32. hetes kismama vagyok. Az ultrahangon a babám minden mérete majdhogy nem megfelelt, csak a combcsontja rövidebb 6mm-rel. Szerintetek ez nagy baj?
Az enyémnek meg jóval hosszabb, de rám rám nézett a doki és azt mondta, olyan hosszú combjai lesznek, mint nekem :)
Szerintem ne aggódj, ettől nem lesz semmilyen egészségügyi baja!
A rövid combcsont utalhat down-korra, de ha ez lenne a probléma az orvos elküldött volna további vizsgálatokra, illetve már korábban észlelték volna a betegséget.
A 6 mm eltérést honnan vetted? A doki mondta, vagy táblázatból? Mert a combcsont-hossz normál értéke kb. a fejátmérő (bpd) kétharmadának felel meg normál esetben, tehát ezt nézd meg.
Nyugodj meg, nem hinném, hogy bármi probléma lenne.
Lányomnak meg sokkal hosszabb volt az átlagnál, de amikor megszületett teljesen normális méretei voltak, nem tűnt fel és most sem tűnik fel, hogy hosszabb lenne (13 hónapos).
Az, hogy eltér az átlagtól még nem jelent semmit.
Én is tegnap voltam 32. heti uh-n, 2-3mm-el rövidebb értéket mért az orvos, mint amennyi az átlag. Rögtön el is könyvelte, hogy 30hetesnek felelnek meg a méretek, meg azt mondta nem gond, a kislányok úgyis kisebbek, mint a kisfiúk, meg hogy majd könnyeben szülök..bla-bla. Mikor hazaértem, rögtön megnéztem kb. 5 táblázatot, mert beijedtem, hogy 2héttel le van maradva a kislányom, de kiderült, hogy az orvos nagyon elszámolta, mert a méretei picit több, mint 31 és picit kevesebb, mint 31hetesnek felelnek meg. Erre meg valószínű az a magyarázat, hogy korábban fogant meg, pontosan 4nappal, úgyhogy nem aggódok.
A másik meg az, hogy tényleg megeshetett, hogy nem jól mért az ultrahangos, mert mikor a 28.héten voltam uh-n, elöszőr a combcsontot 49mm-nek mérte, 1perc múlva már 53mm volt, mert nem jó szögből nézte.
Úgyhogy kedves kérdező ne aggódj, a végén minden jó lesz:-)! Kellemes babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!