Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ezt hogyan oldjam meg?

Ezt hogyan oldjam meg?

Figyelt kérdés
9 éve vagyunk eggyütt a párommal és most kisbabát várunk. (októberben) A párom családjával eddig nem volt túl jó a kapcsolatom. (nem részletezem) most az anyósom amióta kiderült, hogy jön a baba elkezdett normálisan közeledni felém, söt fel is ajánlotta, hogy ha megszületik a baba akkor odajön egy pár napra, és segít mindenben ami kell. Közben meg az anyummal megbeszéltem, hogy odaköltözik 1 hónapig és segít. Most ezt az új szituálciót elmondtam neki, és teljesen ki van fordulva önmagából. hogy én ezt hogy képzelem, eddig nem nagyon foglalkoztak velem, akkor most minek. De én nem akarok haragot tartani, elfogadom a közeledését, szerintem túl rövid az élet, hogy haragudjunk a másikra..... És most az anyám egy hete nem beszél velem, teljesen be van pukkadva, fölhív és mindig csak a saját igazát hajtja, az én véleményem nem számít..... Mit csináljak? Tényleg rosszul teszem ha elfogadom az anyós közeledését? Volt valaki ilyen helyzetben? szerintem az anyukám féltékeny.....
2012. jún. 18. 17:08
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Én is hasonlókat írtam volna, mint az előttem lévők, valahogy úgy megoldani a helyzetet, hogy nekik kelljen dönteni, hogy ki jön ki marad, ne neked.. De anyukád reakciója nagyon durva, szerintem hagyd őt most békén.. Fogadd el csendben anyós ajánlatát, ne feledd, rengeteg nő ezt egyedül csinálja, nem mindenkinél van apuka, nagyi anyós.. úgy készülj, hogy idegesíteni fog, akármelyik van ott, egy idő után. Sőt, lehet hogy egy hónap után már a falat kaparnád, mert anyád mindent jobban akar tudni. Lehet, hogy nem. Mindenesetre, mivel enynire megsértődött, önző, és magát helyezi előtérbe. Csináld te is ezt, magad helyezd előtérbe, és anyád majd jön, ha megszületett az unoka, és majd lenyugszik.. aztán majd könyörög.. :)
2012. jún. 18. 20:12
 12/21 anonim ***** válasza:
Mond meg az anyukádnak, hogy ne legyen irígy, mert ez nem csak az ő unokája lesz, hanem a te saját gyereked.Így, hogy mi a jó a babának, mivel tudnak segíteni a kívülállók, azt csak te döntheted el.Az általa meg nem valósított érzéseket ne rajtad akarja bepótolni.Én vagy egyiket sem fogadnám, vagy felváltva heti váltásban, de szerintem az 1 hó nagyon sok, majd meglátod.Agyadra fognak menni, megaztán neked sem tesz jót a többféle szemlélet. Én most vagyok 26hkm, de még a saját anyámat sem akarom a baba közelében látni. Túl fontos nekem, és már 5 éve várjuk, szóval ez nem önzés, hanem féltés.
2012. jún. 18. 21:26
 13/21 anonim ***** válasza:

Én úgy tartanám elfogadhatónak a helyzetet, hogy pár napot anyós, pár napot anyukád.Bár én megmondom őszintén, nem vagyok híve hogy felnőtt emberekhez odaköltözzön a nagymama, pláne nem egy hónapra.Nálunk is itt akart aludni anyósom, de a férjem már alig várta hogy hármasban legyünk, így csak fürdetésre jött egy-két alkalommal, azután azt is mi csináltuk.Nem értem anyukád reakcióját, nagyon durva hogy ennyire nincs belátással rátok, és nem tudja elfogadni a döntésetek.

Szerintem örülni kellene hogy közeledik anyós is, és ha neked nincs ellenedre, engedni is kellene, hisz ő is a család része a férjed oldaláról.

2012. jún. 19. 15:07
 14/21 A kérdező kommentje:
én is már látom, hogy az egy hónap az sok. De mivel elsö baba nem nagyon tudom, hogy mire számítsak. A sógornöm most szült ö azt mondta, hogy neki 3 hónap segítség is kevés volt. itt nem az idö mennyiségéröl van szó, hanem az anyukám reagálásáról. szerintem ez nem normális, söt még az apukám is ma az ö pártját fogta. Azt mondták,hogy én csak arra helyezkedjek, hogy nekem jó legyen... ennyire rossz ember vagyok??
2012. jún. 19. 19:44
 15/21 anonim ***** válasza:
Ebből az derük ki, hogy a szüleid teljesen bénának és önállótlannak gondolnak.Ha van a családban aki most szült én inkább vele lennék.
2012. jún. 20. 23:27
 16/21 anonim ***** válasza:
Szia!kb hasonló cipőben járunk...KB!!Az én szüleim elváltak még 2-3 éves koromban.Én 5 éve apámmal és a párommal élek,mert lényegtelen hogy miért...Na mind1.Az van hogy anyám nem jöhet be apámhoz és fordítva se.Most hogy állapotos vagyok anyám totál kivan hogy nem bír nekem segíteni,csak anyosom.De anyosommal eddig jóban voltunk,de mostmár kezd az idegeimre menni..Nem birok már úgy mozogni,meg nem is szabad mert a 20 héttöl veszélyeztetett lettem és ő meg csak azt hajtogatja hogy a terhesség nem betegség meg bla-bla-bla...Nem akarja megérteni hogy vigyáznom kell magamra,mert bármikor elfolyhat a magzatvíz.De ez mind azért van,mert a lány,az én sogornőm is terhes és vele minden rendben,ő bicajozik,sétál sokat,stb..én meg nem és ezért orrol rám..Na és az van hogy azt mondta hogy amikor megszületik a pici akkor eljön egy pár hétre és itt lesz,hogy segítsen.De én nagyon nem várom azt a pár hetet.Megeszi majd az életemet.Tudom elöre hogy semmi sem lesz jó majd amit csinálok,meg ilyenek..És vele mégsem viselkedhetek ugy mint anyámmal,aki teljesen más tipus!Ugyhogy gondolj bele az én helyzetembe is!Én inkább anyámat választanám!De nem akarlak befolyásolni!
2012. jún. 22. 10:53
 17/21 anonim ***** válasza:
Jól gondolod, hogy el kell fogadni a közeledését, de hidd el nem az első napokban amikor otthon vagy a picivel! - akkor jobb egy olyan emberrel lenni, aki ismer, aki mellett nem azon aggódsz, hogy nehogy valamit rosszul csinálj! Lesz elég új dolog azokban a napokban, nem kell még egy ismerkedés az eddig elutasító anyóssal!
2012. jún. 22. 13:23
 18/21 krisztivan ***** válasza:

Mond meg anyukádnak,hogy mivel ilyen helyzetbe hozott Téged ezért inkább egyedül leszel a babával és apukával:-))Nem hiszem,hogy ne tudnátok megoldani odaköltözés nélkül:-))Aztán lehet még azt is anyum orra alá "dörgölném"hogy így majd csak akkor láthatja az unokát ha Ti már jól összeszoktatok.Mert nem lesz energiád a vendégfogadáshoz:-))Nem gondolom,hogy Neked most ezzel a gyerekes viselkedéssel kellene foglalkozzál!Vagy,Add meg anyukádnak az anyós telefonszámát és birkozzák le egymás között,ha nincs közös nevező akkor senki nem jöhet!Punktum:-))

Nem kell tudniuk,hogy Te mit szeretnél:-)

2012. jún. 22. 13:52
 19/21 anonim ***** válasza:
A hasonló helyzetek elkerülése miatt döntöttünk úgy a férjemmel, hogy se anyu, se anyós nem kell segítségnek az első hetekben. Látogatni 1-2 órára nagyon szívesen láttunk bárkit, sőt ha hozott ebédet, vagy segített takarítani az is jól esett, de ottalvós segítség nem kellett. Első perctől mi ketten fürdettük, pelenkáztuk stb... Nem mondom hogy mindig pikk-pakk ment minden, de belejöttünk. A tanácsokat szívesen vettük, de mindig úgy csináltunk mindent, ahogy mi jónak éreztük. Szóval szerintem valahogy meg kellene találnod a középutat, bár nem tudom hogy nálatok mi jönne be. De hidd el, hogy sem anyósod, sem anyukád duzzogása nem fog sokáig tartani. Amint meglátják az unokájukat, rögtön meglágyul a szívük.
2012. jún. 22. 14:06
 20/21 A kérdező kommentje:
én ezzel egy szóval sem mondtam azt, hogy nincs szükségem mostantól az anyukám segítségére. Ö vette be a hisztit, annak hallatán hogy az anyós is felajánlotta segítségét. Valószínű, hogy elfogadja azt , hogy nekem elsösorban az anyámra van szükség. ö nem balhézik. Csak az anyám van totál kiakadva, de ugy hogy még semmilyen konkrét elhatározás nem született a dolgok kimenetében. Olyannyira be van sértödve, hogy nem lehet vele beszélni, és még az sem érdekli, hogy elöször ö legyen ott, és utána meg az anyós. Azt vágják az apuval a fejemhez, hogy azt kellett volna mondanom az anyósnak, hogy ne jöjjön mert ott lesz az anyós. De ezt nem tehetem!!! szerintem ha már most így állnak a dolgok tényleg az lesz a legjobb ha nem jön senki, nem én leszek az eggyetlen akinek nem lesz segítsége...... Én próbálom megérteni, de nagyon gyerekesnek gondolom a viselkedését!
2012. jún. 23. 07:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!