30 kismama vagyok és a dokim több pihenést javasolt. Hogy oldjam meg a takarítást, ha a férjem nem csinálja?
Miért nem csinálja?
Kérdésedre válaszolva: sehogy. Pihenést rendelt a doki és azt komolyan kell venni!!!!
Milyen férfi az, aki nem takarít????
Mégha 30 kismamából is állnál, akkor mindenkinek jutna egy kis munka, de így?
Mindig rosszul választotok férjet...
Közlöd vele, hogy vagy kitakarit, vagy jön hetnete egy takaritónő, akienk kifizettek hetente kb 5000 Ft-ot és akkor is szép rend lesz, választhat.
Egyébként meg tényleg rosszul választottál párt...
MIndennap csak egy-egy részé csináld meg, szépen lassan, és közben csücsülj le picit. Én így csinálom, mindennap egy picit pakolászok de lassan, óvatosan hajolok le, és 10-15 percenként lecsücsülök, gátradőlök és beszélgetek a babámmal :)
A pihenést komolyan kell venni, a férjednek is meg kell hogy értse, hogy lehet hogy eddig nem vette ki a részét a házűimunkából mert ő kereste a pénzt, te vezetted a háztartást, de ez most más helyzet és rá is szükség van bizony.
Nálunk is az elején nehezen értette meg hogy váétoztak a dolgok, mert az én féjrem bár nagyon házias, de ő a kutyasétáltatást nem volt hajlandó csinálni azelőútt, mondván én akartam a kutyát.
MOst már pár hete megértette hogy nagy hassal nem fogom tudni felöltöztetni az ebet (hám, póráz), nem tudo utána futni a parkban szóval neki kell csinálni.
Azóta néha morog a kutyussal (amolyan játékosan :)) de megcsinálja, csak el kellett neki szépen magyarázni hogy ez egy ideiglenes a helyzet és a babáért teszi :)
Én most vagyok 33 hetes. Karácsonykor került hozzánk egy kutyus "ideiglenesen", ami azt jelenti, hogy innen már nem megy el:)) Lakásban vagyunk, aminek az az eredménye, hogy napi szinten kell porszívózni, hogy ne vesszünk el a kutyaszőrben:) Én kiborultam, hogy én ezt az utolsó időkben nem fogom bírni, pláne, ha meglesz a gyerek.. erre az évfordulónkra ezt kaptam:
nekünk a legegyszerűbb van és nagyon szépen kiporszívóz.. azóta a férjem nagyon büszke magára, hogy ez a kérdés is megoldódott:))
Egyébként, ha ezt nem engedhetitek meg magatoknak anyagilag és a takarítónénit sem, akkor bizony nem marad más, beszélni kell a férjeddel, hogy a gyermeke egészsége érdekében kell most pihenned, ezért nem tudsz ilyen dolgokkal foglalkozni. Nem tudom, hogy milyen típus a párod, de nálunk a rendetlenség inkább engem zavart, ő simán eléldegélt volna egy kis szemétkupacon is.. szerinte tisztaság volt:)
Remélem tudsz beszélni a pároddal.
JÓ PIHIT!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!