Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit gondoltok az olyan férfiró...

Mit gondoltok az olyan férfiról, aki választás elé rakja a nőt, hogy ha nem veteti el a gyereket akkor elhagyja?

Figyelt kérdés
Fogamzásgátló mellett estem teherbe. Munkám nincs, nemrég léptem ki az iskolából, majd volt egy napi 8 órás melóm 2re voltam bejelentve, de nem vagyok GYED jogosult, csak GYES-t kaphatok. A párom dolgozik, de folyamatos tartozásai vannak, így a bankok vonnak. Kb 60ezer amit a végén megkap. Rengeteg helyen próbálkoztam, munka még mindig semmi. De képtelen lennék elvetetni a gyerekem, már most szeretem. Tanácstalan vagyok.
2012. jún. 16. 11:32
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
Kimondtad a lényeget, hát pont ezért írtam, mert ha a férfi emiatt kiábrándul a nőből, akkor nem szereti. És pont innen indítottam a kommentjeimet, hogy én bizony hagynám elmenni az ilyen férfit, mert ha már azzal fenyegetőzik, hogy elhagy, akkor bizony már nem szeret és akkor gyerekkel vagy gyerek nélkül, annak a kapcsolatnak már mi értelme. Az ellenérveiddel kedvesutolsó előtti előtti pontosan oda lyukadtál ki, ahonnan én kiindultam. Tehát választ kaptál rá, hogy a nő iránt érzett szerelme hogyan van ezzel az élethelyzettel összefüggésben.
2012. jún. 21. 23:14
 42/51 anonim ***** válasza:
"jogosan várja el a párjától az abortuszt"? na ehhez is van hozzáfűznivalóm. Jogi vonatkozásokba belemehetünk, de az az igazság, hogy ehhez nincs joga a férfinak, nem rendelkezhet a másik ember testével, azzal egyedül ő rendelkezhet és az abortusztörvények értelmében elég nyomüs indokoknak kell lenni, hogy engedélyt kapjon valaki egy abortuszra. Egyébként meg a férfi ezzel szemben nem nyújthat be követelést, ahhoz van joga, hogy lemondjon hivatalosan a gyermekről, ezáltal megszűnnek a kötelezettségei is, viszont akkor később sem követelhet semmilyen jogot a gyermeke felé.
2012. jún. 21. 23:19
 43/51 anonim ***** válasza:

41-42, én nem egészen így látom. Az tény, hogy a kapcsolatnak a továbbiakban nincs értelme, csak éppen szerintem a nő mondja ki, azáltal, hogy egy pár hetes embrió vélt érdekeit a férfi és a kapcsolat elé helyezi. Ezzel a nő tkp azt mondja, - hiába hangoztatja akár ennek ellenkezőjét - hogy "már nem vagy fontos nekem, már nem fontos a kapcsolatunk, már találtam magamnak fontosabbat annál". A férfi annyit tesz, hogy nem fut olyan szekér után, amiről ledobták. Kicsit pocsékabb érzés csak, mint mondjuk egy szerető képében jelentkező konkurrencia, aki ellen legalább van esélye harcolni ha akar, a többség őt támogatja, és ha mégis a szerető győz, akkor nem kell róla gondoskodnia és eltartania (már persze csak és kizárólag arról az esetről beszélek, amikor a férfi NEM AKARJA azt a gyereket, nem általában a gyerekvállalásról, ez remélem tiszta.)

A másikra reagálva meg nem, le sem mondhat a gyerekről a pasi, csak akkor, ha a nő is hozzájárul ehhez. És sikeresen félreértetted a visszakérdezésem, az a helyzet:)

Ugye az merült fel, "hogy ha annyira nem akarja, miért nem használt óvszert" - miközben tudjuk, hogy az óvszernek valamivel rosszabb a biztonsága. És természetesen én is tudom, hogy a férfi nem kényszeríthet abortuszra nőt, és természetesen ezzel egyet is értek.

Tehát, ha hallgat rád és óvszert használ, ugyanabba a slamasztikában lenne, csak hát egyfelől még hibáztatni is őt elhetne a védekezés hibájáért, másfelől még esélytelenebb lenne, mert attól azért a nők egy része tart, hogy a tabletta mellett bekövetkező terhessége nem károsodott-e, és hajlik a megszakításra, a gumióvszer mellett meg még ez sincs. Tehát arra akartalak rávezetni a visszakérdezéssel, hogy ezzel azt kérted rajta számon, hogy miért nem akart még rosszabbat önmagának.

2012. jún. 21. 23:44
 44/51 anonim ***** válasza:
No igen, az átlag értékrend és az anyai ösztön úgy működik, hogy egy gyermek igenis a legelső helyen áll egy szülő szívében. Aki ezt nem így érzi az vagy nagyon önző, vagy nem is értheti, mert még nem volt gyermeke. Nekem az az érzésem, már ne is haragudj, nem bántani akarlak, hogy te olyan dolgokba okoskodsz vadul, amikre egyáltalán nincs rálátásod. Egy gyermektelen soha nem fog ebben a témában úgy gondolkodni, mint aki már szülő. Illetve bocsi helyesbítek, ez így nem helytálló, vannak azért gyermektelenek is, akiknek gyermekközponttú az érzelemvilága. De kérlek szépen azt értsd már meg, hogy a közös gyermek az nem csak egy embrió egy komoly kapcsolatban, az kettejükből van. Az én férjem, anno belehalt volna lelkileg, ha elvetettem volna a kettőnk közös gyermekét. Elfogadom, hogy ilyen is van, meg olyan is, de azért ezek a dolgok hidd el igenis minősítik a kapcsolatot.
2012. jún. 22. 15:36
 45/51 anonim ***** válasza:
Jujjjj és, hogy lehet egy gyermeket, aki a férfié is, konkurenciának tekinteni. Ez esetben akkor a férfi személyiségzavaros és súlyosan sérült. Nem mellesleg, hogy a kétféle kapcsolatot anya-gyermek, férfi-nő, soha nem szabad hasonlítgatni. Alaposan kiforgattad a szituációt visszájára, de ez így teljesen téves. Amúgy vannak olyan férfiak tényleg, akik féltékenyek a gyermekükre, merthogy elhanyagoltnak érzik magukat, de szerintem ez egyrészt a nő viselkedésén is múlik, másrészt a férfi egoján és személyiségzavarán is múlhat. De ebben a helyzetben nem erről van szó, hanem arról, hogy a férfi zsarol és továbbra is azt mondom, hogy ő a lavina indítója.
2012. jún. 22. 15:41
 46/51 anonim ***** válasza:
Na figyu, egyébként az óvszeres kommentet nem én írtam. Az félrement. De abban mindenképpen egyet értek a kommentelővel, hogy akárhogy is abban a helyzetben két felnőtt ember fekszik egymásra:), márhogy így fogalmazzak, teljes felelősségük tudatában. Na meg aztán ott van az a régi fogadalom, amit persze lehet h ők nem fognak kimondani "jóban, rosszban"
2012. jún. 22. 15:45
 47/51 A kérdező kommentje:
Mivel talaltam munkat a parom megbekelt. 1 hónap hianyzik a gyed-hez. Neki az volt a problemaja hogy mibol neveljuk fel, de mar varja a babat.
2012. jún. 22. 17:03
 48/51 anonim ***** válasza:
Kérdező, ez ÍGY már tök pozitív:)
2012. jún. 22. 18:22
 49/51 anonim ***** válasza:

Kedves 44-es, az a baj, hogy egy zárt gondolati körbe kerültél, mert deklaráltad, hogy ezmegaz a szokásos, és aki másként gondolja az vagy nem normális, vagy nem kompetens, nem tudja mit beszél.

Namost persze az ember dönthet úgy, hogy ellenáll minden gondolatnak és érvnek, a kérdés mindösszesen annyi, hogy ez hasznos-e... többnyire nem igazán az.

Ha ellenkező véleményt akarsz olvasni, ahhoz elég egy szimpla Google-keresés is, de persze az azokat leírók is nyilván nem kompetensek, vagy nem normálisak.

De tudod mit, még ez is elmegy. Ami igazán érdekes, az a dolgok eredete:

Szóval az általad "normálisnak" vélt gondolkodásmód kizárólag az euro-atlanti kulturkörre jellemző, és ott is csak a XX. század óta. Hogy mi ennek az oka: valószínüleg két tényező játszott benne szerepet, az egyik a világháborúk, amelyek főként ezt a kulturkört érintették, másfelől a gyerekhalandóság drasztikus csökkenése. Amíg az úgymond "természeti" viszonyok uralkodtak - és ez nem volt túl régen, még Pasteurnak is ha jól rémlik 1 gyereke élte meg a felnőtt kort az 5-ből - ismeretlen volt az olyan mértékű kötődés, ami a házasság fölé került. De még az 50-es években is tankönyvi adat volta próbaszülés intézménye, ami sacckb arról szólt, hogy a szülő nőt az első szülésbe simán beleengedték, oszt ha az ujszülött elakadt a szülőutakban és élve darabolni kellett, akkor másodszorra ebból kiindulva császároztak. Ezt először a röntgen, később az ultrahang-diagnosztika kifejlődése és elterjedése szüntette meg. (no meg az angolkór rutinszerű profilaxisa, az deformálta elsősorban régen a medence csontjait...)

De még ez is tök mindegy, csak tények, adatok.

Ami a nem mindegy, az ennek az európai kulturkörben kialakult anya-gyerek viszonynak a hatása a demográfiára. Persze, egy férfi sem írja ki magára a véleményét ebben a témában, hisz fölszedni akarja a csajokat, nem taszítani, tehát szavakban muszáj alkalmazkodnia, ha egyszer a nők ma erre buknak, ezt veszik természetesnek, ettől kapja meg az emberfia a zöld utat náluk.

Csak hát meg kellene nézni a népesedési trendek alakulását ebben a kultúrkörben, meg a többibe, csókolom. Meg a terhesen, vagy kisgyerekkel magukra maradó nők arányát... mert hát a gyümölcseitől ismerszik a fa, nem a magára írt cimkéről.

Na, és hát ez az, ami nagyon nem mindegy. Persze lehet tagadni nyugodtan a valóságot, jó az - csak hát ha ma a 130 ezres körüli szülő-évfolyamoknak 90 ezer gyereke van egy évben, ha a 90 ezresek kerülnek szülő korban, a demográfiában 50 ezer fog mutatni. Ami akkor is 50 ezer, ha anyuci már-már fétisként tekinti.

Na ezek mennek, ezzel kellene szembenézni a t. hölgyeknek - már, ha gyerekeket szeretnének.

De mindegy, örüljünk, hogy Kérdező problémája tényleg pozitív módon megoldódni látszik, jó az, ha a kecske is jóllakik, meg a káposzta is megmarad:))) - kár, hogy nem gyakori az ennyire pozitív kifejlet.

2012. jún. 22. 23:01
 50/51 anonim ***** válasza:
Bocsi, de bődületes nagy baromságokat írsz.:)))) Ez már szórakoztat. Pont, hogy az abortusz és a gyermekellenes gondolkodás a modern kor hozománya. Amilyen érveket te képviselsz az pont a modern kor. Az, hogy a gyermek nem kell, az, hogy egy férfi féltékeny a gyermekére, meg többi tudományosan megmagyarázott sületlenségek. Nem is szándékozom veled tovább vitatkozni, mert nem tudsz egyetlen mondatot sem leírni, amivel egyetértenék. És persze, hogy mi a normális, az relatív. Én cseppet sem állítom, hogy másfajta gondolkodás nem létezik, mint az enyém, de a sz9vegértéssel van némi problémád. Én azt a szót használtam, hogy az én normáim szerint ez meg az.... és persze engedd már meg, hogy a saját normáim szerint fogalmazzam meg a véleményem. Nem én igyekeztem görcsösen ráerőltetni itt mindenkire a saját véleményemet. Hanem éppen te voltál az, ha visszaolvasod az összes kommentet. Merthogy rajtam kívül még másokat is győzködtél a felfogásoddal és nekem úgy túnik, hogy te nem vagy képes elfogadni, hogy vannak, akik nem úgy gondolkodnak, ahogyan te. Te az a fajta, vagy aki csűri csavarja a mondanivalóját, de nem mond semmit sem. Egyébként már az is érdekes számomra, hogy valaki aki férfi, és nem gyermekcentrikus és nem is pártolja túlságosan a gyermekvállalást, az tulajdonképpen elég fura, hogy terhesfórumot olvasgat és vitába száll kismamákkal. Az én férjem általában szabadidejében sportol, velünk foglalkozik, kertészkedik, olvas, zenél, nem olvas terhesfórumokat. Ezt lehetne boncolgatni, de ennyire nem mászok a viselkedésrepertoárod világába, mert már értelmetlennek tartom a témát! üdv. pszichológusnak tanuló kismama
2012. jún. 24. 21:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!