Hallottatok arról, hogy be akarják vezetni, hogy mindenki csak a területileg illetékes kórházban szülhet?
Elég sok mindent hallottam, többek között ezt is, de még mindig kérdéses a számomra, hogy vajon hogyan akarják megoldani.
Szegény háziorvosok, mentősök, és eü dolgozók, jelenleg fogalmuk sincsen, hogyan is változtatják meg a betegellátást, elég érdekes lesz:(
Szokás szerint a kormány megint intézett egy olyan törvénymódosítást, aminek se eleje, se vége, nagyon jól hangzik, de a gyakorlatban alkalmazhatatlan. Nem az első ilyen csodatermék tőlük:(
Nem hallottam róla! :O De most megijesztettél mert augusztusban szülök egy választott kórházban, szóval nem abban amihez tartozom.
Hol lehet erről többet megtudni?
Csak nem vezetik be... az nagy baromság lenne. Ha mondjuk vidéken nyaralok, beindul a szülés bemegyek a legközelebbi kórházba hazazavarnak hogy "a saját kórházadban szülj". Nagy hülyeség lenne. :(
Megnéztem az eü törvény július 21től hatályos szövegét, ilyen nincs benne.
Persze valami egyéb rendeletben elbújhat, de ennek azért lett volna már sajtóvisszhangja.
Szerintem ez inkább Pesten probléma, mert vidéken lassan csak a megyeszékhelyeken van szülészet a kórházakban.... Úgy látszik, beigazolódik, amitől tartottam, ezért nem költöztünk le a családi házunkba, hanem maradtunk a belvárosban, az egészségügyi ellátás miatt.
Ha nyaralsz valahol az azért más kategória, mert nem küldhetnek el, el kell látniuk, ezen nem hinném, hogy változtathatnak....
38 hetes kismama
nem hallottam még...kíváncsi leszek bevezetik-e.
Nem örülök neki, de talán nem kapok majd olyan sok lenézést,amiért én nem választott kórházban szülök hanem ügyeleten...
ja és amúgy én is decemberre várom a picit:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!