Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit gondoltok az olyan férfiró...

Mit gondoltok az olyan férfiról, aki választás elé rakja a nőt, hogy ha nem veteti el a gyereket akkor elhagyja?

Figyelt kérdés
Fogamzásgátló mellett estem teherbe. Munkám nincs, nemrég léptem ki az iskolából, majd volt egy napi 8 órás melóm 2re voltam bejelentve, de nem vagyok GYED jogosult, csak GYES-t kaphatok. A párom dolgozik, de folyamatos tartozásai vannak, így a bankok vonnak. Kb 60ezer amit a végén megkap. Rengeteg helyen próbálkoztam, munka még mindig semmi. De képtelen lennék elvetetni a gyerekem, már most szeretem. Tanácstalan vagyok.
2012. jún. 16. 11:32
1 2 3 4 5 6
 31/51 A kérdező kommentje:
szóltam, hogy abortusz ellenes vagyok. Amikor a párom albérlője, már egy éven belül a második abortuszt hajtotta végre, akkor kiakadtam, s újra közölte, de már akkor tudta. S érdekes módon eddig a pillanatig ő is az abortusz ellen volt.
2012. jún. 18. 09:13
 32/51 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező, OK, ez akkor egy másik alaphelyzet. Ha szóltál, és ember így vállalta a kapcsolatot, akkor illene ehhez tartania magát.

(persze azért egy biológiai véletlenért az életfogytiglan így is elég kemény, de ez esetben Téged szó nem érhet...)

2012. jún. 18. 09:35
 33/51 anonim ***** válasza:
Kedves 30-as, 29-es vok. Szívesen elmagyarázom neked, miért írtam, amit írtam. Gondolatom nemcsak erre az élethelyzetre érvényes, hanem egy alapigazság.A szeretet, szerelem érzelem, ha vkit szeretünk, nem zsarolhatjuk a szeretetünk megvonásával.Olvasd el a "Szeretetkönyvet", sok embernek nem ártana elolvasni. Tartalmazza, hogy a szeretet türelmes és nem szab korlátokat, vagyis ha vkit szeretünk akkor még a legnehezebb élethelyzetben is kitartunk mellettw . Itt nem az a gond, h az illtő férfi nem akar gyermeket, hanem az ahogy ezt tálalta. Ez egyértelműen elárulja azt, hogy nem őszinték az érzelmei. Hangsúlyozom A SZERETETBE NEM FÉR BELE A ZSAROLÁS, MINT CÉLJAINK ELÉRÉSÉNEK ESZKÖZE!!!!" Ezentúl még sorolhatnám azt is, hogy ha tényleg igaz szerelemről van szó, akkor az már nem csak egy embrió kellene h legyen a férfi szmében, hanem egy darab abból a nőből, akit szeret. Ez megint csak nem érinti meg. Nekem ez a kapcsolat innentől már csak azért sem működne, mert ha elvetetném, akkor utána már kiábrándulnék a páromból is.
2012. jún. 20. 00:21
 34/51 anonim ***** válasza:
Ja és mielőtt te Utolsó megtapasztlnád, h milyen csoda is szülőnek lenni, addig tartózkodj az ilyen megjegyzésektl (életfogytiglan), mert már ne is haragudj, de ez kicsit erős kifejezés volt. Az h te esetleg viszolyogsz attól a gondolattól, h gyermeked legyen, az egy dolog, nem minősítem, de a te dolgod, viszont ezt a sors büntetésének tartani kicst durva.
2012. jún. 20. 00:29
 35/51 anonim ***** válasza:

Kedves 33-34, írod, hogy

"Hangsúlyozom A SZERETETBE NEM FÉR BELE A ZSAROLÁS, MINT CÉLJAINK ELÉRÉSÉNEK ESZKÖZE!!!!"

azután írod, hogy:

" Nekem ez a kapcsolat innentől már csak azért sem működne, mert ha elvetetném, akkor utána már kiábrándulnék a páromból is."

Ugye nem érzed a kettő közötti ellentmondást? Vagy a Kérdező által írt megfogalmazással van problémád, és ha azt írta volna, hogy a férfi azt mondta, hogy "Nekem ez a kapcsolat innentől már csak azért sem működne, mert ha a párom megtartaná akaratom ellenére, akkor utána már kiábrándulnék a páromból is." - így már megfelelne? (no, mert ez ugyanaz, más megfogalmazásban, azt gondolom, látod)

"Ja és mielőtt te Utolsó megtapasztlnád, h milyen csoda is szülőnek lenni"

???? Honnan tudod, hogy az itt válaszolók közül ki és mit tapasztalt meg??? Ha mindenkinek ez lenne erről a véleménye, vagy a más vélemény egy furcsa egyéni vélemény lenne, akkor ugye nem lenne teljesen átlagos a terhesen/kisgyerekkel magára maradó szülő, vagyis hát nem lennének az ilyen kérdések.

2012. jún. 20. 00:44
 36/51 anonim ***** válasza:

Egyébként ennél a kérdésnél, a 10/10 válaszban is írtam erről, nyugodtan olvasd hozzá:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..

2012. jún. 20. 00:51
 37/51 anonim ***** válasza:
Az lehet, de én csak az én véleményemet tudom ideírni, merthát ugye erről szól a fórum. Az én véleményem szerint igenis egy csoda szülőnek lenni. Amennyiben gyermektelen vagy kedves válaszoló, akkor ezt még nyílván nem értheted. De szerintem egy dologban az emberek többsége biztosan egyetértene velem, mégpedig abban, hogy semmiképpen sem egy életfogytig tartó büntetésről van szó. A kommentemben viszont semmi ellentmondás nincs, legfeljebb neked, de mégegyszer elmagyarázom. Kiábrándulnék egy olyan férfiból teljes mértékben, aki az érzelmei megvonásával zsarolna és ezért a szerelmünk gyümölcsének megölését érné el. Ezt nem hiszem el, hogy így sem érthető. Ez nem zsarolás kategória, ez egy következmény amit az én érzelmeimben kiváltana egy ilyen eset. A kérdezőt meg nem kell ebbe belekeverni, nem bántottam egyetlen szóval sem, sajnálom szívemből, mert nagyon nehéz helyzetben lehet, mégis akkor is a gyermek mellett voksolnék a helyében, mert ő az aki nem tehet semmiről és igen én is képtelen lennék megölni. Amúgy meg nem tisztességtelen dolog lenne, ha megtartaná, hiszen a férfi választás elé állította, tehát mindkét döntésre lehetőséget adott.
2012. jún. 20. 13:47
 38/51 anonim ***** válasza:

Kedves előző, most azt írod, hogy "amúgy meg nem tisztességtelen dolog lenne, ha megtartaná, hiszen a férfi választás elé állította, tehát mindkét döntésre lehetőséget adott." - ez szerintem is így van, de akkor miért írtad előzőleg azt, hogy ZSAROLJA?

Ha leírod magadról, hogy "kiábrándulnál abból a férfiból, aki..." akkor miért nem fogadod el, hogy egy férfi meg esetleg akkor ábrándul ki a nőből, ha szembesül vele, hogy a nőnek egy pár hetes embrió is fontosabb, mint ő és a kettejük kapcsolata?

Az "életfogytiglan" szó elleni tiltakozást meg azért vélem furcsának, mert ugyanazok, akik ilyen megfogalmazásban tiltakoznak ellene, milliószor kijelentik, hogy egy gyerek bizony életfogytiglani felelősség. És hát ezzel gondolom magad is egyetértesz.

Akkor most azt vitatod, hogy egy nem akart, nem vállalt, mások által ránk kényszerített felelősség büntetés-e?

2012. jún. 20. 14:05
 39/51 anonim ***** válasza:
Ha egy férfi ennyire nem akar gyereket, akkor miért nem óvszerrel szeretkezik, akár szed gyógyszert a partnere, akár nem? Miért bízza a "véletlenre"?
2012. jún. 20. 18:12
 40/51 anonim ***** válasza:

Nézd, ez a "kinek a felelőssége" ez ilyen örök gumicsont, csak hát egyfelől az óvszer sem 100%-os, még rosszabb is a Pearl-indexe a tablettánál. Másfelől egy párnál azért a védekezés többnyire két fél megegyezésének kérdése szokott lenni...

Vagy szerinted itt bárkinek is más lenne a véleménye, ha az eset gumióvszeres védekezés, és nem tablettás védekezés mellett következik be? Gumióvszer esetén jogosabban várja el a férfi az abortuszt a párjától, mint tabletta esetén?

2012. jún. 20. 18:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!