytam, energikus voltam. Mondjuk az utóbbi szintén muszáj volt, nem nagyon van idő pihenni ekkora családnál.

A mindennapos szex ellen szerintem még a férjem is reklamálna, de a heti 2-3 azért összejött baba előtt is, baba után is :-)

Ezt csak azért írom le, mert nem mindig van rosszindulat, vagy dicsekvés a válaszok mögött. mindenki másként éli meg ezeket a dolgokat, mindenki máshogy reagál fizikailag.

Az a lényeg, hogy a lelkében egyensúly legyen.

2012. jún. 26. 12:43
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Szia. én vtam a tnapi kérdezö :)

Nem egozok én egyáltalán, biztos többet hiztam mint az átlag, de vszinüleg olyan szinten eloszlott, h nem is igazán látszik. mondjuk a melleim is 75-röl 85-re fejlödtek :D

mondjuk kicsit zavar h ekkorák lettek de sebaj. Én nem akadtam ki és szerintem te se idegeld magad. édesanyám 50kg-al indult velem, 60-al fejezte be és 52 kg-al jött ki a korházbol. 2kg plusz volt rajta. tehát lehet hogy velünk is igy történik, de ha nem, az sem baj, majd szépen lassan lemennek a kg-ok. terhesség elött nagyon kivoltam ha 1-2 kg-ot felszedtem,oankor fogyoztam mindig,de a baba ota nem vagyok kiakadva...mert az édességet is miatta kivántam de eszméletlen módon és sokkal nagyobb kárt okoztam vna ha megvonom magamtol. kb megbolondulás szintjén kellett az édesség. kb 6-7 hete rossz az emésztésem, ezalatt 7 kg szaladt fel... 26 hetes koromig alig hiztam. hiába eszek rostokat, iszom a 100 %-os üccsiket,semmivel sem jobb és örülök ha 3 naponta összejön a dolog. Nem kell aggodni semmin. Az az anya jobb, aki veszélyezteti a gyerekét az alakja miatt és fogyozik? semmivel sem. megvonja magátol amit amugy kiván és megbolondul érte. ilyet nem szabad... majd leadom énis a pluszt, te is, de 1 biztos... az én szememben minden kismama csinos, akárhány kg is rajta a plusz.

2012. jún. 26. 12:44
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

53 kiloval kezdtem es 66 kiloval szultem.Egy het mulva 49 kg voltam.

Mindenki masmilyen. En meg azt sem szolom le aki n szules utan egy evvel is van husz kilo.Nem mindegy?

2012. jún. 26. 12:50
 18/28 anonim ***** válasza:

Haha de jó ez a kérdés!!!

Én is csak 160 cm vagyok és én 66 kg-val estem teherbe, most szülés után vagyok 68. Nem mondom azt, hogy tökéletesen elégedett vagyok magammal, mert nagyon szeretnék még fogyni, de! azt tudni kell rólam, hogy én világ életemben kövér gyerek voltam, és 90 kg-ról fogytam le saját erőmből, és azóta is mindennap oda kell figyeljek, hogy mennyit eszek. Szóval azóta már szültem is és még is kevesebb kilüó vagyok, mint régen. És nem érdekelnek a sovány emberek beszólásai, mert én sokat tettem azért hogy így nézzek ki!

2012. jún. 26. 12:51
 19/28 anonim ***** válasza:
Tegnapi kérdésre is válaszolva: 33. hétig 11 kg még nem vészes, de abból már biztosan megy az anyukára is, nem csak a babára. Nekem 12 kg lett a legvégére, de abból 3 maradt. Tehát durván 7-12 kiló közt kellene megállnia a végére. Fölötte, alatta már nem ideális. Bár ezt se tudnám kijelenteni, mert van akinek még a fogyás is jó, ha nagyon túlsúlyos volt az anyuka, vagy akár a 20 kilós gyarapodás is, ha nagyon sovány.
2012. jún. 26. 12:54
 20/28 anonim ***** válasza:

óóó persze itt mindenki tökéletes:))) én azt bírom amikor bebizonyítják többen is a kérdés után hogy AZ A NORMÁLIS ha 5-6 kilót hízol...holott az vmi ritka kivétel ha minden egyes kismamát összeadnánk, nagyon kevésnél jönne ki ez az 5 kiló...főleg ott ahol a baba se 2.5 kilós pindurka hanem mondjuk átlagos 3.5 kilós.

És a beteg anyukákat se veszem ebbe bele (aki a cukros diéta miatt nem hízott) mert azért ők sincsenek olyan húú de sokan.

2012. jún. 26. 12:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!