Sziszi... kérdése:
Hogyha nem abban a kórházban szeretnék szülni ahova területileg tartozom, akkor másik kórházért fizetni kell és ha igen mennyit?
Figyelt kérdés
2012. ápr. 3. 14:41
2/8 anonim válasza:
Elvileg csak akkor szülhetnél máshol ha van fogadott dokid ott és beírják a kiskönyvedbe, hogy ott várnak. Gyakorlatilag meg szülő nőt még nem zavartak el egyik kórházból sem.
3/8 A kérdező kommentje:
Azért kérdeztem mert én a Barossba tartozom,de onnan amikor 23 hetesen kértem időpontot genetikai UH-ra akkor aztmondták nem adnak.És így nem igazán bízom a kórházban.
2012. ápr. 3. 17:53
4/8 anonim válasza:
Mit mondtak miért nem adnak? Nem lehet hogy későn mentél? Nálunk csak a 12. és a 18. héten van genetikai UH.
5/8 A kérdező kommentje:
Azért kellett volna mert 17hetesen volt az első utlrahangom,ugyanis addig az orvosom nem vette észre.Akit utána ott is hagytam.
És ezért adott beutalót a másik nőgyógyászom,mivel kimaradt az apf,és azt mondták hogy csak akkor adnak hogyha vagy magas vagy alacsony,de akkor nem hogyha nem volt,ezért félek a kórháztól.
2012. ápr. 3. 19:03
6/8 anonim válasza:
Felénk van egy nagyon hülye divat. A területileg illetékes kórházban nem szeretnek szülni a kismamák, nem minden ok nélkül. Szomszédos két megye mindkét kórházában viszont igen, mert tényleg nagyon jó a szülészeti osztályuk. Szóval, mikor már érzik, hogy szülni fognak (vagy ha nincs panaszuk, akkor a terhesség legvégén), elmennek abba a városba, ahol a kiszemelt kórház van, bemennek egy nagyáruházba, ahol néhány órányi mászkálás, lépcsőzés után lesz minimum jó erős jóslójuk, és kihívják a mentőt szüléshez. A mentő ilyenkor viszont nem vihet más megyébe, csak a saját körzetében, így jutnak be a kiszemelt kórházba. Szóval, ha nincs az általad kiszemelt kórházban fogadott orvosod, elvileg nem szülhetnél, csak ott, ahová tartozol, de fizetni nem kell, ha valahogy mégis máshol szülsz.
7/8 anonim válasza:
18:25ös vagyok. Amikor én voltam a 18. héten genetikai UH-n, az István kórházba nekem adtak szó nélkül időpontot, viszont amikor oda mentem kérték az AFP leletemet, ami még nem volt kész. Azt mondta az asszisztens hogy megkérdezi a doktort hogy így megcsinálja-e. Szerencsére olyan doki volt aki lelet nélkül is megcsinálta. De szerintem az hülyeség hogy nem csinálják meg, csak más dolgokat néznek a lelettől függően, mert nekem ráírták a papírra hogy nem annyira részletes a vizsgálat az AFP hiánya miatt.
8/8 anonim válasza:
A 6-os válasz nagyon jó, én is ezt javasoltam volna. Én 300 km-t utaztam, hogy a saját orvosomnál szüljek. (merthogy közben - a 8. hónapnál - elköltöztünk) Mindenki furán nézett rám, nagy pocakkal, nagy táskával.
Azzal, hogy bedagadt a lábam, ill. az utazás veszélyes lenne, befektetett, így semmit nem kellett fizetnem és nála szülhettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!